FACEBOOK

Immár csak 13-an a vízben

Immár csak 13-an a vízben
hozzászólás, 2017.07.06.

Első edzését tartotta meg csütörtök este a Szőnyi úti BVSC-uszodában a szerdán kihirdetett 13 vb-játékos. Helyszíni riportunkban Märcz Tamás napi összefoglalója mellett a csapatba kerülésért folyt verseny két nagy győztese, Török Béla és Mezei Tamás nyilatkozik.

Támogatónk a HerbaDoctor

A budapesti világbajnokságon szereplő magyar férfi válogatott:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Egy megbeszéléssel kezdtünk ma, hiszen elindult egy fontos, de az eddigiekhez képest másfajta időszak a csapat életében: először vagyunk 13-an... Leültünk és átbeszéltünk néhány dolgot. Ezután egy jó egy és negyedórás átmozgató edzés következett. Pénteken délelőtt még tornatermezni fogunk, márt már rég volt a csapat tornateremben, este az első meccsünk következik, Kanada ellen.

- Mit vársz a tornától? Mi a terv, mit szeretnél elérni?

- Egyrészt a fő célja a tornának is és a most következő időszaknak is az, hogy minél inkább összeszokjon a csapat, ez a 13 ember, egymás rezdülését mozdulatait érezzék minden pillanatban, egyre inkább "automatikusan". Másrészt természetesen győzelmeket is várok, egyértelmű esélyesnek gondolom a csapatunkat mind a három ellenféllel szemben. Ennek ellenére ezek nem biztos, hogy könnyű mérkőzések lesznek. Ez a 13 játékos fogja végigjátszani mind a három meccset és szépen lassan azokat a dolgokat, amiket eddig többen gyakoroltunk, most már csökkentett, végleges létszámban tesszük majd ezt. A jövő héten lesz mód arra, hogy már kifejezetten a vb-re próbálgassunk "extra dolgokat", most azt szeretném, ha lenne ritmusa a játéknak, s azt minden alkalommal mi diktáljuk, mi határozzuk meg, ne engedjük, hogy az ellenfél tegye ezt, ne kapkodjuk és a meccs lassítását se fogadjuk el. Mi lassítsunk, mi gyorsítsunk, amikor akarunk. Természetesen fontos, hogy mindenki figyeljen a posztjából adódó saját feladataira, fegyelmezett, összeszedett játékot és természetesen győzelmeket várok.

VLV-VIDEÓK:


Török Béla a vlv-nek


- Szervusz Béla!

- Szia Geyza!

- Hát, itt most már csak tizenhárom játékos van. Gratulálok neked ahhoz, hogy bekerültél a világbajnoki csapatba! Hogy fogadtad a hírt, mit éreztél, amikor elhangzott a neved?

- Köszönöm szépen a gratulációt! Akkor és ott úgy nem volt bennem semmi, aztán utána leesett kicsivel később. Nagyon örültem neki, egy álmom vált valóra, de pont mondtam is a többieknek, hogy még ezt a mai napot rászánom erre az örömködésre, aztán holnaptól már azért kell dolgozni, hogy minél szebb legyen ez az élmény.

- Nyilvánvaló, hogy nem ez a végállomás, nem ez a végső célod, hogy bekerülj a csapatba, mindenesetre bent vagy. Hogy látod az esélyeket? Most már mint olyan ember, aki biztos, hogy játszani fog a vb-n.

- Az esélyeinket jónak ítélem meg, azt gondolom, hogy ez a csapat bármire képes lehet. Meglátjuk, mire lesz elég, a négy közé mindenféleképpen várom magunkat. Ez egy nagyon fontos állomása lesz a világbajnokságnak, hogy bejussunk a négybe, utána pedig azt gondolom, hogy bármi megtörténhet.

- Az a szerep, amit most vinni fogsz, amit játszani fogsz, az milyen?

- Marad ugyanaz, védekezek, bekkelek, ha bekkelni kell, kimegyek kapásra, amikor kapáson kell lenni, oda megyek, azt csinálom, amit mondanak.

