FACEBOOK

A hét kérdése: hova küldte Szecskát az ellenőr?

A hét kérdése: hova küldte Szecskát az ellenőr?
hozzászólás, 2017.05.05.

Nem várt utóélete lett a csütörtök esti Honvéd-Kaposvár bajnoki helyosztónak. A meccs utáni, 24 órán át tartó nyilatkozatstop lejártával megszólaltattuk Szécsi Zoltánt.

A Nemzeti Sportnak adott szokásos meccs utáni rövid nyilatkozatban Szécsi Zoltán, a Kaposvár vezetőedzője (aki kapus volt a találkozón) azt nyilatkozta: "Azt viszont felháborítónak tartom, hogy az ellenőr azt mondja nekem, hogy fejezd be, vagy mész ki a p...ba.".

Nyilatkozatának ez a kitétele meglehetősen nagy port kavart, ennek révén a bulvársajtóba is bekerült a vízilabda, s a szövetség is szükségesnek tartotta, hogy reagáljon:


Az Ellenőri Bizottság álláspontja a Honvéd–Kaposvár mérkőzés kapcsán

A 9.helyért rendezett RacioNet-Honvéd–Kaposvári VK mérkőzésen a vendégek játékos-edzője, Szécsi Zoltán keveredett vitába Novotta Sándor ellenőrrel.

„Felháborítónak tartom, hogy az ellenőr azt mondja nekem, hogy fejezd be, vagy mész ki a p...ba” – nyilatkozta Szécsi Zoltán a 9–5-re végződő Honvéd–Kaposvár mérkőzés után, ezzel kapcsolatban pedig az Ellenőri Bizottságot vezető Molnár Péter tolmácsolta az Eb álláspontját.

„Vizsgálódtam az esettel kapcsolatban és több emberrel is beszéltem, akik az eset közelében voltak. Az ő véleményük egybecseng Novotta Sándor állításával, miszerint a „különben mész a p…ba!” kijelentés nem hangzott el.

Egy jogos ítéletet követően Szécsi Zoltán játékosedzőként a vízből reklamált, amiért akár ki is lehetett volna állítani cserével, de ehelyett kultúráltan próbálták neki elmagyarázni az esetet. Mivel nem hagyta abba a reklamációt, ezért Novotta Sándor felszólította, hogy ha nem fejezi be a reklamálást, akkor ki lesz zavarva az uszodából!. Ezt a mondatot erősítette meg többek között az MVLSZ Játékvezetői Bizottságának az egyik tagja is.

A magam részéről annyit szeretnék hozzátenni, hogy Novotta Sándort közel 30 éve ismerem és nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen helyzetben bárkit is elküldene a pi...ba. Ha ez nem így lenne, akkor nem kértem volna fel az MVLSZ Ellenőri Bizottságába tagnak.”


Nap közben jeleztük a téma iránti érdeklődésünket a háromszoros olimpiai bajnoknak, aki estig kért türelmet, hogy leteljen a mérkőzést követő 24 óra.

SZÉCSI ZOLTÁN (Kaposvár) a vlv-nek:

- Ami a videón is hallható reklamálásomat illeti: azt tettem szóvá, hogy a kiállított játékos nem is tudott volna szabályosan visszatérni a játéktérre, mert azt a "ketrecet", amelyben a büntetés időtartama alatt tartózkodnia kellett volna, nem a kispad előtti medencerészbe, hanem a túlsó oldalon alakították ki. Emiatt a mérkőzés szabályosan el sem kezdődhetett volna... Nem tudom, hogy ez műhibának minősül-e.

Volt már egyébként példa arra ebben a szezonban, hogy a zsűri által elkövetett műhiba sújtott minket, ez a Pécs elleni második középszakasz-meccsünkön történt, amikor egy három hibával sújtott, tehát nem legálisan visszatérő játékos miatt ítéltek ellenünk ötméterest, de bizonyítható volt, hogy nem az a játékos úszott vissza, akinek nem lett volna szabad. Az a mérkőzés egyébként 8:8-ra végződött.

- Ha igazatok van és az bizonyítható is, akkor miért nem óvtok ilyenkor?

- Tiszteletben tartjuk a vízben elért eredményeket, a zsűri hibáit a játék velejárójának gondoljuk, ráadásul az óvással kapcsolatban eddig csak negatív tapasztalatunk volt. A Honvéd ellen emellett  29 lövésünkből 12 nem jutott el Decker Attiláig, az ellenfél kapusáig és mivel nekünk van önkritikánk, tudjuk, hogy elsősorban a saját teljesítményünkkel kell foglalkoznunk.

Ami az ellenőrrel folytatott szópárbajomat illeti, a párbeszéd 250 néző előtt hangzott el, nehéz kétségbe vonni a tartalmát. A videokamera ugyan messze volt, de az ellenőr a nézőktől centikre kiabálta be az idézett szavakat, sokan hallották sajnos és nem hiszem, hogy ilyen élményekért mentek ki a mérkőzésre. Egyébként, ha én megbántottam volna valamivel az ellenőrt, akkor elnézést kérek ezért.

Az alábbi videó az ominózus vitát mutatja be (nem erős idegzetűeknek, hanem a hangminőség miatt különlegesen jó fülűeknek ajánljuk...)


Szécsi Zoltán és az ellenőr vitája


A 9. helyért, 1. forduló

Honvéd-Kaposvár 9:5 (3:2, 1:1, 2:2, 3:0)
G.: Gyárfás T. 3, Szivós 2, Kiss G., Simon A., Irmes, Fejős, ill. Dobos D. 2, Varga II. Zs., Juhász-Szelei, Polovic

A következő mérkőzés május 13-án, szombaton 16.00 órakor lesz Kaposváron. A párharc az egyiik fél második győzelméig tart.