FACEBOOK

Új fiú bontogatta szárnyait a kedd délelőtti edzésen

Új fiú bontogatta szárnyait a kedd délelőtti edzésen
hozzászólás, 2017.06.27.

A mozgása alapján tehetségesnek tűnik, de már elég kevés ideje van, hogy a csapathirdetésig meggyőzze nélkülözhetetlenségéről a szövetségi kapitányt. Egynapos pihenő után a Margitszigeten folytatta a felkészülést a válogatott. vlv-riport.

A nap egy Budapest közeli edzőteremben kezdődött, majd - pokoli forróságban - a Margitszigeten folytatódott. A délelőtti vizes edzésen kiadós úszás szerepelt a programban, meglehetősen rövid pihenőidők közbeiktatásával. Edzés közben megjelent a medence mellett Kásás Tamás és "bekéretőzött"...

A medence legszélén Varga Dumi úszott, Kása őt kérdezte meg, hogy beszállhat-e mellé. "Persze, legalább lesz egy nyulam!" - szólt a válasz.

És Kása beszállt, leúszta a maga 2 ezer méterét, mint mondta, ez az ő adagja. Videónkon is látható, a fizikuma látszatra kifogástalan, akár tényleg beszállhatna, de persze ezt csak vicces formában mertük felvetni.

Ami a "rendes kerékvágást" illeti, még mindig a görögországi torna tapasztalatait igyekszünk felmérni, ezúttal két védőt kérve a vlv kamerája elé.

VLV-VIDEÓK:


Kásás Tamás a vlv-nek


- Szevasz Tomi!

- Szia!

- Szerintem te olvastad, hogy csak a jövő héten lesz csapathirdetés és gyorsan lejöttél az edzésre. Cáfold meg!

- Hát úgy gondoltam, hogy egy hét elég lesz, hogy bekerüljek, úgyhogy most jöttem le először a fiúkhoz.

- És milyen volt az első edzés?

- Minden újoncnak nehéz, minden kezdet nehéz, de jó érzés volt, jól esett az úszás. Mondjuk pont annyit úsztam, ami nekem elég. Tehát jó volt, hogy nem volt ott ez esetben a Märcz Tomi, hogy megmondja, mit csináljak.

- Jó hát mindenesetre elárulom neked, hogy a parton mondták, hogy tehetségesnek tűnsz első látásra, de majd meglátjuk.

- Van még remény?

- Van még remény, igen. A labda ismerős volt?

- A labda az valami olyasmi, amit nem lehet elfelejteni. Tehát a kondíció az nagyon hamar elszáll, de a labdával szerintem soha nem lesz probléma.

- Na most vegyük komolyan.

- Eddig is komoly voltam.

- Ha tényleg be kéne szállni, mi lenne?

- Egy olyan fél negyedet bírnék szerintem a mostani kondíciómmal. Azt is sok cserével. :-)

- A döntő utolsó negyedében?

- Á nem, ennyire nem leszek nagyképű, hogy majd akkor a végén beszállok és megnyerem. Sajnos a vízilabda nem ilyen sportág, ott minden nap edzeni kell, különben egy hét alatt is simán elmegy a kondi.

- Mi van veled mostanában?

- Hát ahogy látod, azért lejárok edzegetni magamban, néha a fiúkkal is találkozunk, az öregfiúkkal, és hát, ahogy közeledik az esemény megpróbáljuk minél komolyabban venni a dolgokat.

- Úgy tűnik, hogy egészen jó kondiban vagy, megmutatjuk, nem kell neked sokat edzeni, nem?

- Hát figyelj, a külsőségeket hagyjuk, én ezt belül érzem, hogy mikor lesz jó és mikor lesz megfelelő a forma.

- Milyen lesz a csapat?

- Szerintem ismerős nevekből fog állni, de sajnos a nevekkel nem lehet megnyerni még egy öregfiúk-tornát sem, úgyhogy remélem, hogy mindenki lelkiismeretesen edz magában, aztán pedig július végén valamikor elkezdünk közösen is edzeni, akkor már élesedik a szituáció. Reméljük, hogy a forma is élesedni fog és aztán augusztus hetedikén pedig jönnek ismét a tétmeccsek. Jó, de azért ennyire ne vegyük komolyan, ez tényleg egy örömjáték lesz itt, az egésznek az a lényege, hogy megint együtt legyünk és jól érezzük magunkat.

- Hát Tomi sok sikert kívánok! Azért nem baj, ha megnyeritek.

- Jó, megpróbáljuk. Köszi, hello!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Decker Ádám a vlv-nek

- Szervusz, Ádi!


- Szervusz.

- Újra itthon. Először is még a tornáról kérdeznélek, mik a "leülepedett tapasztalatok"?

- Az, hogy nem fog minden egyből, magától menni, hanem többször át kell beszélni, "letáblázni", illetve most ezen a héten videón is megnézzük azokat a főleg emberhátrányos szituációkat, amelyek Madridban nem nagyon mentek. Görögországban azért már egyről a kettőre léptünk. Összességében nagyon elégedett vagyok, nem kaptunk ki, megnyertük a tornát, ez motivációban, érzelmi szempontból is plusz töltet, úgyhogy  én elégedett vagyok.

- Neked melyik volt a legnehezebb meccsed?

- A spanyolok elleni, mert az reggel volt.

- Nagyon nehezen szedtétek össze magatokat?

- Igen.

- Borzasztó volt. Este 11-kor ért véget az előző nap az uszodában...

- Igen-igen, az volt a rossz, hogy mi játszottuk az utolsó meccset és aztán másnap az elsőt. Rövid volt a pihenőidő, olyan öt órát aludtunk éjszaka, de biztos lesz ilyen a vb-n is. Nem tudom pontosan az időpontokat, de ha játszani kell reggel, akkor játszani kell.

