FACEBOOK

Eger-Szolnok 5:7 - A BL-döntőben: Jug Dubrovnik-Szolnok!

Eger-Szolnok 5:7 - A BL-döntőben: Jug Dubrovnik-Szolnok!
hozzászólás, 2017.05.26.

A címvédőtől szerezheti meg a BL-győztes címet a Szolnok, miután a Jug pénteken legyőzte a Pro Reccót, a magyar bajnok pedig ismét túljutott "immár szokásos" ellenfelén, az Eger csapatán. vlv-riport a helyszínről nyilatkozatokkal, fotókkal.

Bajnokok Ligája final six, 2. nap

Az 5. helyért:


Olympiakosz-Brescia 5:8 (2:2, 0:3, 1:1, 2:2)
G.: Funtulisz 2, Geniduniasz, Murikisz, Kolomvosz, ill. C. Presciutti, Manzi, Bertoli 2-2, Nora, Ubovics


vlv-képek


1. elődöntő:

Jug Dubrovnik - Pro Recco 10:9 (4:2, 2:2, 3:4, 1:1)

G.: X. Garcia, Loncsar 2-2, Jokovics, Vrlics, Benics, Obradovics, Markovics, Perrone ill. Filipovics 4, Sukno 2, Di Fulvio, Mandics, Ivovics


vlv-képek


2. elődöntő:

Eger-Szolnok 5:7 (2:1, 0:2, 1:2, 2:2)

G.: Hárai, Bedő, Kovács G., Hosnyánszky, Lőrincz, ill. Younger, Prlainovics 3-3, Crousillat

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Norbi, volt itt esély, nem?


- Hát igen, most csak azért fáj, mert nem tudom, hogy mikor fogunk megint ennyire közel kerülni egy BL-döntőhöz, hogy egyetelen gólon múljon, hogy a végjátékban ott legyen, és egy ötméteres-párbajjal dőljön el esetleg, mert abszolút volt erre sanszunk. Most fáj, de igazából én úgy érzem, hogy nagyon szép lenne, ha innen el tudnánk vinni egy bronzérmet. Úgy meg, hogy a Recco ellen - főleg... Úgyhogy, ha bemegyek most az öltözőbe, akkor meg fogom kérni őket, hogy emeljék fel a fejüket, és lépjenek ezen túl, mert szégyenkezni valónk abszolút nincsen.

- Én azt hiszem, hogy ha a két csapatot megnézzük, akkor megint a Recco lehet csalódottabb. Ez tavaly is így volt, és nem is sikerült nekik, úgyhogy az, hogy egy olyan meccs előtt álltok, ahol nem egy hagyományosan erős Recco jön, hanem egy csalódott Recco, az számít valamit?

- Tavaly számított, viszont én úgy érzem, hogy tavaly játékosállomány alapján a Szolnok meg a Recco volt a favoritja abszolút a final sixnek és az két csapat játszott. A Szolnok hazai közönség előtt, Magyarországon játszott, még jó, hogy teljesen felszívták magukat arra a mérkőzésre. Én remélem, hogy így lesz most is, Szerettem volna a Reccóval játszani, vagy a Juggal, csak azt gondoltam, hogy a döntőben fogunk. Hát most ez van, szép lenne tényleg, én úgy gondolom, hogy nekünk a bronzérem is nagyon szépen csillogna. Ha egy papírra fel lehetne írni, hs ez lenne a "sport", hogy most az nyer, aki kevésbé csalódott, akkor írjuk rá, hogy az Eger, és akkor nem is kell lejátszani...

A BL F6-on készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

- Még egyetlen kérdés a mai meccsről. Az első szakaszában, amikor nagyon kevés gól esett, úgy tűnt, hogy nagyon keményen tartjátok a meccset, és abszolút semmi különbség nem volt a két csapat között. Az a kérdés, hogy elfáradtatok-e a végére, illetve ha elfáradtatok, akkor hogy lehet ezt kipihenni fizikailag holnapra?

- Volt egy szakasz a meccsen, amikor Dubecz tanár úr előadása volt a fejemben. Most ha ezt meghallgatjuk, nem akarok butaságokat mondani, de egyszerűen nem volt már meg az, ami elvitte nekik az agyból az izomba a parancsot. Tehát én úgy láttam, hogy ők mindent megcsináltak, de a fáradtság miatt technikai hibákat követtek el. A taktikát, én úgy gondolom, betartották, de láttam, hogy kicsúszott a kezükből a labda, pontatlanabbak voltak, és ezek mindig jelek. Nekem akkor mindig azt kell kitalálni, hogy ilyenkor kit cserélek adott posztra, de ez nem olyan egyszerű abban a szituációban. Lehet ezt ragozni, de ilyenkor mindenki összeszedi magát, és hiába fáradtak, mert utána felálltak és ott voltunk a végén. Én inkább úgy érzem, bár vissza fogom nézni, hogy volt két olyan szituáció, amikor egyszerűen kivédekeztük a hátrányt, mégis gólt kaptunk belőle. Én itt érzem azt a pici problémát, amiről az előbb beszéltem, mert az hogy kiesik a kezéből a labda, abból nem kapunk gólt.

