FACEBOOK

Magyar-szerb - Kecskeméten

Magyar-szerb - Kecskeméten
hozzászólás, 2017.07.04.

Kétszer játszott egymással edzőmeccset kedden a vb-re készülő magyar és szerb válogatott. Előbb mi voltunk jobbak, de a vendégek este visszavágtak. A cél a gyakorlás volt, mindkét szövetségi kapitány elégedett lehet, a sokszor újrajátszott fóros helyzetek csiszolták a támadás és a védekezés kivitelezését. Helyszíni vlv-riport.

A délelőtti edzésen Nagy Viktor és Decker Attila, kora este Decker Attila és Bisztritsányi Dávid védte a magyar kaput.

Ami kicsit aggasztó: Varga Dumi és Hárai Pufi sem délelőtt, sem délután nem játszott, Hosnyánszky pedig az esti kétkaput hagyta ki, erősen gyúratta magát.

Märcz Tamás elégedett volt a látottakkal, egy-két kérdés maradt benne az utolsó, szerda délelőtti kétkapura és valószínű, hogy a közös gyakorlást követően közli a döntését játékosaival, majd nyilvánsoságra is hozza a világbajnokságon szereplő 13 tagú magyar válogatott névsorát.

Támogatónk a HerbaDoctor

A világbajnokságra készülő magyar válogatott keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


A szerbek "kecskeméti" kerete:

Gojko Pijetlovics, Braniszlav Mitrovics, Dimitrije Risticsevics (kapusok),
Milan Alekszics, Szava Rangyelovics, Nikola Jaksics, Radomir Drasovics (védők),
Dusko Pijetlovics, Nemanja Ubovics, Gyorgye Lazics (centerek),
Filip Filipovics, Dusan Mandics, Viktor Rasovics, Andrija Prlainovics, Stefan Mitrovics, Gavril Subotics, Dusan Vasics és Milos Csuk (további mezőnyjátékosok).


A szerb keret ennél egyébként bővebb, Dobozsanov, Vico, Sztojanovics és Sztrahinja Rasovics Belgrádban készül, együtt Vlado Vujasinovics korosztályos válogatottjával.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz, Tamás! Túl vagytok két kétkapun, kérlek, hogy összegezd a tapasztalatokat! Mi volt délelőtt, mi volt este?

- Szervusz, üdvözlöm a vlv nézőit és olvasóit! Két jó edzésünk volt eddig a szerbekkel. Mindig mindenkit érdekel, hogy körülbelül hogy ment, mindig eredményre vágynak, akik olvasnak meg néznek, hallanak rólunk. Szerintem reggel egy kicsit mi domináltunk, most este, azt kell mondanom, hogy a szerbek kicsit előttünk voltak – bár nem is néztük, nem is írtuk az eredményt pontosan, de nagyjából azért mindig érzi mindenki, hogy megy.

Délelőtt csak úgy játszottunk, hogy az elejétől kezdve minden kiállítást háromszor játszottunk, aztán megkértem Szavicsot, hogy azért legyen egy kicsit lendülete a mérkőzésnek, mert nekem reggel döcögős volt emiatt. Az első két negyedet folyamatában, ütemben játszottuk, rendes mérkőzésjelleggel, a harmadik és negyedik negyedet viszont megint több fórral játszottuk, ami hasznos, abszolút van edzésjellege. Egy világeseményen úgyis döntő lesz a mérkőzés kimenetele szempontjából, hogy az emberelőny-emberhátrányos védekezések hogyan alakulnak. Itt a délután folyamán lehetett látni, hogy a délelőtti mérkőzésbe annyira nem nyugodtak bele a szerbek, úgyhogy egy kicsit jobban odarakták magukat. A harmadikra, a szerdai búcsúmeccsre meg szerintem mindenki még jobban oda fogja rakni, ott még 40 percet játszunk, majd egy fél órát mindkét kapunál gyakorlunk.

- Ki védett a két meccsen?

- Délelőtt Nagy Viktor védett, és a meccs második felére Decker Attila állt be. Most pihenőn volt Nagy Viktor, Decker Attila kezdett, majd Bisztritsányi Dávid védte az utolsó két negyedet.

