FACEBOOK

A spanyolok is örülhettek kicsit

A spanyolok is örülhettek kicsit
hozzászólás, 2017.06.18.

Vasárnap délelőtt nem volt edzőmeccs, emberelőnyt-emberhátrányt gyakorolt "egymáson" a spanyol és a magyar csapat Madridban. Este újabb kétkapu szerepelt a programban, ezúttal - első alkalommal a közös edzőtáborozás során - a spanyolok nyertek. Decker Ádám és Märcz Tamás a vlv-nek:

DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- A délelőtti edzésen a támadás jól ment, a védekezéssel kapcsolatban úgy fogalmaznék, hogy "megtettük az első lépéseket". Itt van még mit csiszolni, de szerintem jó úton haladunk. Két kapunál gyakoroltunk, az egyiknél a támadást, a másiknál a védekezést és 25 perc után cserélt a két-két brigád. Mindenki játszott tőlünk, nem maradt ki senki.

- Az eddigieket hogy értékeled?

- A csapat kialakulása szempontjából nagyon hasznosnak. Kicsit el vagyunk csigázva, ami még mindig az ideutazási gondoknak és a csomagjaink nélkülözésének tudható be. Sok mindent kipróbálunk, támadásban is és védekezésben is, utóbbi részeként igyekszünk olyan megoldásokat választani, amelyekből gyors lefordulásokat tudunk végrehajtani, arra építve, hogy nagyon gyors játékosaink vannak. Tomi minden edzésen gyakoroltat velünk valami újat is, de azt gondolom, hogy az utunk "fő csapásiránya" már kialakult.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Délelőtt 45 perc tömör előny-hátrány gyakorlás zajlott a spanyolokkal. Nagyon jó gyakorlás volt, sok mindent ki tudtunk próbálni, olyan hátrányos variációkat is, amiket a jövőben szeretnénk majd alkalmazni. Jól is jött egyébként, hogy nem meccs, hanem közös gyakorlás következett a sorban, nem mintha ez nem igényelt volna komoly koncentrációt. Viszont a negyedik kétkapu után már jelentkezett egy kis fáradtság a két csapaton.

Este egy utolsó, a közös gyakorlást lezáró kétkapu szerepelt a programban, Csak Decker Attila és Varga Dénes maradt ki, utóbbi kis húzódás miatt pihent. A spanyolok talán most játszottak a legjobban, mi elég sok helyzetet kihagytunk, s ha már eddig is mondtuk az eredményt, akkor úgy illik, hogy derüljön ki az is, hogy most ők kerültek ki győztesen a mérkőzésből. Nem is bánom, éberen kell, hogy tartson bennünket a mai tapasztalat: ha sokat hibázunk, akkor kikaphatunk a spanyoloktól. Egyébként nem gondolom, hogy az ellenfelünk vb-győzelemre esélyes csapatként érkezik majd Budapestre, de az biztos, hogy oda kell figyelni rájuk, akikkel összekerülnek, azokat nagy koncentrációra fogják kényszeríteni, mert gyors vízilabdát játszanak, nagyon akarnak, frissek, lendületesek, sok fiatal van a csapatukban, s rutinos játékosuk a kapuban.

A spanyolok vasárnap el is utaztak, Barcelonában folytatják a felkészülést, nekünk hétfőn délelőtt lesz még egy kemény tornatermi edzésünk - ha már itt van egy kiválóan felszerelt konditerem, amely "adja magát" -, utána pedig egy könnyebb vízi edzés, amelyet követően szabad délutánjuk lesz a srácoknak az esti hazautazásig.


A madridi keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


A center Mezei Tamás fülsérülése miatt itthon maradt.


Fotó: Manhercz Krisztián