FACEBOOK

Méltó fogadtatásban részesült a világbajnok horvát válogatott

Méltó fogadtatásban részesült a világbajnok horvát válogatott
hozzászólás, 2017.08.01.

Hihetetlennek tűnik, de horvát sajtóinformációk szerint 15 órát (!) várakozott a magyar-horvát határon a budapesti világbajnokságról győztesen hazatérő horvát válogatott, amely tíz év után szerzett ismét vb-elsőséget hazájának. Utána viszont azt kapták, amit megérdemelnek.

Támogatónk a HerbaDoctor

Zágráb főterén, a Jellasics bán téren sok ezer ember ünnepelte a budapesti vb-n aranyérmet nyert horvát nemzeti csapatot. A főhősök természetesen nyitott buszban hajtottak be a térre.

Eőször Ivica Tucak szövetségi kapitány beszélt a tömeghez. Elmondta, hogy érezték a horvát közvélemény támogatását és ez erőt adott nekik a legnehezebb pillanatokban. Hozzátette, hogy a világ legerősebb csapatainak legyőzésével szerezték meg az aranyérmet.

Tucak munkáját Ratko Rudics méltatta a színpadon. A játékos- és edzőlegenda, aki - a szó szoros értelmében - "többek között" Horvátországot is olimpiai bajnoki címre vezette, s maga is részt vett a budapesti csapat felkészítésében, azt emelte ki, hogy a játékosaikban hatalmas volt a motiváció, a győzelmi vágy, de ez párosult kellő összpontosítással, amivel a kritikus pillanatokban a magul javára tudták fordítani a mérkőzések kimenetelét. "Ez egy tehetséges csapat - és még nincs vége!" - mondta Rudics.

Az ünneplés Dubrovnikban folytatódott.

A horvátok a budapesti vb negyeddöntőjében Olaszországot győzték le, az elődöntőben a verhetetlennek hitt szerbeket, a döntőben pedig a 7 ezer hazai szurkoló által támogatott magyar válogatottat.

A VLV VB-OLOLDALA A TORNA EREDMÉNYEIVEL, JEGYZŐKÖNYVEIVEL






Fotók: Marko Todorov, Damir Krajac/Hanza Media, Zvione Pandzsa és vlv