- Norbi köszönöm szépen, holnap találkozunk! Jó pihenést!

(Lejegyezte: Kerbi)


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok! Erre számítottál? Ilyen izgalmakra? Bár nem is tudom, voltak izgalmak a végén?

- Alapvetően ilyen mérkőzésre számítottam, arra, hogy egy nagyon kiélezett meccs lesz. Mind a két csapat körömszakadtáig fog védekezni, és nyilván valamennyire az idegek harca is, mert azért nemcsak az Eger ellen küzdöttünk, hanem az elmúlt év ellen is, amikor egy potyagóllal estünk ki az utolsó másodpercben.

Én egész évben talán mondtam is ezt: olyan sokat kaptam a vízilabdától, hogy én magammal nem is tudok foglalkozni, de látom a játékosokat, például Zsilét (Zsivko Gocsicsot - a szerk.), Gabit ( Kis Gáborot - a szerk), Vámos Marcit, Nagy Viktort, sorolhatnám a játékosokat, akik egész életükben arra vártak, és azért dolgoztak, hogy egyszer BL-döntőt játsszanak, úgyhogy az Eger ellett gratulálok a szolnoki játékosoknak is, hogy ennyit megtettek ezért egész évben.

- Te is régóta vársz erre a pillanatra úgy gondolom. A BL-döntő a vízilabdában mekkora dolog egy edzőnek?

- Én csak azt tudom mondani, hogy amikor a Szolnoknak egy pár évvel ezelőtt egy komoly csapata lett, akkor mindig hallottam a vezetőségi megbeszélésekről "foszlányokat", hogy egyszer de jó lenne bejutni egy BL-döntőbe, nyilván azt senki nem merte kimondani, hogy megnyerni. Az egy dolog, hogy most mi a reális, de azt gondolom, hogy ennek a csapatnak azért relális célja volt, hogy előbb-utóbb bejussunk, és ezt megcsináltuk. Nyilván nekem is, de a játékosok és a vezetőség miatt is fontos volt ez.

- Meglepett téged, hogy a Dubrovnik lesz az ellenfél, hiszen megverte a Reccót?

- Mondhatom, hogy meglepett, bár mi beszélgettünk a final six előtt és azt mondtam, hogy a Dubrovnik lehet a másik ágon inkább, aki erre képes lehet, ugye itt azért látni kell, hogy ha a Funtulisz nem sérülten jön a f6-ra, akkor azért valószínűleg egy teljesen más Olympiakosz játszik itt. Én úgy gondolom, hogy a Dubrovniknak van egy olyan játékstílusa, amit annyira jól tud játszani, hogy igazából ugyanannyira nehéz játszani ellenük, mint a Recco ellen.

- Nem sérült ma meg senki?

- Egyelőre nem tudom, de remélem, hogy nem, nem tudok semmilyen sérülésről. Még annyit, hogy köszönjük a bíztatást a szurkolóknak!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


HÁRAI BALÁZS (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Borzasztó csalódott vagyok, mert igazából csak rajtunk múlt, hogy kikaptunk.

- Min múlt pontosan?

-
Azon múlt, hogy egyetlenegy fórt sem lőttünk be, nem tudom, hogy belőttünk-e legalább egyet, de nagyon sokat kaptunk, ami a Szolnok ellen nem szokott ennyire könnyen jönni, ezen múlt a mérkőzés.

- Hogy érzed, hátrány volt nektek, hogy ti már tegnap játszottatok?

-
Én inkább úgy mondanám, hogy azon kívül, hogy elfáradtunk, előnyünkre vált az, hogy tegnap játszottunk, mert legalább megszoktuk a vizet meg a labdát.

- Mire számítasz holnap, mennyire tudtok felpörögni?

-
Nem tudom, ez egy nagyon jó kérdés. Erre majd holnap válaszolok, ha megállítasz.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) nyilatkozata:

- Úgy érzem, hogy apróságokon múlt, olyan gólokat kaptunk, hogy kicsúszott a játékosuk kezéből a labda és leesett és ennyi, újra szolnoki kézen volt utána és belőtték ebből az emberelőnyt, erre konkrétan emlékszem. Elkapkodtuk a fórokat, talán egy picit több profizmus kellett volna, vagy több magas színvonalú megoldás.

- Benne volt az, hogy tegnap ti már játszottatok egy meccset, ők pedig nem?