- Tudom, hogy ez nem komoly torna, már abban az értelemben, hogy nem világverseny, de hogy jöttetek haza, lökött a hangulaton valamit, hogy nyertetek?

- Nem tudom, szerintem a hangulaton olyan nagyot nem lökött, de azért jó behúzni egy felkészülési tornát is. Ez nemcsak nekik volt felkészülési torna, hanem nekünk is, mi is próbálgattunk dolgokat, nem százszázalékos állapotban voltunk ott, előtte nem olyan munkát végeztünk, hogy túlságosan pörgős lett volna a csapat, mégis voltak lefordulások. Azt gondolom, ki lehetett ebből is venni, amit nekünk ki kellett, és mindig jó nyerni, egy kupával hazaérkezni.

- Hogyan tovább a következő másfél hétben?

- Most itthon edzünk hét napon keresztül a Margitszigeten, a jövő héten pedig Kecskeméten, a szerbek ellen. Én arra számítok hogy ez a hét elsősorban a fizikális edzésekről fog szólni és a jövő hét mutatja majd meg, hogy egy komoly csapat ellen mit tudunk kezdeni.

- Köszönöm szépen. Miután a többiek széttrollkodják az interjút, ezért befejezzük...

- Nagy Viktor szeretne bekerülni a szilveszteri válogatásba...

- Jó, elintézem!



Török Béla a vlv-nek


- Szervusz, Bélal! Köszöntelek újra a Margitszigeten! A görög túráról kérdeznélek. Nagyon kemény volt, négy meccs három nap alatt, megnyertétek. Hogy értékeled, milyen volt? Mi az, ami neked személy szerint különösen tetszett?

- Igazából értékelted is ezt a túrát :-) Nem akarok közhelyeket pufogtatni, hogy hasznos volt, elfáradtunk, mert ezeket mindenki tudja. Szerintem nagyon jó volt arra, hogy azok, akik régebben játszottak ilyen közegben - például személy szerint én - kicsit visszazökkenjenek, a régi játékostársakkal újra felvegyék a kapcsolatot. Szerintem ez volt a legnagyobb előnye a tornnak, illetve, hogy az alakuló taktikát úgy tudtuk gyakorolni éles helyzetekben, hogy annak tétje is volt, tehát, ha valaki "belehibázott", akkor annak általában nyoma maradt a jegyzőkönyvben. Összességében szerintem egy nagyon jó torna volt, furcsa lebonyolítással, mert gyakorlatilag 24 óra alatt játszottunk három topcsapattal, de szerintem adódhatnak később is ilyen szituációk, "nem komfortosak", gondolok itt egy reggel 10 óra előtti mérkőzésre. Ezeket is gyakorolni kell, gyakoroltuk és jól ment.

- Taktika, összeszokottság, csapatmunka - fejlődött?

- Igen. Mindegyik.

- Az ellenfelekről  mit tudsz mondani? Fel tudtad-e mérni az erejüket, azért hiányoztak tőlük játékosok.

- Hiányoztak, de majd kiderül a világbajnokságon, hogy ki milyen csapattal érkezik. Jelen pillanatban azon vagyok, hogy én ott legyek a világbajnokságon és ráérek majd akkor, ott azzal foglalkozni, hogy ki milyen centert hoz magával, addig ez nem különösebben érdekel.

- És hogy látod az esélyt?

- Remekül. Szerintem nagyon jól állok.

- Köszönöm szépen, jó munkát kivánok!

- Köszi szépen.

vlv-fotók az edzésről:



Az ingyenesen látogatható 17. FINA Masters Világbajnokság úszó- és vízilabda-eseményeire a nagy érdeklődés miatt előzetes regisztrációra lesz szükség - tájékoztatta kedden a FINA-Budapest 20017 a vlv szerkesztőségét.

Az eventim.hu oldalon igényelhető majd a 0 forintos jegy, amely a helyszíni érvényesítés mellett jogosít belépésre a Hajós Alfréd Uszodába, illetve a Duna Arénába.

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) gyakorlatának és ajánlásának megfelelően az augusztus 7. és 20. között Budapesten és Balatonfüreden zajló masters világbajnokságra a belépés ingyenes lesz a nézők, szurkolók számára.

A versenyek biztonságos és színvonalas lebonyolítása érdekében a frekventált helyszíneken és a nagy érdeklődésre számot tartó eseményeken azonban előzetes regisztrációs jegy szükségeltetik majd a belépéshez.

A magyarországi sporttradíciók alapján a vízilabda eseményeinek a Hajós Alfréd Uszoda ad helyszínt augusztus 7. és 13. között. Az érdeklődést fokozza a 120 vízilabda csapat nevezése, különös tekintettel az egy-, két- és háromszoros olimpiai bajnokokat tömörítő, Millenium névre hallgató együttes indulására, csakúgy, mint az Európa- és világbajnok női válogatottak részvételére.

Ugyancsak kiemelt helyszín lesz a Duna Aréna, ott augusztus 14. és 20. között zajlanak majd az úszóversenyek.

Erre a két helyszínre kell majd regisztrációs jegyet igényelni, méghozzá a világbajnokság hivatalos weboldalán keresztül az eventim.hu oldalon. A regisztráció úgy működik majd, ahogyan egy „normál” jegy megvásárlásánál szokott.

A regisztrációs lehetőség augusztus 1-jén kezdődik.

A belépésre jogosító regisztrációs jegyet a helyszínek szurkolói bejáratánál kell majd felmutatni (a telefonos változatot is elfogadják a kollégáink).

A regisztrációs folyamat további, technikai részleteiről a későbbiekben adnak tájékoztatást.