FACEBOOK

Mü gavarim pá ruszki? - kedden este az elődöntőért szállunk vízbe

Mü gavarim pá ruszki? - kedden este az elődöntőért szállunk vízbe
hozzászólás, 2017.07.24.

A betegek szépen gyógyulnak, a csapat folyamatosan térképezi fel az orosz játék fő elemeit, hogy sikerüljön semlegesíteni ellenfelünket a kedd esti negyeddöntőben. Märcz Tamás a vlv-nek:

Támogatónk a HerbaDoctor

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A napi munka hétfőn is a szokásos metódus szerint folyt. Említést érdemel, hogy az esti edzésen találkoztunk az oroszokkal, hiszen velük osztottuk meg a pályát. Addigra már a horvátokkal és a spanyolokkal vívott mérkőzésük alapján közelebbről is megismertük őket. Láttuk, hogy nagyjából mi vár ránk kedden este, feltérképeztük, hogy mikre kell a legjobban figyelni.

- Mi a helyzet a betegekkel?

- Szerencsére minden nap egyre jobb híreket kapunk az orvosoktól. Gór-Nagy Miki kisebb húzódása teljesen rendbejött, százszázalékos munkát végez már vasárnap óta. Mezei Tomi és Hárai Balázs füle jól reagált a kezelésre, ma már ők is teljes értékű edzésmunkát teljesítettek.

- Mi lesz a keddi programotok?

- Természetesen kihasználjuk a délelőtti vízfelületet, ismét az oroszokkal leszünk egy medencében, átmozgató edzés lesz. Délután megbeszélés, aztán megyünk a mérkőzésre, amit, úgy látom, már eléggé várnak a fiúk. Készen állnak, frissnek látom őket, nem látom semmilyen okát annak, hogy ne százszázalékot nyújtson mindenki.

- Az orosz meccsekről készült felvételeket most nyilván más szemmel nézted te is. Mit láttál és ennek alapján milyen meccsre számíthatunk?

- Azt láttam és arra is készülünk, hogy az oroszok elég keményen beleállnak a fizikai ütközetekbe, a centereket nehezen engedik fel a kapu elé, elég komoly verekedések is kialakulnak ilyekor. Az ő centereik is nagyon erőszakosak, de úgy láttam, viszonylag hamar elfáradnak. Addig viszont nagyon energikusak, nehezen lehet őket tartani, de szerintem meg fogják ezt oldani a hátvédjeink. Van két-három lövőjük, akikre épül a játékuk, Merkulov, Nagajev, Kholod, de rajtuk kívül is vannak jó játékosok. Gyorsak, kemények, szerintem ez a legutóbbi tíz év legjobb orosz csapata, nem véletlenül verték ki a spanyolokat. Ennek ellenére megpróbáljuk mi diktálni az iramot még akkor is, ha az oroszok szerintem ezt két-három negyedig képesek lesznek tartani. Bízom abban, hogy a csapat végig lendületesen tud játszani és így az idő nekünk dolgozik majd.

- Akkor tehát már az elejétől mindent beleadunk, nincs "kivárás".

- Azt szeretném, hogy az iramot mi diktáljuk. Igyekszünk gyorsan felúszni, visszaúszni, de azért benne lesz a játékunkban a türelem, hiszen semmi ok nincs arra, hogy kapkodjunk, az a fontos, hogy mindenki a saját játékát játssza, de azt a legjobb minőségben. Ez lesz a kulcsa. Hozzáteszem: ez is lehet olyan küzdelem, amely a végletekig megy és csak a legvégén dől el, bízom abban, hogy ha ez így is történik, a játékosaim képesek lesznek a maguk javára eldönteni a mérkőzést. Szerintem nekünk több meghatározó, meccseket eldönteni képes emberünk van, mint az oroszoknak.

- Köszönöm a tájékoztatást!


A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A keddi nap programja:

09:30-10:35 Kanada-Dél-Afrika

10:50-11:55 Franciaország-USA

12:10-13:15 Brazília-Japán

13:30-14:35 Kazahsztán-Spanyolország

Negyeddöntők:

14:50-15:55 Montenegró (A csoport győztese)-Görögország

16:10-17:15 Szerbia (a C csoport győztese)-Ausztrália

20:30-21:35 Magyarország (a B csoport győztese)-Oroszország (M36) - M4, vlv (szöveges élő)

22:00-23:05 Horvátország (a D csoport győztese)-Olaszország

VB-ALOLDALUNK A TOVÁBBI TELJES PROGRAMMAL, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

Címkék:
Märcz Tamás