- Olyannyira nem, hogy én úgy éreztem az utolsó negyedben talán, néztem az órát, a támadóidőt, mi felértünk 16 másodperc környékére, és volt olyan szolnoki támadás, mikor ők 12-13-nál rendeződtek. Szerintem fizikálisan jobban bírtuk, vagy legalább úgy, mint ők, úgyhogy erre abszolút nem hivatkozhatunk.

- Holnap bronzmeccs a Recco ellen. Láttátok játszani őket? Mivel lehet őket megverni?

- Ha jól emlékszem egyszer játszottam Recco ellen győztes csapatban és akkor extázis volt a vízben, valami ilyesmit kellene hoznunk, hogy ebből bronz legyen. Őrületet kell csinálni, és ha vízilabdázni fogunk és vízilabdával próbáljuk megverni a Reccót, akkor abban természetesen jobbak szerintem, valami extrát kell hozni, mert a sima játék nem lesz elég.

- Mennyire tud holnapra felpörögni a csapat?

- Nekünk nagyobb eredmény a bronzérem, mint a Reccónak, úgyhogy szerintem ez minket jobban motivál majd.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Krisztián, nem sokon múlott…

- Nem sok hiányzott, végül is részben sikerült megcsinálni azt, amit akartunk, tíz gól alatt tartottuk őket, de nem sikerült túllőni ezt a hét gólt, úgyhogy..., hát, nagyon sajnálom, hogy így alakult, sok sikert kívánok nekik a döntőben!

- Elfáradtatok a végére?


- Elfáradtunk. Én úgy gondolom, hogy nem fizikailag, hanem inkább fejben. Elől sokkal több volt szerintem bennünk, nem lőttük be a helyzeteinket, a védekezés rendben volt, dolgozunk rajta és szeretnénk harmadikak lenni.

- Melyik a csalódottabb? Szerintem a Recco.

- Hát az biztos. Nem lesz holnap könnyű nekünk, kapunk egy Reccót, én most tudtam meg. Szerintem a Szolnoknak nagy esélye van így megnyerni, vagyis hát könnyebben nyerik meg talán így a döntőt, remélem, hogy mind a két magyar csapat azt az érmet szerzi meg, amit szeretne holnap.

- Krisztián, köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nyert a Szolnok, jobban kihasználták az emberfórjaikat. Ez történt a mai meccsen.

- A végén volt egy időszak amikor úgy tűnt, hogy vissza tudtok jönni, és egyenlítetek és akkor megint ráerősítettek.

- Én nem éreztem, hogy belerősítettek. Beadtuk Pufinak, nem ítéltek semmit, a másik oldalon fútjtak egy kiállítást, és azt belőtték.

- Ennyin múlik?

- Igen. Egy ki nem használt helyzet, és a túloldalon meg könyörtelenül bevágták.

- Az eleje nagyon bíztató volt, kívülről nézve legalábbis.

- Jó mérkőzés volt, úgy érzetem, hogy több van ebben, de nyert a Szolnok.

- Most mi lesz veletek? Szerintem ti kevésbé vagytok csalódottak, mint a holnapi ellenfél.

- Igen, mindenképpen érmet akarunk szerezni, már az is előrelépés volt, hogy elődöntőt játszhatott a csapat, és mindent megteszünk, hogy éremmel távozhassunk innen.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Mennyire vagy boldog ettől az eredménytől?

- Hát nagyon, természetesen. Azt gondoltam tavaly is, hogy mi a döntőbe valók vagyunk, aztán sajnos ez meghiúsult, és nekem különösen fájó emlék volt, úgyhogy nagyon örülök annak, hogy most bejutottunk.

- A magyar bajnoki döntő három Eger elleni meccse rányomta-e a bélyegét a mai találkozóra?

- Annyiban határozta meg, hogy szerintem az Eger felkészült, lényegesen kevesebbszer tudtuk őket meglepni. Azt gondolom, az, hogy mi tartottuk az eredményt végig, két játékosunk folyamatos megvillanásának köszönhető, hogy így fogalmazzak. Most nem feltétlenül annyira "hengerként" működtünk, mint a döntőben, hanem máshogy, de jó ez, mert kiderült, hogy így is tudunk játszani és nyerni.

- Mire számítasz holnap a Jug ellen?

- Látva a két eddigi meccsük eredményének alakulását, a Jug bekezd, tehát az eleje kiemelten fontos, de természetesen az egész meccs az. Olyan csapatnak tartom a Jugot, amelyik négy negyeden keresztül tud magas szinten játszani, tehát az nekik ideális, ha el tudnak menni az elején, úgyhogy szerintem azzal kell kezdeni, hogy ezt helyre rakjuk.

- Mennyire motivál titeket a hazai közönség?

