FACEBOOK

Megkezdődött a somorjai edzőtáborozás

Megkezdődött a somorjai edzőtáborozás
hozzászólás, 2017.06.05.

Megkezdte somorjai edzőtáborozását a válogatott keret, s most már a BL final sixen szerepelt 10 játékos is együtt edz a többiekkel. Märcz Tamás szövetségi kapitányt kérdeztük az első napról és a helyi körülményekről.

A csapat vasárnap utazott a magyar határ melletti Somorjára, ahol egy "kacsalábon forgó" sportkomplexumban, mindentől elzártan készülhetnek a fiúk, egészen péntekig.

A játékosok félelme beigazolódott: alapozási munka vette kezdetét, de azért a stáb figyelt arra, hogy a kerettagok többsége a számára adott rövid pihenő után most kezdi el a komoly munkát, így kétféle edzésterv alapján dolgoztak a keret tagjai. Ők:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok)
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Gór-Nagy Miklós, Jansik Dávid, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Török Béla, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- A helyszín kiváló, az összes játékos is így minősítette. Hála istennek, az idő is jó, így nyitott uszodában van lehetőségünk edzeni, egy 50x25 méteres medencében amit természetesen csak mi használunk a számunkra megadott időpontokban.

Délelőtt egy általános szárazföldi bemelegítés után több mint kétórás vízi edzés volt, majd az ebédet és a csendes pihenőt követően egy elég hosszú konditermi edzés következett Zala György vezérletével. Egyébként a létesítmény "konditerméről" csak annyit mondok, hogy három szintes és akkor a hosszáról még nem is beszéltem...

A fárasztó edzés után a játékosok túlnyomó többsége a wellness-részleget is kipróbálta. A hangulat jó, vacsora után még sokáig együtt maradtak a fiúk s beszélgettek - meg is fordult a fejemben, hogy ez talán azért volt lehetséges, mert nem kaptak elég terhelést, de két-három nap múlva valószínűleg már nem így lesz - evés után sietnek majd a szobájukba lefeküdni...

Összességében azt mondhatom, hogy nagyon jó napon vagyunk túl, nem kíméltük a játékosokat, de azért vigyáztunk is, induló napnak tökéletes volt ez. Óvatosak voltunk, az "újrakezdők" kicsit más munkát végeztek a vízben mint azok, akik már egy hete elkezdték a felkészülést, utóbbiak vízi edzése kicsit "erőltetettebb" volt. Ez még folytatódni fog szerdáig, amikor aztán már kezdenek majd összeérni a két csoportnak kiadott feladatok.

Kedden két vizes edzés lesz.

Fontos információ még, hogy Mezei Tamás dobhártyája beszakadt, ezért ő nem mehetett vízbe, hétfőn csak szárazföldi munkát végzett, úgyhogy ő kétszer járt tornateremben, keddtől lábtempós munkákat már végezhet a vízben.


A VÁLOGATOTT NYÁRI MENETRENDJE

A BUDAPESTI VB PROGRAMJA