FACEBOOK

Maradnak az eddigi szabályok, belenyugszunk az olimpiai változtatásba

Maradnak az eddigi szabályok, belenyugszunk az olimpiai változtatásba
hozzászólás, 2017.07.14.

Nem módosítja a vízilabda szabályait a FINA. (Csak egy picit.) Molnár Tamás, a FINA WPTC magyar jelöltje számolt be a vlv-nek a döntésről.

MOLNÁR TAMÁS a vlv-nek:

- Csütörtökön lezajlott a FINA vízilabda technikai kongresszusa és a Büro (a  FINA vezető testülete - a szerk.) már az ülés előtt visszavonta a szabálymódosításra vonatkozó összes javaslatot - azt kivéve, hogy az olimpiákon 12 férfi csapat és 10 női csapat szerepel a jövőben - 11-11 játékossal. A plénum ezt el is fogadta. Van ígéret arra, hogy - miként a többi csapatsportban, - plusz játékosokat lehet majd nevezni, illetve azt szeretnék még elérni a tagországok, hogy ne csak egészségügyi indokkal lehessen cserélni, hanem legalább a csoportmecsek végéig egyéb, szakmai okok miatt is.

Amit ott kiemeltek: a vízilabda-társadalom jobban hajlott volna kompromisszumokra, ha 12:12 csapat szerepelhetne az olimpiai tornán. Ugyanakkor a NOB már korábban döntött a 12-es férfi és a 10-es női csapatlétszám mellett, ezt tehát már mindenki "készpénzként kezelte". Úgy ítéltem meg én magam is, hogy ezzel a helyzettel nem nagyon lehet mit kezdeni. Személyesen úgy gondolom, hogy ha sikerül elérni, hogy két játékos cseréje lehetségessé váljon, akkor mindenki elégedett lehet.

A TÖRTÉNTEK ELŐZMÉNYEIRŐL, TOVÁBBI RÉSZLETEKRŐL ITT TÁJÉKOZÓDHAT