FACEBOOK

Magyarország-Olaszország 9:9

Magyarország-Olaszország 9:9
hozzászólás, 2017.07.19.

Drámai meccsen megőriztük esélyünket a csoportelsőségre. Folyamatosan bővülő helyszíni riport.

Támogatónk a HerbaDoctor

Világbajnokság, csoportkör

2. forduló


Magyarország-Olaszország 9:9 (4:4, 2:1, 1:3, 2:1) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, v.: Naumov (orosz), Schwartz (izraeli)
Magyarország: Nagy V., Vámos 3, Hosnyánszky, Gór-Nagy, Erdélyi, Varga Dénes 3, Hárai 1. Cs.: Török, Manhercz K. 1, Zalánki 1, Decker Á., Mezei. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Olaszország: Volarevics, Di Fulvio 2, Gitto, Figlioli, Nora 1, Renzuto Iodice 3, Bodegas 1. Cs.: Tempesti, Presciutti 1, Mirachi 1, Fondelli, Aicardi, Bertoli. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 5/7
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -
Kiálítva cserével, végleg: Hárai, ill. Fondelli (mindkettő ugyanakkor, a második negyedben)
Kipontozódott: Török, Gór-Nagy, ill. Renzuto Iodice, Bertoli


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A FINA-szabályok szerint két csapat pontegyenlősége esetén a csoportelsőségről az dönt, hogy melyikük ért el jobb eredményt a csoportharmadik ellen. Ez azt jelenti, hogy ha az olaszok jobban megverik az ausztrálokat pénteken, mint mi tettük a nyitó fordulóban (13:3), akkor ők mennek tovább az első helyen.


vlv-képek


MÄRCZ TAMÁS nyilatkozata:

- Erre mit lehet mondani?

- Hát..., nehéz egy mondattal jellemezni egy mérkőzést. Kiélezett meccs volt, én azt gondoltam, hogy az utolsó percekig fog tartani a harc, valahol ott fog eldőlni, ez így is lett. Végül is nekünk kellett egyenlíteni, de még az utolsó percben volt arra is lehetőségünk, hogy támadjunk döntetlen állásnál, tehát mondhatjuk, hogy talán igazságos volt a döntetlen, még akkor is, ha nem éreztem azt, hogy hazai pályán játszunk. Érdekes volt a játékvezetői felfogás, de lehetséges, hogy hasonló lesz a jövőben is, felkészültek a játékosok erre a fajta, akár mondhatni "ellenszélre" is. Magunkkal kell foglalkozni, azzal, hogy a játékuk minél jobb legyen. Nem adjuk fel egy percre sem, még akkor sem, ha az ellenfél vezet több góllal. Én bízom a játékosaimban, bízom a csapatban, bízom abban, hogy eredményesek lehetünk bárki ellen, még egy ilyen jó olasz csapat ellen is, amelyet ma láttunk.

- Mennyire vagy elégedett a játékosokkal? Mennyire vagy elégedett az egy ponttal?

- Azért az, hogy Hárait elveszítettük a második negyedben, nehéz helyzetet teremtett. A páros kiállítás nekik kisebb veszteség volt, hiszen nem egy meghatározó játékosukat vesztették el, nálunk viszont meg kellett oldani a helyzetet, így Decker Ádámot kellett beküldeni centerbe. Sokkal nehezebb így játszani, a többi játékos nagyon nagy terhet vállalt fel, hogy eredményesek legyünk, és azért egy jó eredmény szülessen ebből, úgyhogy ennek fényében mindenképpen elégedett vagyok.

- Azt jól látjuk, hogy tulajdonképpen elég a franciákat legyőzni, azáltal, hogy az ausztrálok elleni eredmények számítanak, és megvan a csoportelsőség?

- Nyilván nekünk az a célunk, hogy a következő mérkőzésen a franciákat legyőzzük, lehetőség szerint jó meccsel, jó játékkal, a saját játékunkat építve és még fejlődve iks. Abba pedig, hogy az ausztrálok mit játszanak az olaszokkal, nem nagyon tudunk beleszólni. Én azt gondolom, hogy azért amit az ausztrálok ellen játszottunk, elég lehet, hogy csoportelsők legyünk. Ha mégsem így lesz, az sem probléma, szerintem a másik ágon lévő csapatokkal is fel tudjuk venni a küzdelmet.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


VÁMOS MÁRTON nyilatkozata:

- Fontos gólokat lőttél a meccsen és a végén is.

- Köszönöm.

- Hogyan látod?

- Hát így, hogy ugye 8:9-ről menteni tudtuk a mérkőzést, így egy kicsit meg vagyunk elégedve, de egyébként nem, mert győzni jöttünk ide. Jobbak vagyunk ennél az olasz csapatnál, főleg ilyen hazai közönség előtt. Sajnos most nem a mi kezünkben van a csoportelsőségnek a sorsa, hanem a következő forduló ausztrál-olasz meccsétől függ. Várjuk, hogy mi lesz ott.