- Az eddigiekkel elégedett vagy, azt kaptad, amit vártál?

- Elégedett vagyok, hál’istennek! Dumi és Hárai Balázs nem játszott délelőtt se, meg délután se, és most az este folyamán Hosi sem, tehát azt gondolom, hogy még tartalékaink is vannak a csapatban. Ennek ellenére elégedett vagyok, mert egyrészt sikerült egy-két dologgal kapcsolatban feltérképezni a szerbeket, másrészt azért a saját játékunkra is tudtunk figyelni, és azt rakosgatjuk napról napra össze. Elég jó jelek voltak, csak arra kell figyelni, hogy az egyéni hibák limitálva legyenek. Egyébként úgy éreztem, hogy mind a támadásban, mind a védekezésben van arculata a csapatnak, és a délelőtt folyamán, amikor rengeteg emberfór-emberhátrány volt, az a statisztika szerint teljesen kiegyenlített volt, sőt egy-két góllal a szerbek előtt voltunk. Szerintem ebben egy picit romlottunk délutánra, a védekezés gyengébb volt, ők jobbak voltak talán, de javuló tendencia látszik mindenben.

- Köszönöm szépen, jó pihenést!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Decker Attila a vlv-nek


- Szervusz, Attila, köszöntelek Kecskeméten! Két meccset játszottatok ma a szerbekkel, mind a kettőn védtél, légy szíves, értékelj egy kicsit, milyen volt!

- Köszöntöm én is a vlv nézőit és olvasóit! Nagyon örülök, hogy tudtunk velük játszani, meg még holnap játszunk egyet, mert azért fel kellett pörögni erre a kétkapura meg az előzőre is. Azt gondolom, mind a kettő jól sikerült. Én ezt vártam, amit kaptam ettől a kétkaputól, hogy a szerbek a szokásos kemény és agresszív játékukat játszották, mi pedig felvettük a kesztyűt, és jó meccset tudtunk velük játszani mind a kétszer. Talán iksz körüli volt a reggeli, most úgy számoltam, nyerhettek egy-két góllal, de ez nem baj, mert ha ki is kapsz egy ilyen edzőmeccsen, akkor is sokat tudsz profitálni belőle. Nekünk kapusoknak pedig ezek a lövések, amik jönnek, a nemzetközi vízilabda csúcsai. Ezekből kell minél többet kikapkodni, ami nem egyszerű, de azon vagyunk, hogy sikerüljön. Aztán meg kerethirdetés lesz a héten, és kiderül, hogy ki utazhat a..., a Margitszigetre. :-)

- Játszottatok négy válogatottal az elmúlt hetekben, és most jöttek a szerbek. Hogy érzed, mennyivel jobbak a mezőnynél?

- Még mindig egy lépéssel előrébb vannak, de most már úgy látom, hogy a többi csapat is csatlakozik hozzájuk. Ahogy láttuk, már a Világligán sem nyertek olyan simán, mint mondjuk tették azt két éve, vagy egy évvel ezelőtt, az olimpia előtt. Ez azért azt mutatja, hogy talán egy kicsit szűkült az ő válogatottjuk és a többi válogatott közötti különbség. De nyilván, ha nem százszázalékosan játszik ellenük valaki, akkor azt bedarálják. Ez az erősségük, hogy olyan robbantást tudnak csinálni egy meccsen belül, amit nehéz követni. De én azt látom, hogy mi is meg tudjuk csinálni ezt a gyorsaságváltást, és minél többször megcsináljuk, annál biztosabb vagyok benne, hogy meg fogjuk nehezíteni rengeteg válogatott sorsát. Ugye egyből egy ausztrál meccsel fog kezdődni a világbajnokság, amit mindenki tud, hogy milyet vízilabdát játszó válogatott. Ez pont jó mérkőzés lesz szerintem a válogatottnak arra, hogy belepörögjön ebbe a vb-be.

- Attila, köszönöm szépen! Jó pihenést, holnap reggel találkozunk!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


-  Szervusz Miki! Betaláltál az üres kapuba is, ezen a mostani meccsen, de azért meg kellett harcolni, hogy megszerezd a labdát! Milyen volt ez a két meccs a szerbek ellen?

