FACEBOOK

Már éjjel-nappal együtt a csapat

Már éjjel-nappal együtt a csapat
hozzászólás, 2017.07.15.

Szombaton beköltözött a magyar válogatott Budapest egyik legelegánsabb és legszebb fekvésű luxusszállodájába. Mostantól innen utaznak a fiúk a vb meccseire, edzéseire. Furcsa lesz, de jó... :-)

Támogatónk a HerbaDoctor

A szándékos "forgatást" követően mindenki visszakapta régi, megszokott szobatársát, egy kicsit még ez is fokozhatja a komfortérzetet.

Délelőtt még "családoztak" a fiúk, a kora délutáni beköltözés után Märcz Tamás rendhagyó megbeszélést tartott. Ezúttal nem a taktika volt terítéken, hanem a vb alatti viselkedés, közös együttlét normáit, szabályait fektette le a kapitány.

Este vizes edzésre utazott a csapat, a vb-helyszínre. A hivatalos program szerint az ausztálokkal osztottuk volna meg a pályát, ők azonban csereberéltek, s az előttünk programba iktatott USA helyén a horvátokkal edzettek, méghozzá szó szerint, ugyanis kétkapuztak egymással a csapatok.

Mi végül egyedül maradtunk a medencében és Märcz Tamás úgy döntött, hogy kihasználja ezt a lehetőséget és a csapat két részre osztásávan szintén kétkapuzást vezényelt. Mondjuk, egy-egy oldalon a megszokottnál tovább maradtak a (fél)csapatok újra és újra gyakorolhatták ugyanazt a megoldást a jtékosok. Persze csak már ismert dolgokat, hiszen az utánunk következő orosz és japán csapat tagjai ( a stágtagok külöünösen árgus szemekkel) bemelegítés közben végig azt figyelték, hogy mi és hogy történik a medencében.

Edzés után Gór-Nagy Miklós kérdeztük.


vlv-fotók


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Készen állsz?

- Én úgy érzem, hogy készen állok, szerintem a csapat nevében is bátran mondhatom, hogy nagyon várjuk már a hétfői meccset. Most egymás között kétkapuztunk kicsit, s amikor Tomi lefújta kiszóltunk, hogy „Tomi, hadd játsszunk már még egy kicsit!”.

- De már ott álltak az oroszok meg a japánok a medence szélén, beugrásra készen.

- Hát igen-igen, de ebből is látszik, hogy azért már tényleg van bennünk éhség a játékra, úgyhogy nagyon várjuk a kezdést. A holnap még eltelik valahogy, kicsit foglalkozunk az ausztrálokkal és hétfőn belecsapunk! 

A világbajnokságon készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


- Milyen a csapat? Meg tudod-e ítélni? Te is kíváncsian várod, hogy milyen lesz, vagy te már tudod?

- Úgy érzem, hogy azok a dolgok, amik eddig jók voltak, egyre jobbak voltak a felkészülés alatt, s szerintem ezek működni fognak. Én nagyon bízom abban, hogy amit elkezdtünk és tulajdonképpen a felkészülés elején már működött, az a továbbiakban is kitart, illetve ugyanolyan koncentráltak leszünk, mint eddig a fontos pillanatokban, a felkészülés alatt bármikor. Szerintem ez egy nagyon jó csapat, egy nagyon jó brigád. Rettenetesen jó a hangulat, tényleg nagyon jól sikerült összerakni ezt a társaságot. Hogy is mondjam, nagyon jó a kohézió, jó az egész szinergia. Ez mindenféleképpen optimizmusra bátorít minket.

- Az első ellenfél Ausztrália, róluk mit mondasz?

- Szép nagy kontinens, sokan pólóznak biztos. De a viccet félretéve: valamennyire ismerjük őket, habár leginkább azokat a játékosokat, akik náluk a kulcsemberek. Gondolok itt a Magyarországon játszó vagy itt korábban megfordult játékosokra. Szerintem a kulcsa az lesz a mérkőzésnek, hogy őket kikapcsoljuk, ne hagyjuk kibontakozni, "bízzuk rá" a meccset a többire, illetve ezzel párhuzamosan a saját játékunkat magabiztosan és ellenállhatatlanul játsszuk majd.

- Gondolom győzelemre számítasz.

- Így van.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Vona Lilla)

A VLV VB-ALOLDALA



vlv-képek

Címkék:
Gór-Nagy Miklós