FACEBOOK

Helyzetkép a fiúkról

Helyzetkép a fiúkról
hozzászólás, 2017.06.06.

Érdeklődtünk a csapatorvosnál a játékosok orvosi vizsgálata felől, este pedig Märcz Tamástól kértünk tájékoztatást a napról.

Mint korábban megírtuk, a válogatott keret múlt héten edzésbe állt tagjai a felkészülés kezdetekor, múlt hétfőn, majd pénteken is orvosi vizsgálaton vettek részt.

Dr. GÁBOR ANTAL a vlv-nek:

- Az első alkalommal arra voltunk kíváncsiak, hogy a laborvizsgálat nem mutat-e ki olyan eltérést akár a vérben, akár a vizeletben, ami valamilyen problémát jelez. Ellenőrizni szoktuk a vastartalmat is, mert ez nagyon fontos az oxogéntranszport szempontjából. Az összes laborleletet még nem láttam, de remélem, hogy senkinél nem lesz probléma.

A másik felmérés egy kardiologiai, spiroergometriás vizsgálat volt, amit Merkely professzorék csináltak. Annak megállapítása volt a cél, hogy különböző erősségű terhelésnél mennyi oxigént vesz fel, mennyi szén-dioxidot ad le a szervezet. Ezekből az adatokból az edzettség szintjére lehet következtetni. Merkelyék most összegzik a tapasztalatokat, várhatóan egy hét múlva látunk majd konkrét értékeket és összegző megállapításokat. Természetesen közben az edzések nyugodtan mehetnek tovább, hiszen általános állapotfelmérésről van szó. Ha valakinél bármilyen korrekcióra lesz szükség, azt közösen megbeszéljük.

Hasonló általános felmérést minden évben elvégzünk a csapatnál, mióta itt vagyok, de ez már korábban, Pavlik Gabi idejében is igy volt.

Az adatokat megőrizzük és az egymást követő vizsgálatok eredményeit összehasonlítjuk, hogy képünk legyen a változásokról.

A jelenlegi információim alapján azt mondhatom, hogy a fiúk jó állapotban vannak. Ismert, hogy Mezei Tomi beszakadt dobhártyával edz, ő könnyített munkát végez. Manhercz Krisztiánnak jelenleg tüszős mandulagyulladása van, az ilyenkor szokásos terápiával kezeljük, antibiotikumot kap. A többiekkel nincs semmi gond.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Két vízi edzéssel folytatódott a somorjai edzőtábor, délelőtt volt egy hosszabb úszás - ebben a szakaszban még továbbra is külön programot csináltak a korábban kezdő játékosok és azok, akik a final six miatt a múlt héten pihentek. Ezután több csoportban különböző gyakorlatokat végeztek a vízben, lábtempógyakorlatokat, lövőgyakorlatokat, emberelőnyös helyzetek gyakorlását.

Ezután Kenyeres András mentáltréner tartott egy közös foglalkozást, amin mindenki reszt vett, majd Zala György vezényelt félórás átmozgató edzést a parton. Ezek után volt a vízben egy főleg technikai elemek gyakorlásával eltelt edzésünk és már előkerült a taktika is: alapdolgokat kezdtünk egyenesbe rakni, s ennek során a védekezés volt előtérben. Ugyan elég nagy szél volt már a délutáni program alatt, mégis az edzés után is többen vízben maradtak, volt még energiájuk tovább gyakorolni, lövöldözgetni.

A környéken élő magyarok közük sokan odajönnek hozzánk edzések előtt, után autogramot kérni, láthatóan továbbra is nagyon népszerű itt is a magyar válogatott és úgy latom, hogy ez az érdeklődés abszolút nem terhes a srácoknak.


Legközelebb csütörtökön, már helyszíni tudósításban számolunk be a somorjai edzőtáborozásról.