FACEBOOK

A BL-főtábla utolsó fordulója következik

A BL-főtábla utolsó fordulója következik
hozzászólás, 2017.04.25.

És az élet nem áll meg... A kupaszerda előtt két nyitott kérdés van még számunkra: bejut-e a final six-be az OSC (ehhez önmagában az sem elég, ha nyer Szolnokon) és megszerzi-e csoportja második helyét az Eger a Dubrovnikkal következő ki-ki meccsen, valamivel kedvezőbb útra terelve magát a budapesti hatos döntőben. A program és nyilatkozatok a vlv előzetesében:

BL-főtábla, 10. forduló

Április 25., szerda (időpontok helyi idő szerint)


A csoport

A csoport állása a 9. forduló után

1. Szolnok 25,
2. Olympiakosz 22,
3. Brescia 14 (78:68),
4. OSC 12 (71:64),
5. Spandau 4,
6. Nizza 0 pont

18.30 Brescia-Olympiakosz

19.30 Spandau 04-Nizza

18.30 Szolnok-OSC
- Sport2, vlv (szöveges élő)

Az OSC abban az esetben juthat tovább, ha nyer és a Brescia hazai pályán kikap a görögöktől. Ha döntetlent érnek el az olaszok, akkor csak háromgólos vagy ennél nagyobb OSC-győzelem vezethet sikerre, mert az egymás elleni két meccs döntetlenül ért véget, a Brescia gólkülönbsége pedig jelenleg 10, szemben az OSC 7-jével.

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Ugye, tudjuk, hogy csoportelsők vagyunk, ebből a szempontból tét nélküli számunkra a találkozó. Ugyanakkor BL-meccsről van szó, szeretnénk tisztességesen, becsületesen játszani, mindenképpen az a cél, hogy győzzünk.

Vannak olyan játékosok, akik az elmúlt egy-két hétben keveset vagy nem olyan jól játszottak, ők most mindenképpen többet lesznek a vízben. Azt is figyelembe kell vennem, hogy tele vagyunk apróbb sérülésekkel, úgyhogy a szerda esti csapatot csak közvetlenül a mérkőzés előtt fogom kijelölni. Ezzel együtt, bármilyen összeállításban is szállunk vízbe, mindenképpen a győzelem a célunk.

- Dumi a vlv-nek adott interjúban utalt arra, hogy a mostani edzések tartalmukat tekintve már inkább a döntő első meccsét készítik elő nálatok...

- Az elődöntő és a döntő első meccse közötti egy hét arra is kevés, hogy pihenjenek a játékosok és arra is, hogy komolyabb edzésmunkát végezzünk, ráadásul "beleesik" ez a szerdai BL-mérkőzés is, úgyhogy alapvetően azt mondom: "mindenből egy kicsi". Van benne egy-két nap pihenő, két-három nap munka, nehéz ezt összerakni, de igyekszünk jól megoldani.


TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Mára már jobb lelki állapotba került mindenki, szerintem szombaton tisztességes teljesítményt nyújtva kaptunk ki. Sajnálhatjuk a végeredményt, mert a meccset visszanézve jól látjuk, hogyan lehetett volna megnyerni, de hát ez már a múlt, a következő történet előtt állunk.

Tudjuk, hogy most már nemcsak rajtunk múlik, hogy bejutunk-e a final six-be, hanem a másik meccs eredményétől is függ, de azt mondtam a fiúknak, hogy ezzel ne foglalkozzanak - játszani kell megint egy jót. A Szolnok elleni meccseken magas színvonalú volt a teljesítményünk, nem kellene ebből visszavenni, már csak azért sem, mert utána jönnek a bronzmeccsek, a folytatás meg majd attól függ, hogy a szerdai találkozó eredménye mire lesz elég.

Fontos, hogy a színvonalból, az akaratból, a hajtásból ne engedjünk, bizonyos szituációkban jobb összpontosítás kell és akkor elmondhatjuk majd a végén, hogy nemcsak szépen játszottunk, hanem eredményesen is.

- Van-e sérült, beteg?

- Nincs.


MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa-Közgép) a LEN sajtószolgálatának:

- Az elmúlt három évben a Szolnok-OSC mérkőzések mindig nagy presztízscsaták voltak. Az OSC valószínűleg nagyon keményen fog játszani, harcos mérkőzésre számítok.


GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon jól ismerjük a szolnoki medencét, sokat játszottunk mostanában ott, de ez egy másik versenysorozat, másik meccs lesz és csak egyetlen jó mérkőzésre vagyunk a final sixtől. A formánk folyamatosan javul,
a legutóbbi mérkőzéseink azt mutatták, hogy a mindennapokban egyre jobban megértjük és követni tudjuk az új edző elvárásait, s a játékunk tükrözi ezt. Bízom abban, hogy erős meccset játszunk és ponttal, pontokkal távozunk Szolnokról.


B csoport

A csoport állása a 9, forduló után

1. Pro Recco 27,
2. Jug Dubrovnik 17,
3. Eger 15,
4. Barceloneta 11,
5. Partizan 4,
6. Hannover 3 pont


18.30 Partizan Belgrád-CNA Barceloneta

19.00 Hannover-Pro Recco

20.30 Eger-Jug Dubrovnik - M4 Sport,
vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Nem tudhatjuk, mennyire lényeges, hogy szerdán megszerezzük a BL-csoport második helyét, ahogy nem tudhattuk, hogy a bajnokságban a Fradi a könnyebb 4:1-ről vagy a Nikics és Brguljan nélkül játszó OSC 6:0-ról... Azt mondtam a játékosoknak is, hogy nincs értelme a számolgatásnak. A tapasztalatom a final sixszel kapcsolatban évek óta az, hogy mielőtt elkezdődnek a meccsek, szakmai berkekben mindig megszületik az ítélet, hogy melyik volt a könnyebb csoport és melyik a nehezebb, aztán a főtáblán minden teljesen felborul. Abban a két-három napban dől el minden.

Úgy érzem, egy meccsen bárkit meg tudunk verni, ahogy egy meccsen bárkitől ki is tudunk kapni, sajnos. Tehát nem ezért lényeges a szerdai meccs, hanem azért, mert itthon, a saját közönségünk előtt játszunk és a Bajnokok Ligája címvédője az ellenfél. A Juggal játszani egyébként is mindig megtiszteltetés.

- A bajnoki döntő szempontjából van-e ennek a meccsnek bármilyen jelentősége?

- Nem gondolom, hogy lenne. Nyilván, ha megvernénk a Jugot mondjuk 10:2-re - amire mondjuk, nem tennék fel sok pénzt - akkor azért kicsit megdöbbennének a szolnokiak és szeretnék minél hamarabb megnézni ezt a meccset, de szerintem ez a mi csapatunknak se tenne jót.

- Milyen állapotban vagyok?

- A szeszélyes áprilisi időjárást a vírusok miatt megszenvedtük kicsit, voltak kisebb-nagyobb kihagyások, de nyilván mindenki hadra fogható lesz szerda estére.


VJEKOSZLAV KOBESCSAK vezetőedző (Jug Dubrovnik) a LEN sajtószolgálatának:

- Az Eger otthon játszik, hazai közönség előtt, s tudjuk, hogy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. De a saját utunkat járjuk,
igyekszünk mindent megtenni, hogy jó eredményt érjünk el.


BRANISZLAV MITROVICS (ZF-Eger) a LEN sajtószogálatának:

- A Dubrovnik nagyon jó csapat, ez az első, ami eszembe jut, ha a nevüket hallom. És ez nemcsak erre a szezonra érvényes, hiszen már tíz éve ott vannak az elitcsapatok között. Ők a védekezés bajnokai, nagyon erősek. Ha szerdán nyerünk, könnyebb helyzetben leszünk a hatos döntőben. Nyerni akarunk, és nemcsak ebben az utolsó főtábla-fordulóban.

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Dubrovnikban kikaptunk, de én azt hiszem, volt esélyünk. Meg kell szereznünk a második helyet a csoportban és meg fogjuk csinálni! A csapatunk készen áll, már csak a szerda esti mérkőzés jár a fejünkben.

MARKO MACAN (Jug Dubrovnik) a LEN sajtószolgálatának:


 - Tudjuk, hogy ez a meccs megadja nekünk a lehetőséget, hogy könnyebb ellenfelünk legyen a negyeddöntőben, ezért mindent megteszünk, hogy megtartsuk a második helyet a csoportban.