FACEBOOK

Kecskemét a felkészülés új színhelye - doppingellenőri "rajtaütés" a csapaton

Kecskemét a felkészülés új színhelye - doppingellenőri
hozzászólás, 2017.07.03.

Hétfőn megkezdte a vb-felkészülés első vidéki összetartását a világbajnokságra formálódó magyar válogatott. Az esti edzést követően Märcz Tamástól kértünk tájékoztatót a napról. (Beszélgetésünk idején a fiúk váratlan doppingellenőrzése még tartott.)

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Már meg sem lepődtünk azon, hogy a Kecskemétre utazásunk nem másfél órát vett igénybe, hanem három órát - nehezen tudtuk átkeveredni magunkat a városon. De ez már tényleg semmiség az elmúlt időszak utazási anomáliáihoz képest...

Délelőtt még nem voltak itt a szerbek, csak mi gyakoroltunk magunkban. Taktika dolgokat is elővettünk, jó kis átmozgató edzés volt két és fél nap pihenő után. Délután a tornateremben kezdtünk, akkor érkeztek, s már vízben voltak a szerb játékosok. Kemény tornatermi munka után a vízben volt gyakorlás, vegyes jellegű programmal - majd éppen befejeződött a foglalkozás, amikor megérkeztek a doppingellenőrök és jelezték, hogy mind a 18 játékosunkat meg fogják vizsgálni. Azt mondom, hogy nagyon rugalmasak voltak, a hét ellenőr két részre vált, az egyik csoport az uszodában kezdte meg a vizsgálatokat, a másik visszakísérte a szállodába a játékosokat és ott látott neki a feladatnak. Ezzel zárul a fiúk számára az első kecskeméti nap.

Varga Dumi kisebb húzódása még érezteti a hatását, ő könnyített edzésmunkát végzett, a többiek egészségesek, Hárai derékbántalmai is múlóban vannak már.

Támogatónk a HerbaDoctor

A világbajnokságra készülő magyar válogatott keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


Mint Märcz Tamás is elmondta, hétfőn délután a szerbek is megérkeztek és ők meglepő módon tovább maradnak Kecskeméten, mint a magyar csapat, csak vasárnap utaznak haza.

Az aktuális olimpiai bajnok 18 játékossal érkezett:

Gojko Pijetlovics, Braniszlav Mitrovics, Dimitrije Risticsevics (kapusok),
Milan Alekszics, Szava Rangyelovics, Nikola Jaksics, Radomir Drasovics (védők),
Dusko Pijetlovics, Nemanja Ubovics, Gyorgye Lazics (centerek),
Filip Filipovics, Dusan Mandics, Viktor Rasovics, Andrija Prlainovics, Stefan Mitrovics, Gavril Subotics, Dusan Vasics és Milos Csuk (további mezőnyjátékosok).


Amikor megemlítettük Märcz Tamásnak, hogy Dejan Szavics szerb szövetségi kapitány kiváló embernek és kollégának nevezte őt a szerb szövetség honlapjának adott rövid nyilatkozatában, a kapitány úgy reagált, hogy ő is kedveli Szavicsot. (Mi annyit tettünk hozzá, hogy ez egyáltalán nem nehéz...)

A szerbek egyébként a magyarországi edzőtáborozás után néhány nap pihenőt kapnak, majd otthon folytatják a munkát. Július 14-én sajtónyilvános edzésen búcsúznak el hazájuk médiájától és közvéleményétől, másnap pedig elutaznak a budapesti vb-re.

Kedden kétszer, szerdán pedig egyszer kétkapuzik egymással a két válogatott. A csapatba kerülésért harcoló játékosoknak ez lesz az utolsó bizonyítási lehetőség, mert a szövetségi kapitány a szerda délelőtti utolsó közös edzést követően egy napon belül kihirdeti a vb-csapat 13 játékosának nevét.

A VILÁGBAJNOKSÁG HIVATALOS PROGRAMJA