FACEBOOK

Szűcs Levente viszi tovább a BVSC-t - azonnali a váltás

Szűcs Levente viszi tovább a BVSC-t - azonnali a váltás
hozzászólás, 2017.01.05.

Bár a szövetségi kapitányi posztra kiírt pályázat feltételei lehetővé tették volna, hogy Märcz Tamás a klubszezon végéig a BVSC-t is irányítsa, a megválasztott kapitánynak mostantól csak a válogatottra kell koncentrálnia. Klubedzői munkáját eddigi segítője, a 35 éves Szűcs Levente veszi át. Az OB1 legfiatalabb vezetőedzőjét kérte bemutatkozásra a vlv:

A BVSC csütörtök délután hozta nyilvánosságra a közleményt, amely szerint


2017. január 1- től Märcz Tamás a BVSC- Zugló Vezetőedzője a magyar férfi vízilabda- válogatott szövetségi kapitánya lett. Helyét az OB I- es csapat élén Szűcs Levente veszi át. 


A változás azért meglepő némileg, mert az új szövetségi kapitány még megválasztása után is olyan értelmű nyilatkozatokat tett, hogy a BVSC-nél a szezon végéig folytatja munkáját.

Zsoldos Ágnes szakosztályvezetőtől megtudtuk, hogy a szövetség kérésére gondolták át újra a helyzetet, mert az volt az igény, hogy a kapitány rögtön, munkájának megkezdésétől a válogatottra fordíthassa minden figyelmét. A BVSC vezetése ésszerűnek ítélte, hogy a váltás már most megtörténjen, mert így mind a válogatottnál, mind a klubnál teljes egészében a feladatára koncentrálhat az új vezető.

SZŰCS LEVENTE a vlv-nek:

- Ős-BVSC-s vagyok, itt kezdtem a pólós pályafutásomat is (előtte úsztam 8 évig). 1992 óta ennél a klubnál vagyok, egy évnyi kitérőm volt egyszer, Szegeden, úgyhogy akárhogy számolom, ez már lassan 25 év. Itt voltam utánpótlás-játékos, itt kerültem fel annak idején, nagyon fiatalon, 16 évesen a felnőtt csapatba, Gerendás Gyurihoz. Itt váltam szintén fiatalon, 24 évesen edzővé. Az utánpótlás összes korosztályánál dolgoztam.


SZŰCS LEVENTE EREDMÉNYEI

Ifi Eb-bronzérem
Junior Vb-bronzérem
Ifjúsági magyar bajnoki cím
Magyar bajnoki arany- és ezüstérem

Utánpótlás éveiben végig csapatkapitány volt, felnőttben játékos-pályafutása utolsó hét évében szinten szintén csapatkapitányként játszott.

Harmincéves koromig terveztem a játékospályautásomat, végül ráhúztam még egy évet és akkor jött egy ajánlat a BVSC-től, hogy vegyem át az ificsapatot és üljek le Tomi (Märcz Tamás vezetőedző) mellé a kispadra. Erre a felkérésre nyilván nem mondtam nemet és azóta Tomival dolgoztunk együtt. Egyszer felvetődött már a mostanihoz hasonló váltás gondolata, amikor Tomi elgondolkodott a női szövetségi kapitányi poszt esetleges megpályázásán.  Ahogy most eldőlt, hogy Tomi kapitány lesz, a BVSC jelezte, hogy szeretnék, ha nyártól átvenném a felnőtt csapatot. Aztán a váltás előbbre került, mondhatom, hogy "belecsöppentem" ebbe. Lehet, hogy nem a legszerencsésebb időpontban, szezon közben, kicsit nehéz helyzetben is vagyunk, de ha már így alakult, igyekszem helytállni és közben gyűjteni a tapasztalatokat.

- A játékosok hogy fogadták a hírt?

- Egyik részükkel együtt játszottam, a másik részük pedig a játékosom volt az utánpótlásnál... Ők is tisztában vannak a helyzettel, tudták, hogy ha Tomi elkerül tőlünk, akkor én leszek az edzőjük, ez nem volt zsákbamacska, de az, hogy most történt, kicsit számukra is váratlan volt. Én azt kértem tőlük csütörtökön, amikor először tartottam edzést "új minőségemben", hogy ezt a félévet is csináljuk meg teljes erőbedobással, hozzuk ki magunkból a maximumot, ezzel is jelezve, hogy jól működik ez így együtt.

- Ismered jól a jelenlegi gárdát, hogy értékeled, milyen ereje van a csapatnak, mire viheti idén?

- Azokat a sorsdöntő meccseket, amelyeket tavaly behúztunk, idén elbuktuk. És bizony, ebben az erős bajnokságban ennyit számít ez a pár pont: tavaly felsőházat jelentett, idén pedig azt, hogy sajnos már nem csak rajtunk múlik, hogy a felsőházban vagy az alsóházban folytathatjuk majd.

- Van-e valami olyan terved erre a félévre, amivel már leteszed a névjegyed vagy egyelőre folytatod azt, amit Tomival elkezdtetek?

- Szakmai szempontból Tomival a nézeteink nagyjából megegyeznek, de természetesen vannak egyéni ambícióim. Világéletemben rakkolós játékos voltam, nem is az a jó kifejezés, hogy nem szerettem veszíteni, hanem inkább az, hogy nem tudtam veszíteni. Az utánpótlás-csapataimat a határtalan győzni akarás jellemezte, s ennek köszönhető, hogy néha extra eredményeket is el tudtunk érni. Volt, hogy esélytelenként kezdtük a bajnokságot és a dobogón végeztünk. Mindig a csapatszellemet tartottam szem előtt, most is így vágok neki. A célom az, hogy visszahozzam azt a régi BVSC-t, amikor mindenki utált a Szőnyi útra jönni, mert tudták, hogy velünk itt nagyon nem könnyű játszani...


A címlapképen a BVSC 96-os születésűekből álló csapata, amely Szűcs Levente irányításával lett ezüstérmes a Lemhényi Kupában. A csapat négy játékosa jelenleg már a felnőttek között szerepel.