- Másként nézel most a vb-re, az ellenfelekre, másképp figyeled őket mostantól?

- Továbbra sem nagyon figyelem az ellenfeleket, megmondom őszintén. Annyira "be vagyok szűkülve" gondolkodásban, hogy csak és kizárólag, elsősorban magammal foglalkozom, valamennyi dolgomnak jól kell sikerülnie, nem sok másra marad energiám. Ami marad, azt a csapatunkra fókuszálom, aztán majd meccsek előtt Tomi majd megtartja az aktuális eligazítást, hogy mire kell odafigyelni, de azt gondolom, hogy ha a saját dolgunkat jól csináljuk, vagyunk annyira jó csapat, hogy bárkit meg tudunk verni, függetlenül attól, hogy kikkel vagyunk szemben.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Mezei Tamás a vlv-nek


- Hát szia, Tomi!

- Szia!

- Gratulálok, már azért ez is siker, bár tudom, hogy nem erre vágysz, nem ez a legfőbb cél, de hát azért itt lenni ebben a csapatban, világbajnokságon, Budapesten, azt hiszem, hogy ez egy nagy dolog. Te hogy fogadtad a hírt? Amikor elhangzott a neved, mit éreztél?

- Aki belegondol a helyzetembe, mindenki ugyanazt gondolta volna: nagyon örültem. Kicsit egy kő is leesett a szívemről, mert nem volt egyszerű így ezzel a sérüléssel, de végig arra gondoltam, hogy ha sikerül beverekedni magam, akkor fizikálisan a vb első felére kell magam visszahozni. De hát ez..., minden vízilabdásnak egy álom. Nem szeretnék  kliséket használni...

- Lehet, hogy ezzel kellett volna kezdenem: hogy vagy?? A füled milyen? Hallassz-e már?

- A bal fülemre nem igazán, de jól vagyok egyébként, minden rendben.

- Máshogy gondolsz most már erre a vb-re, az eseményekre, a meccsek sorára, az ellenfelekre, mint eddig?

- Eddig is foglalkoztatott, de volt azért mindenkinek más dolga, az edzések, a saját magunkkal való foglalkozás. Azt gondolom, hogy még mindig inkább saját magunkra kell figyelni és nem az ellenfeleket nézegetni... Jó lesz ez.

- Mit vársz a vb-től?

- Győzelmet!

- Na jó, hát az a cél, persze. De milyen meccsek lesznek, milyen hangulat, milyen szakmai szint?

- A szakmai szintet tekintve: nyilván ez a vízilabda csúcsa. A külsőségekkel sose szoktam foglalkozni. Nyilván jó dolog, beszélgettünk is erről, hogy rengeteg ember lesz, de azt gondolom, hogy rám a vízben bent ez nem lesz hatással. Az plusz motivávió, hogy örömöt okozzunk azoknak az embereknek, akik kilátogatnak, de azt gondolom, hogy amikor a meccs van, akkor nem az lesz az első számú szempont, hogy a külsőségekkel foglalkozzunk.

- Egy utolsó kérdés: ha most valaki idejönne és azt mondanád neked, hogy bronzérem! Aláírnád?

- Nem!

- Köszönöm szépen.

vlv-fotók az edzésől:



Benu Kupa, Budapest, Szőnyi út

Július 7., péntek

A Benu Kupán készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

14.30 Olaszország-Görögország (junior)
16.30 Németország-Románia
18.30 Magyarország-Kanada - M4, vlv (szöveges élő)
20.30 Magyarország-Oroszország (junior)

Július 8., szombat

14.00 Oroszország-Olaszország (junior)
16.00 Magyarország-Görögország (junior)
18.00 Kanada-Románia
20.00 Magyarország-Németország - M4, vlv (szöveges élő)

Július 9., vasárnap

10.00 Kanada-Németország
11.45 Magyarország-Románia - M4, vlv (szöveges élő)
13.45 Magyarország-Olaszország (junior)
15.30 Görögország-Oroszország (junior)