- Most már motivál. Tegnap voltam itt először úgy, hogy ki van díszítve, azaz van fény, kivetítő meg zene, belülről nagyon impozáns a létesítmény, és így, hogy emberek is vannak benne, értelmet is nyert. Úgyhogy elkezdett motiválni, bennem van az, hogy ha már így érdeklődnek az emberek, akkor szolgáljuk ki őket és aki nekünk szurkol, azt elégítsük ki a győzelemmel!

- Nagyon szépen köszönöm, sok sikert kívánok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Kicsi gratulálok, egy nagyon brusztos meccsen vagytok túl, ahol talicskán szállítottad a fórokat. Hogy értékeled?

- Köszönöm szépen! Nagyon örülök hogy nyertünk, egy álmom vált valóra. Én nagyon elfáradtam a meccs végére, alig bírtam visszaúszni az utolsó negyedben, de hála Istennek, jól alakultak a dolgok. A másodk negyedtől felvettük a mérkőzés ritmusát, és tudtunk nyerni. Nagyon fordulatos meccs volt, sokkal nehezebb, mint a bajnoki döntő három mérkőzése, talán ez volt a legnehezebb.

- Holnap a Jug lesz az ellenfeletek. Ez mennyire meglepetés, vagy számítottatok arra, hogy még egyszer megveri a Reccót az elődöntőben?

- Ez a hat csapat az elmút évek során amyelyik a final sixben játszik, nagyon jó és a mai vízilabda hála Istennek, felnőtt arra a szintre, hogy négy-öt-hat csapatot is "el tud tartani", olyan játékosokkal, hogy ilyen eredmények születhessenek, és ne legyenek olyan egyeduralkodó csapatok, mint régen a Recco. Én nem lepődtem meg, láttam az első mérkőzését a Jugnak, az Olimpiakosszal játszottak, fantasztikusan fegyelmezett és jó csapat, megmondom őszintén szerintem még nehezebb is, mint a Recco.

- Mivel lehet megverni őket?

- Érdekes mérkőzésre számítok, mert a Szolnok és a Jug is nagyon fegyelmezett csapat, a legutolsó pillanatig nyugodtak tudnak maradni. Tegnap is megverték gyakorlatilag egy mérkőzés alatt kétszer az Olympiakoszt. Én bízom benne, hogy holnap az előnyünkre tud az fordulni, hogy mi egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk.

- Köszönöm szépen, sok sikert kívánok!

- Köszi!

(Lejegyezte: Kerbi)


ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Gratulálok, kevesebb, mint húsz óra múlva BL-döntőt jásztol. Milyen érzéssel tölt ez el?

- Nagyon jó a kérdés, de öt perccel egy ilyen nagyon kemény csata után, az ember egyszerűen nem tud mit tenni és mit mondani. Amúgy, mit várok a holnapi mérkőzéstől? Még egy ugyanilyen csatát, mint a mai volt. Nagyon-nagyon kemény mérkőzést várok, erre készültünk egész évben, úgyhogy van még erő bennünk, holnap mindenképpen meg akarjuk verni a Jugot, de egy nagyon jó csapatról van szó. Ti is láthatjátok, ez a csapat zsinórban kétszer megverte a Reccót az elődöntőben, az óriási dolog, ebből is látszik, hogy milyen csapatról van szó. Megyünk tovább, majd holnap meglátjuk, hogy mi lesz.

- Mivel lehet megverni ezt a Jugot?

- Ilyen szolnoki játékkal. Amit csináltunk egész évben, nem kell nagyon foglalkozni mással, természetesen a taktika szempontjából figyelembe kell venni a Jug játékát, de mi saját magunkra kell, koncentráljunk, szerintem ez lesz a kulcsa a holnapi mérkőzésnek.

- Köszönöm Zsile, holnap találkozunk!

(Lejegyezte: Kerbi)


AARON YOUNGER (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Jó volt a meccs, a védekezés volt a legfontosabb, ami jól is működött. Az Eger csak öt gólt lőtt, ez nagy esély volt.

- Mi lesz holnap?

- Holnap az biztosan egy kemény meccs lesz. A Jug sok gólt lőtt, ma tízet, tegnap tizenhármat. Megint nagyon fontos lesz a védekezés. Ha kevés gólon tartjuk őket, akkor nagy esélyünk lesz.

- Számít, hogy egyel több meccset játszottak?

- Azt hiszem, hogy igen. Nem olyan fiatal a Jug, minden jó játékosuk harminc körüli, és három meccs három nap alatt - az kemény.

- Nagyobb esélyetek van, hogy nem a Recco az ellenfél?

- Szerintem igen.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


A BL F6 szombati programja:

15.15 Pro Recco-Eger (a 3. helyért)
16.45 Jug Dubrovnik-Szolnok (döntő)



vlv-képek



vlv-képek