FACEBOOK

Megszenvedtek a válogatottak a Miskolccal

Megszenvedtek a válogatottak a Miskolccal
hozzászólás, 2017.04.07.

Este Miskolcon folytatta áprilisi edzőtáborozását a magyar válogatott keret. Helyszíni vlv-riport videónyilatkozatokkal és fotókkal.


Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A bajnokság felsőházában szereplő hazaiak hatalmas motivációval szálltak vízbe, úgy játszottak, mintha tétért folyt volna a küzdelem. Ennek meg is lett az eredménye: ha lett volna információ az eredményjelzőn, igencsak meglepő számokat láthattunk volna a találkozó első szakaszában. De nem volt és mint rendszeres olvasóink tudják, az ilyen kétkapukon nem is szokás számolni, számon tartani az eredményt.

Mindenesetre a válogatottak felvették a kesztyűt és bár bennük volt már egy szintén nem egyszerű délelőtti meccs, helyreállították a renoméjukat.

Megjegyzendő, hogy különösen a szolnokiak közlekedtek zombiként a viszonylag későn véget ért edzőmeccs után, de erre minden okuk megvolt: az athéni BL-meccsre hajnali 3 és 4 között indultak itthonról, majd a visszaút is ugyanilyen volt, tehát számukra lényegében két éjszaka kiesett ezen a héten. Mellesleg némi erőkifejtést is elvárt tőlük telhetetlen edzőjük - a klubnál és a válogatottnál is.

Szombat reggel még egy kétkapu lesz a miskolciakkal, ezzel zárul a rövid összetartás.

A kétnapos programon szereplő válogatott játékosok:

Lévai Márton, Vogel Soma (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Fülöp Bence, Jansik Dávid, Kovács Gergő,
Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Tóth Márton, Török Béla, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).
(A szintén meghívott Nagy Ádám vállsérülése miatt nem lehet jelen.)

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Jó estét kívánok! Egy nagyon kemény meccsen vagyunk túl. Én laikusként is látom, hogy ez sokkal pörgősebb és keményebb volt, mint a délelőtti, de az se volt rossz. Légy szíves, értékelj!

- Mondtam is a fiúknak már a mérkőzés előtt, hogy szerintem a délelőttihez képest ez nehezebb falat lesz. Így is lett. Keményen kezdett a Miskolc. Összeszedettebb is volt, komplettebb is volt, mint reggel a BVSC. Talán nehezebbek voltak a center-bekk párharcok, reggel azért a BVSC centerei hiányoztak. Most itt este volt dolguk a bekkjeinknek, de nem baj, ezért jöttünk ide Miskolcra, mert ezekkel a játékosképességekkel rendelkezik a Miskolc és most nem jött össze egy olyan válogatott-keretedzés, mint a múltkor a Montenegróval, akik kompletten tudtak idejönni. Ez egy hasznos két kapu volt. Egyébként a múlt kor vízilabdájára ez volt a jellemző, hogy klubcsapatokkal is vívott párharcokat a válogatott, akár lehet ez így a jövőben is.

- Elégedett vagy az eddigi két meccsel?

- Igen, nagyon jó ritmusban zajlottak. Azt kell, mondjam, mint ahogy lehetett azt látni korábban is a válogatott keretedzéseken, a második, harmadik edzésre mindig fejlődés mutatkozik az összehangoltságban. Itt ez körülbelül az esi mérkőzés második felére látszódott. Amiben fejlődni kell, az az én hangom, mert a  fiúk edzésben vannak, de az hogy két-három hónapja rendszeresen azért nem tartok semmit és nem kell kiabálnom, azért ez meglátszódik, úgyhogy én ezt majd "be fogom pótolni". A fiúk meg folyamatosan javulnak, én is fogok.

- Jó, akkor Neked cukorkát, és egyben jó pihnést mindenkinek!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence! Mielőtt leoltják az összes villanyt, gyorsan beszéljünk egy kicsit. Nagyon kemény napotok volt, a délelőtti se volt könnyű, de ez az esti, ez kemény volt.

