FACEBOOK

Ökörsütés, éremosztás - UVSE-évzáró

Ökörsütés, éremosztás - UVSE-évzáró
hozzászólás, 2017.06.18.

Hagyományos évzáróján köszöntötte támogatóit, edzőit, játékosait - gyermekektől a felnőttekig - az UVSE. vlv-riport.

Az évzárón készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A Pálvülgyi cseppkőbarlang kijárata előtti nagy zöld terület az UVSE-évzárók hagyományos helyszíne. Két nagy sátor alá bújhattak volna a vendégek, ha éppen eleredt volna az eső. De nem eredt el, így csak ettek-ittak, jól tartották magukat, hiszen válogatott finomságok várták az érkezőket.

Az egyéb testrészeitől megszabadított, nyársra húzott ökörtest egész délután forgott a parázs fölött, s szakemberek nyesegették le róla a már evésre érett húsdarabokat. Közben zene szólt, a színpadon zenekar játszott.

Az ünnepség hivatalos része a támogatók köszöntésével kezdődött. Egyenként hívták a színpadra a klubért sokat dolgozó és áldozó szimpatizánsokat, szakembereket. Ezt követően a különböző korosztályos csapatok képviselői és edzőik vehették át érmeiket. (Jellemző a klubvezetés figyelmességére, hogy elismerést, személyes ajándékot kaptak Benedek Tibor szakmai vezetőtől azok, akikkel a háromszoros olimpiai bajnok a leggyakrabban találkozott a hajnali edzéseken...)

Természetesen kameránk elé kértük a volt szövetségi kapitányt, aki január 1-je óta tölti be a szakmai irányítói posztot az UVSE-nél.

VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz Tibor!

- Szervusz!

- Elárulom a nézőknek, hogy pont azt mondtad, hogy régen álltál már a kamera előtt.

- Ismerős ez az érzés. -:)

- Köszöntelek a VLV kamerája előtt! Egy ünnepi alkalom ez, az UVSE évzárója..., milyen sütés is?

- Ökörsütés.

- Ökörsütés van, és hát rengeteg ember. Ez volt az első fél szezonod, szezonod az UVSE-nél, hát arra kérlek, hogy egy kis összefoglalót mondj nekem. Hogy érzed magad? Mi volt a munkád, és mi az eredmény?

- Nehéz összefoglalni ennek a fél évnek a munkáját. Sokszor olyan érzésem van, hogy nem csináltam semmit, de hát azért nagyon sokat dolgoztunk. :-) Január óta meg kellett értenem a szisztémát, rengeteg csapatunk van, rengeteg edzővel, rengeteg játékossal, több mint háromszáz gyerekkel, tizenhat csapattal. Ez az egész egy nagyon jól működő rendszer volt, és szeretném, ha továbbra is jól működne, sőt még több gyerek lenne itt. Egy picikét átalakítottam pár dolgot, például a toborzás rendszerét. Szerettem volna, hogy fiatalabb játékosok játsszanak az OB1-es fiúcsapatban, több ifikorú játékos kap lehetőséget a jövő évben, hiszen ez mégiscsak egy utánpótlás-nevelő klub, és szeretnénk, hogy a saját utánpótlásunkban felnőtt játékosok játszanak majd előbb-utóbb a felnőtt csapatban. Egy nagyon jó közösség évzáró ünnepsége ez, most már sok-sok éve hagyomány ez és az öröksütés is.

Itt az összes szülő, itt az összes gyerek, itt kapják meg a gyerekek az érmeket a különböző bajnokságokban elért eredmények után. A serdülő fiú csapatunk aranyérmes lett, a felnőtt női csapatunk tudvalevőleg LEN Kupát, bajnokságot, Magyar Kupát nyert, de a felnőtt férfi csapatunk is jól szerepelt, illetve rengeteg utánpótlás csapatunk szerzett még érmet női és férfi ágon egyaránt. A 2005-ös korosztályban bajnokságot nyertünk, sok előkészítő bébi bajnokságban helytálltunk, úgyhogy ez egy sikeres évnek mondható, de hát az UVSE-nek korábban is nagyon sikeres évei voltak. Sok idő kell azért, mire látványos eredménye lesz annak a munkának, amit én végzek. Még több támogatóra lesz szükségünk, hogy még erősebb legyen a felnőtt férfi és női csapatunk, minél többféle, minél jobb képzést kapjanak az utánpótlás-játékosaink, és az összes szinten tudományosabb, hatékonyabb legyen a teljesítményfokozás.