- Nem éreztél bátortalanságot a többiektől, hogy néhány helyzetben nem lőttek, amikor kellett volna? Nem rólad beszélek.

- Hát figyelj, most nem tudok visszaemlékezni sajnos, ilyenkor kiesnek a dolgok. Egy kicsit, ha leülepszik tisztábban fogok látni. Én egyébként nem éreztem ilyet. Azzal, hogy Pufi kivált az elején, a második negyedben egy kicsit a támadójátékunk meggyengült. Egy centerrel volt másfél-kettő negyed, úgy, hogy Decker Ádi meg én felváltva mentünk be néha centerbe.

- Hogy látod a folytatást? Hogyan fogtok készülni most?

- Regenerálódunk ma este, meg holnap délelőtt, utána lesz holnap egy keményebb edzés, egy szokásos esti keményebb edzés a meccs előtti napon. Utána várjuk az ausztrál-olaszt, reménykedjünk benne, hogy vagy megveri az ausztrál az olaszt, vagy tízzel kevesebbel veri meg az ausztrált az olasz.

- Olaszok közül lepett meg titeket valaki? Az egyik újonc srác hármat is lőtt.

- Hát igen, ott a blokkban kicsit elaludtunk és azért tudta belőni. Ott volt egy kis félreértés szerintem.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


TÖRÖK BÉLA a vlv-nek:

- Nagyon hektikus meccsen játszottatok egy döntetlent az olaszokkal. Hogy értékeled?

- Ezt majd a csoportkör után megmondom, meg az egész vb után, hogy hogy értékelem. Egyelőre most ez van, meglehetett volna a győzelem is. Most azt érzem, hogy elveszítettünk két pontot, de aztán lehet hogy ez az egy is elég lesz.

- Ilyen játékra számítottál az olaszoktól? Színészkedés, rengeteg kiállítás…

- Abszolút. Tradícionálisan ilyen vízilabdát játszanak, de ebben jók.

- Mivel lehetett volna őket megverni?

- Még egy góllal.

(Lejegyezte: Kerbi)


GÓR-NAGY MIKLÓS nyilatkozata:

- Kívülről egy rendkívül brutális meccs volt, és úgy tűnt, hogy ti csak asszisztáltok a két bíró főszerepléséhez. Belülről ezt hogy élted meg?

- Megmondom őszintén hasonlóképpen, bár sosem szerencsés a bírókra fogni bármit is.

- Naumov a kedvenced amúgy is…

- Hát igen.. Kevés babér termett nekem amikor ő bíráskodott. Lejátszottam már körülbelül kétszáz válogatott mérkőzést, és van pár rossz tapasztalatom, most sem volt sokkal jobb. Az sem jobb, amikor az elején belemennek szerintem egy rossz ítéletbe, az izraeli egy rettenetesen gyenge ítélettel a Pufit is kiállította és utána elkezdenek kompenzálni a mi javunkra… Így nagyon nehéz vízilabdázni.

Igazából a lényege ennek a meccsnek az, hogy óriási küzdőszellemet mutattunk és szerintem a közönség is sokat segített, belehajszoltak minket. A végén sikerült kétgólos hátrányból felállni. Felálltunk és döntetlen lett, nem tudom hogy a csoport többi meccse hogy alakul.

- Attól függ, hogy az ausztrálok mit játszanak az olaszokkal…

- Fogalmam sincs.

- Összességében megnyertünk egy pontot vagy elveszítettünk kettőt? Hogy értékeled?

- Nem tudom, mert ha a Pufi játszik végéig, akkor lehet, hogy nyerünk simán, és nem kerülnek bele egy ilyen spirálba, hogy egymást fújják túl ilyen ítéletekkel. Az is lehet, hogy nem. Én úgy érzem, hogy nagyon jók voltunk, öszpontosítottunk, nagyon jó erőket mozgósítottunk. Sajnálom, hogy csak egy pontot szereztünk, de elégedettnek kell lennünk ezzel is, elsősorban azért, mert ilyen széteső bíráskodás ellenére is talpon tudtunk maradni.

(Lejegyezte: Kerbi)


MEZEI TAMÁS a vlv-nek:

- Kívülről a bírói tevékenység alapján egy gladiátor-ütközetnek tűnt ez a mérkőzés. Belülről milyen volt?

- Mindig élvezem ezeket a meccseket. Nem tudom, hogy mi látszik kívülről, de jó kis harcos meccs volt. Lehetne talán egy picivel jobban kézben tartani, mármint hogy ne legyen olyan kemény meg brusztos, mert egy bizonyos határon azért párszor átmentek. De azt gondolom, hogy mi is kemények voltunk, amit nekik be lehetett fújni azt nekünk is, elég hektikus volt.

