FACEBOOK

Az év legfárasztóbb napja - doppingkommandó támadott a csapatra kedden este

Az év legfárasztóbb napja - doppingkommandó támadott a csapatra kedden este
hozzászólás, 2010.08.24.

Hihetetlen napon van túl a vasárnapi zágrábi EB-nyitómeccsre készülő magyar válogatott. Ha csak a "sima" terhelést nézzük, akkor is az év talán legnehezebb napjának mondhatjuk a keddit, ráadásul este hat tagú csoport fogadta a vízből kikászálódó játékosokat, akik közül nem kevesebb mint 9(!) embert azonnali teljes körű doppingvizsgálatra invitáltak.

- Éhes vagyok, fáradt vagyok, minden bajom  van - mondta bosszúsan Hárai Balázs a VLV-nek este háromnegyed tízkor, amikor Török Bélával együtt utolsóként végeztek a vizsgálattal.

De haladjunk kronologikus sorrendben.

A csapat reggel fél 9-kor kezdte a munkát egy nagyon kemény másfél órás tornatermi foglalkozással. Ezt követte a vizes edzés, amelynek során a spanyol válogatottal kétkapuztak a mieink. A közös ebéd után a szokásosnál rövidebb pihenő következett, mert fél négykor videózás kezdődött. Este öttől hétig ismét a spanyolok várták a mieinket, s ezen a második kétkapun már többen is elég fáradtan mozogtak. A meglepetés fél hétkor következett be: megjelent a medenceparton a Magyar Antidopping Csoport (MACS) hat munkatársa és bejelentette, hogy kilenc játékost doppingvizsgálatra vár az edzés befejezése után.

Egyszerűbb felsorolni azok nevét, akiket nem érintett a dolog: Kis Gábor, Szécsi Zoltán, Vámos Márton és Bundschuh Erik kivételével mindenkinek "adakoznia kellett", méghozzá nem csak vizeletet, hanem vért is. Ráadásul az "aktus" komoly adminisztrációs munkával is jár, így hiába voltak hatan az ellenőrök, a munka nagyon lassan haladt, Hárai és Török Béla utolsóként háromnegyed tízkor végzett.

A játékosok természetesen nem örültek a túlórának (nagyon nem...), de fegyelmezetten eleget tettek kötelességüknek. A MACS emberei egyébként arra a kérdésre, hogy ki a megrendelő, csak ennyit válaszoltak: "A magyar állam".

Legutóbb július 29-én jártak doppingellenőrök az edzésen, akkor a FINA megbízásából Bécsből érkeztek és Madaras Norbertet, Varga Dánielt, valamint Marnitz Gergőt vonták vizsgálat alá.

A csapat tagjai szerdán reggel fél kilenckor találkoznak a tornateremben...