- Szia Geyza! Üdvözlöm az olvasókat. Igen, kemény volt, de jó volt, kellett. Igen, ez az este, jól érezted, egy kicsit keményebb volt, mint a délelőtti. Szerintem számszerűleg is, fizikailag is, de jó volt, mindig jó érzés itt lenni a válogatottban és megint úgy érzem, hogy egy picit léptünk előre.

- Ez a meccs, a másodikról beszéljünk, hogy alakult szerinted? Nem is tudom: ki nyert?

- Én úgy érzem, hogy mi. Nem tudom megmondani a számszerűn, mondjuk, az biztos, hogy az elején vezettek, de utána azért elég sok gólt lőttünk. Tehát szerintem a végén nyertünk. Számít az eredmény, nagyon fontos, de lehet, hogy itt most nem az a legfontosabb. Ugyanakkor egy magyar válogatottnak mindig nyernie kell, tehát azért mégis odavlyukadunk ki, hogy fontos. De mondom, számszerűleg nem tudom, de a játék képe alapján azért a második negyedtől úgy érzem, hogy uraltuk a játékot.

- Nagyon pörgős volt ez a meccs. Gyors ütemben sikerültek a dolgok, amiket kért Tomi?

- Úgy érzem, hogy igen, ugye nem gyakoroltunk rengeteg dolgot. Általában negyedenként vagy két negyedenként egy fajtát, tehát nem össze-vissza. Én úgy érzem, hogy, úgy fogalmaznék, hogy egyre jobban sikerültek. A végén beletettünk egy két új fórt és egyre jobban ment, úgyhogy szépen haladunk előre.

- Jó pihenést kívánok. Holnap még találkozunk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Salamon Ferenc a vlv-nek

- Szervuszt, Feri! Jó kis meccset játszottatok itt most este! Kérlek, az egész napról mondj egy öszefoglalót, milyen volt?


- Köszöntök mindenkit! Nagyon fárasztó volt. Reggel talán kicsit jobban ment a játék, most kicsit döcögött. Ez betudható annak, hogy kicsit fáradtabbak voltunk, de mindenféleképpen egy hasznos napon vagyunk túl. Szerintem kellenek ezek az edzések, hogy legyen egy minimális összeszokottság.

- Érezted a miskolciakon, hogy fenték rátok nagyon a fogukat?

- Persze. Ez természetes. Amikor valaki a magyar válogatott ellen játszik, az biztos, hogy feni a fogát. Érezhető volt, hogy készültek ránk, nagyon haraptak az egész edzőmeccsen, de hát ennek van értelme. Ha lejöttünk volna és játszunk egy kis "edzőmeccsecskét", akkor azért kár lett volna ideutazni.

- Hogy érzed, neked hogy ment?

- Köszönöm, szerintem jól ment, de ezt majd a kapitány eldönti. Szerintem tudtam hozzátenni az én játékommal a csapat játékához. Elégedett vagyok.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.



Zalánki Gergő a vlv-nek


- Szervusz Zalesz! Hát, itt mindenki nagyon elfáradt, azért mégiscsak két meccset játszottatok ma, meg utazás is volt. Neked hogy ment, milyen volt, hogy értékeled, milyen volt ez a két meccs?

- Én is nagyon elfáradtam, fáradtan is érkeztem ide. Kemény hetünk volt. A szerdai meccs nem úgy alakult ahogy szerettük volna, de megnyertük. Ez  a mai nap meg..., úgy gondolom, hogy voltak hibák, de összességében szerintem jó volt, jól ment. Holnap lesz még egy edzés, remélem, hogy minden rendben lesz és jöhet egy kis pihenő.

- A mostani esti ellenfeletek láthatóan nagyon ambicionálta, hogy legyőzze a válogatottat, mert azért ez egy komoly skalp, még hogyha zárt kapus mérkőzés is volt. Érezted rajtuk a hiriget?

