FACEBOOK

Burics és Boskovics visszatér a horvát válogatottba

Burics és Boskovics visszatér a horvát válogatottba
hozzászólás, 2014.11.10.

Az olimpiai bajnok ráhajt a riói kvalifikációt jelentő Világliga-győzelemre, csapatukba két év kihagyás után visszatér Damir Burics és Miho Boskovics.

A horvátok a Világliga európai csoportselejtezőjében a C csoportban szerepelnek, ellenfeleik: Montenegró, Olaszország, Törökország, Franciaország.

A helyzet ebben a csoportban különleges, hiszen az eredmények alapján innen is csak egy válogatott juthat a jövő nyári Szuperdöntőbe, mivel azonban ez a finálé az olaszországi Bergamóban lesz (június 23-28.), az olaszok a rendező jogán már részvevők. Eredményeikkel azonban jelentősen befolyásolhatják majd az "igazi" továbbjutó kilétét. Egyértelmű, hogy a továbbjutó helyért Montenegró és Horvátország vív majd nagy csatát.

A horvát szövetség sajtótájékoztatón jelentette be, hogy komolyan megcélozzák a Világliga-szuperdöntő elérését. A londoni olimpia óta sokat botladozó csapatba visszatér az elvileg már visszavonult, aztán a Primorje Rijekában mégis "újra kezdő" Damir Burics, valamint a Jug Dubrovnik ma is nemzetközi klasszis sztárja, az egykori Vasas-játékos, a rendkívül szimpatikus Miho Boskovics, aki London után szögre akasztotta a válogatott sapkáját.

A horvátok november 18-án Zágrábban kezdik a Világliga-selejtezősorozatot, az ellenfél Törökország.

A sajtótájékoztatón ismertetett keret (egyelőre hiányzik a térdműtétből lábadozó Pavics, valamint Obradovics és Buljubasics, de hamarosan mindhárman játszani fognak):

Marko Bijac, Ivan Markelics (kapusok),
Niksa Dobud, Luka Loncsar, Damir Burics, Andro Buslje, Marko Macan, Maro Jokovics, Miho Boskovics, Angyelo Setka, Ante Vukicsevics, Ivan Domagoj Zovics, Sandro Sukno, Petar Muslim.


A VILÁGLIGA EURÓPAI CSOPORTSELEJTEZŐINEK TELJES PROGRAMJA