- Köztudott, hogy ha valahol dolgozol, ott beleteszel mindent. Reggel már edzésre jársz, hallottam. Mi az amit te tanultál? Mi az amit másképpen csinálnál ezeknek a tapasztalatoknak a birtokában, nem mint a válogatott irányítója, hanem mint edző? Van-e ilyen?

- Biztos van. Ami nagyon fontos: más oldalról látom a vízilabdát. Eddig mindig a legmagasabb szinten voltam. Játékosként is harminc éven keresztül, edzőként is, a válogatottal dolgoztam. Más volt belelátni azért a picik életébe. Látni akár klubszinten, akár az utánpótlásban, a gyerekek szintjén, hogy mi kell ahhoz, hogy ezek a gyerekek valóban odaérhessenek majd magas színvonalra, és hogy mennyi türelem kell... Ha mondjuk én elmondok egy reggeli edzésen egy dolgot, bent vagyok velük a vízben, és ott megmutatom, csináljuk mondjuk egy hónapon keresztül, és utána az a gyerek nem jön le két hétig, akkor lehet, pont az ellenkező irányba fog fordulni, mint amit egy hónapig próbáltam elmagyarázni neki. Tehát nagyon szisztematikusnak kell lenni az én munkámban, illetve az edzőimtől elvárt munka terén is.

- Így visszamenőleg másként ítélsz meg dolgokat? Megengedőbb vagy?

- Megengedőbb? Nem tudok kibújni a bőrömből, de egy pár dolgot azért biztosan túl komolyan vettem, amit talán lazábban kellett volna. Talán ez az egyetlen, amit így elsőre mondhatok, ez az egyetlen tanulság. Lehet, hogy sokszor túlságosan sokat vártam el.

- A férfi csapat egy "szerves fejlődésen" megy át vagy esetleg terveztek ti is igazolni külföldi világsztárokat?

- Hát mi semmiképpen nem szeretnénk a férfi csapatban külföldi játékost. Azt szeretném, hogy minél több fiatal kapjon lehetőséget. A női csapatban azért vannak külföldi játékosaink, ez tudvalevő, de a női csapatunk bajnokság-, Magyar Kupa- és BL-esélyes, a világ egyik legjobb csapata. A férfi oldalon idén a cél az, hogy minél több játékos kapjon lehetőséget OB1-ben, természetesen úgy, hogy közben bent maradjunk az első osztályban.

- Jó, hát azért nem lehet úgy befejezni ezt az interjút, hogy ne kérdezzem meg: hogy látod a nyári vb előtt a válogatott helyzetét? Mire számítasz?

- Én nem nagyon látom most. Az biztos, hogy klubszinten nagyon sikeres éven vagyunk túl, férfi-női oldalon, nem tudom, hogy mikor volt ennyire sikeres a magyar vízilabda. Női LEN Kupa, férfi LEN Kupa, férfi BL, plusz még egy magyar csapat a BL final six-ben, óriási hangulat a Duna Arénában, tényleg nagyon nagy élmény lehetett a fiúknak ott nyerni. Aztán, hogy emiatt a válogatottba plusz élménnyel kerülnek-e oda a játékosok, és ez még jobban feldobja-e őket, az majd kiderül. Az biztos, hogy a héten voltam lent egy válogatott-edzésen, és nagyon jó volt a fiúkkal találkozni, újra látni őket. Fél éve nem találkoztam szinte senkivel, úgyhogy nem tudok nem drukkolni, akármennyire is kikerültem ebből. Jó volt velük találkozni és nehéz elvonatkoztatni attól, hogy én négy évig dolgoztam velük.

- Gondolom nyáron kint leszel a tornán.

- Egy-egy meccsen tudok csak kint lenni, mert minket, az UVSE-t kiraktak a Margitszigetről a vb miatt, ezért a Balatonnál egy háromhetes edzőtáborban leszünk, és ott fogjuk a százötven gyerekkel együtt nézni a mérkőzések legnagyobb részét, de egy-egy mérkőzésre föl fogok utazni Budapestre.

- Köszönöm szépen, és jó munkát kívánok!

- Köszönjük szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


vlv-fotók az évzáróról