- Igen nagyon mentek, hajtottak, kiabáltak. Az egyik edzőt el is küldték.

- Edzőmeccsen ritka az ilyen...

- Igen. Ilyet se láttam még, de megvolt. Úgyhogy igen, nagyon próbálkoztak, vagyis hát igazából jól is csinálták, mert nagyon sokáig vezettek. Ha jól tudom a végére azért átvettük a vezetést, de az elején valami 6:2 is volt az eredmény, úgyhogy nem volt egyszerű dolgunk. Nagyon hajtottak.

- Neked ilyenkor van valami magadban megfogalmazott cél?

- Nincs különösebben, nem, igazából sose szeretem túlgondolni a dolgokat, ahogy beugrok a vízbe úgy majd jön magától, úgyhogy nem gondolkoztam, hogy mit szeretnék. Jól szeretnék játszani, odakoncentrálok, mindig, arra, ami történik, általában be szokott jönni.

- Jó, hát még egy meccs van holnap Jó pihenést kívánok és holnap találkozunk. Köszönöm szépen.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Mezei Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tomi! Hát..., nagyon odatettétek magatokat, te is. Két kemény meccs volt, kérlek, mondd el, hogy érezted magad, milyen volt?

- Kicsit fáradt vagyok, tegnap érkeztünk haza Athénból, de azt gondolom, hogy a célját elérte a mai nap. Játszottunk két, a bajnokságba közepes csapattal. Mind a kettő szeretett volna bizonyítani, azért ez mégis csak a válogatott. De azt gondolom, hogy mi is megfelelően odaettük magunkat és amit ez a mai nap szolgált, az teljesen megvolt.

- Mikor tudtál aludni? Mert tudom, hogy valamikor hajnali három körül indultatok el csütörtökön.

- Éjszaka aludtam amennyi lehetett.

- Mennyire vagy kipurcanva?


- Hát azért keveset aludtam éjszakánként mostanában, de nem baj, örülök, hogy mégiscsak sikerült nyerni Athénban, meg azért boldog vagyok, hogy itt lehetek a válogatottban, úgyhogy azért csináljuk. Kicsit ez egy nehezebb időszak, de majd lesz időm kipihenni ezt valamikor.

- Holnap van még egy meccs, mit vársz?

- Győzelmet. Bár nem tudom, hogy mennyire számolták ma, de mindig azt várom, hogy domináljunk.

- Tomi, jó pihenést kívánok, most alhatsz néhány órát.

- Igen, köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Török Béla a vlv-nek


- Szervusz, Béla! Egy ritkaság, hogy a magyar válogatott ellen is játszottál, meg a magyar válogatottban is játszottál..., kérdezhetném, hogy melyik volt könnyebb... Mesélj a mai napról!

- Reggel még a BVSC-ben játszottam, ez Tomi döntése volt, gondolom azért, hogy így mindenki még több játéklehetőséghez jusson. Ráadásul tőlünk, a BVSC-ből mindkét center hiányzott betegség, illetve sérülés miatt. Úgyhogy..., azt gondolom, hogy a bekkek közül nekem volt a nehezebb feladatom, még reggel, de erről ennyit, most ez ilyen volt.

- Az esti? Ez is kemény volt. Sőt, keményebb, mint a reggeli.

- Kemény volt. Itt van egy nagyon jó center, aki játszott is, nyilván az ő semlegesítése komoly feladat. Azt gondolom, hogy a vége felé azért már látszódott, hogy mit akarunk csinálni és nem volt rossz. Tudok ilyen sablonokat mondani, hogy "mindenféleképpen hasznosnak ítélem meg eddig"...

- Jó, elégedett vagy a mai nappal?

- Nyilván lehetett volna jobb, de szerintem amit akartunk, azt meg tudtuk csinálni, úgyhogy igen, összességében.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok!

- Köszi szépen.


vlv-fotók