- Az első szó, ami az eszembe jut az az, hogy hasznos, mert azért eddig nem játszottunk ilyen erősségű ellenfél ellen - hacsak a saját egymás közti kétkaput nem számítjuk. :-) De nagyon jó volt, mert ők nagyon jó ritmusban játszanak, igazi erővízilabdát, az elején most is tök jól fölvettük a ritmust, délelőtt is. Nagyon jó megoldásokat választottunk fórban is, akcióban is, illetve védekezésben is, aztán egy picit a végén úgy érzem, hogy elfáradtunk, igaz hogy ők is, úgy érzem, ez kölcsönös volt. Én nagyon bízom abban, hogy a sérültjeink hamar felépülnek majd, mert az nekünk egy plusz erősítés lesz majd.

- Még egy kérdés. Amit ilyenkor a szerbek ellen tapasztaltok testközelbe, azt félreteszitek, megtanuljátok? Előjön majd később, hogyha tétmeccsen játszotok?

- Nem tudom, hogy konkrétan most mire gondolsz?

- Egyéni megoldásokra, ki merre fordul be…

- Ja persze, azért minden egymás közti kétkapunál, akár velük játszunk, akár nem tudom, az olaszokkal, mindig, persze. Ismerjük a játékosokat, a fél szerb válogatott Magyarországon játszik, ezért ismerjük őket. Az biztos, hogymegtapasztaltuk: nagyon magasan vannak a vízben, nagyon erősen és dinamikusan játsszák az ötméteres-faultos támadásokat, illetve abból a centerpasszokat is jól adják. Persze, ez mindenféleképpen jó lecke. Holnap van még egy kétkapu és napról-napra jobbak vagyunk.

- Köszönöm szépen, Miki, jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)



Török Béla a vlv-nek


- Szervusz Béla!

- Helló!

- Hogy ízlett a szerb meccs?

- Jó volt szerintem, sokat gyakoroltuk az emberelőnyt, emberhátrányt. Szerintem jó iramú volt, mondjuk, még egyik csapat sem érte el a százszázalékos állapotát.

- Sokkal erősebbek a szerbek, mint a korábbi ellenfeleitek?

- Erősebbek, látszik, hogy összeszokottabbak, gyorsabbak, azt mondanám még leginkább.

- Hogy ment a játékotok? Tudtatok olyanokat csinálni, amiket gyengébb csapatok ellen?

- Hogy érted ezt, hogy gyengébb csapatok ellen?

- Hát hogy gyengébb csapatok ellen megcsináltátok, és most is.

- Persze, hogyne, csak volt, hogy nem sikerült. De persze ez volt a fő cél, hogy gyakoroljunk. Jó érzés gólt lőni mindig mindenkinek, a szerbeknek főleg, de azért az alapvetés nem az volt még ma, hogy itt mi nyerjünk, vagy ők nyerjenek. Gondolom, még nekik se ez volt a fő cél, hanem hogy gyakoroljuk ezeket a dolgokat, amiket említettél. Szerintem ez jó volt, abszolút hasznos volt.

- Mennyire érezni a vízben azt, hogy ez a játék nem csak a gólokért folyik, vagy a győzelemért, hanem a csapatba kerülésért is?

- Én azt gondolom, hogy a magyar válogatottban játszani mindig olyan pluszt ad az embernek, hogy próbálja a legjobbját nyújtani. És azt gondolom, hogy ha az ember a legjobbját nyújtja, akkor teszi meg a legnagyobb lépéseket afelé, hogy a csapatba kerüljön. Tehát olyan szempontból stressz rajtam nincsen, de szerintem máson sincsen. Nyilván várjuk, én nagyon várom a kerethirdetést, de inkább izgatott vagyok minthogy izgulnék, nincs abszolút rajtam nyomás.

- Hát, holnap van még egy meccs és utána megtudjuk.

- Ez így van.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszi szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A VILÁGBAJNOKSÁG HIVATALOS PROGRAMJA



vlv-képek az esti edzésről