- Egyedüli centerként játszottál majdnem két és fél negyedet, hogy bírtad a végét?

- Kellemesen elfáradtam, de azért jól vagyok, azt gondolom, hogy egész jól bírtam. Alapból, a meccs képe alapján, ha centerből nem is, akkor mezőnyből kaptunk kiállítást. Most annyi volt a szerepem, hogy ne tudjanak hat az ötben lefordulni, mivel sokat kell a vízben lenni, valamint azért ott fönt beálljak, és a zónát minél jobban magamra húzzam, hogy a többiek tudjanak lőni. Azt gondolom, hogy ezt egész jól megoldottam. Nem sűrűn fordul elő, de volt már ilyen párszor, akár a klubcsapataimban is, hogy a másik center kiválik relatíve gyorsan. Ez most egy rangadón történt, ezért egy kicsit nagyobb volt a súlya, picivel jobban kellett koncentrálnom, amikor kevés volt az oxigén, és jobban figyeltem a védekezésre. A végén az a blokk jót tett, örülök neki, mert mindig ennek hiányát róják fel nekem, remélem ez most segített!

- Ez egy megnyert egy pont, vagy elveszített kettő?

- Nem szeretek negatív lenni, így nem mondanám, hogy elveszített kettő, azt sem, hogy megnyert egy. Inkább úgy mondom: rossz érzés, hogy nem tudtunk nyerni, és így nem a mi kezünkben van a csoportelsőség. Meg kell verni a franciákat, de az nem elég. Ilyen szempontból egy kicsit negatív az érzés, de mindent egybevetve én élveztem ezt a mérkőzést!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

További szerdai eredmények:

Franciaország-Ausztrália 10:11 (5:4, 1:2, 1:3, 3:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Crousillat 3, Simon, Marzuki 2-2, Kovacsevics, Indinsky, Camarasa, ill. Younger, Hollis 3-3, Brooks 2, Kayes, Edwards, Ford

Dél-Afrika-Görögország 2:18 (0:5, 2:3, 0:5, 0:5) - az egyik játákvezető Molnár Péter volt - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Le Roux, Molyneux, ill. Funtulisz 6, Kolomvosz, Gunasz 3-3, Argiropulosz 2, Geniduniasz, Derviszisz, Kapocisz, Pontikeasz

Spanyolország-Szerbia 5:11 (1:3, 0:2, 2:3, 2:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Bustos 2, Barroso, Espanol, Mallarach, ill. Ubovics, F. Filipovics, Prlainovics 2-2, Mandics, Milos Csuk, Pijetlovics, Alekszics, S. Mitrovics

Oroszország-Horvátország 8:10 (3:1, 3:3, 1:4, 1:2) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Liszunov 2, Lazarjev, Bugajcsuk, Asajev, Merkulov, Nagajev, Sucskov, ill. Jokovics 4, S. Sukno 3, L. Fatovics, Vukicsevics, Setka

USA-Japán 7:15 (2:1, 2:5, 2:4, 1:5) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Hallock, Dunstan 2-2, Hooper, Cupido, Ramirez, ill. Adachi 7, Shiga, Shimizu 2-2, Yoshida, Arai, Okawa, Araki

Kanada-Kazahsztán 9:10 (2:2, 3:3, 3:2, 1:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Thomwood 4, Constantin-Bicari, Soleimanipak 2-2, Robin, ill. Medvegyev, Ukumanov 4-4, Ruday, Turlikanov



Kanada-Kazahsztán - vlv-képek (vb, 2017.07.19.)


Brazília-Montenegró 5:14 (0:4, 2:3, 2:4, 1:3) - jegyzőkönyv (pdf), a meccs krónikája (pdf)
G.: Guimaraes 2, Almeida, Coutinho, Carrulo, ill. Radovics 3, Petkovics, Darko Brguljan, Draskovics, Cuckovics 2-2, Baniccevics, Radovics, Misics

A VLV MECCSELŐZETESE A MAGYAR-OLASZRÓL

VB-ALOLDALUNK FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL



vlv-képek


A csoportkör utolsó fordulójának programja

Július 21., péntek

09:30-10:35
Spanyolország-Dél-Afrika - C csoport

10:50-11:55 Szerbia-Görögország - C csoport

12:10-13:15 USA-Oroszország - D csoport

13:30-14:35 Japán-Horvátország - D csoport

17:30-18:35 Brazília-Kanada - A csoport

18:50-19:55 Montenegró-Kazahsztán - A csoport

20:10-21:15 Franciaország-Magyarország - B csoport - M4, vlv (szöveges élő)

21:30-22:35 Ausztrália-Olaszország - B csoport