FACEBOOK

És akkor az utolsó BL-kupaszerda idén

És akkor az utolsó BL-kupaszerda idén
hozzászólás, 2016.12.20.

Teljes forduló következik a BL főtábláján. Az OSC Berlinben, a Szolnok Bresciában, egyedül az Eger játszik itthon, de a legnehezebb ellenféllel... A teljes program és nyilatkozatok:

Bajnokok Ligája főtábla, 3. forduló (időpontok helyi idő szerint)

A csoport

A csoport állása két forduló után:

1. Olympiakosz 7*,
2. Szolnok 4,
3. OSC 3,

4. Brescia 3,
5. Spandau 04 3,
6. Nice 0 pont*

*Eggyel több meccset játszott

December 20., kedd

Olympiakosz-Nice 15:2 (5:0, 4:0, 1:1, 5:1) - az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt
G.: Funtulisz, Murikisz, Kolomvosz 3-3, Geniduniasz 2, Delakasz, Ntoszkasz, M. Janovics, Espanol, ill. Monneret, Izdinsky

December 21., szerda

19.00 Brescia-Szolnok - Sport2 élő, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Ez most furcsa szituáció. Szerettem volna, ha a játékosok egy kicsit jól érzik magukat a kupadöntő után, ez is jellemezte a hazautat. Állandóan rohanunk, igazából soha nincsen idő semmire sem, arra sem, hogy ilyenkor egy kicsit együtt legyünk, örüljünk, amikor meg vége a szezonnak, mindenki szétszéled, meg a különböző válogatottakhoz... Persze már most is annak a jegyében telt el ez a két nap, a hétfő és a kedd, hogy minél jobban fel tudjunk készülni a Brescia-meccsre. A hangsúly tehát most sem a pihenésen volt, hanem azon, hogy meg tudjuk őrizni a koncentráció elért szintjét.

Szokatlan módon még kedden reggel is tartottunk egy edzést és az uszodából indultunk a repülőtérre. Este bresciai edzés következik, majd a szállodában tartjuk meg a taktikai felkészülést. Ez az időbeosztás is azt szolgálja, hogy minél felkészültebbek legyünk, mert nagyon kemény ellenfelünk lesz.

- Mit tudhatunk a Bresciáról?

- Egy kicsit talán kiesik ez a csapat a vízilabdát kedvelők látóteréből. Részben azért, mert a Recco árnyékában élnek, részben viszont azért, mert ők az elmúlt két évben tudatosan inkább a második számú európai klubtornán, az Eurokupában akartak játszani, meg is nyerték mindkét alkalommal. Három évvel ezelőtt pedig még a barcelonai BL final six mezőnyének tajai voltak.

Jelenleg négy nagyon jó idegenlégiósuk van, két szerb, egy horvát és egy montenegrói, valamennyien válogatottak és vannak olasz válogatott játékosaik is. Emellett, ami engem nagyon izgat és amire nagyon fel kellene, hogy tudjunk készülni: Olaszországban mindig nehéz játszani, "különlegesek" a körülmények, s most gondolhatják azt, hogy a Szolnoknak igazából mindegy, hogy hogy játszik, hiszen már ott van a final sixben, a Bresciának viszont ez egy nagyon fontos meccs, élet-halál harc lesz. Nagyon nehéz BL-meccs előtt állunk és bízom abban, hogy ezt a meccs kezdetére mindannyian teljes mértékben át fogjuk tudni érezni.

- Megsérült-e valaki a vasárnapi kupadöntőben?

- Nem sérült meg senki, de azért vannak problémáink. Nem beszéltünk róla, mert azt szerettem volna, ha a kupadöntő előtt csak a játékra koncentrál mindenki, de az előző héten Varga Dénesnek volt egy elég csúnya edzés közbeni ujjbalesete, ő a Honvéd elleni kupaelődöntőig nem is fogott labdát, ennek hatása a hétvégén is érezhető volt. Az a csütörtök egyébként nem a mi napunk volt, Prlainovicsnak komoly gyomorproblémái lettek, még infúzióra is be kellett vinnem a kórházba. Szerencsére ő is össze tudta kapni magát a mérkőzésekre. Remélem, hogy a helyzet nem rosszabbodik azzal, hogy kiment az adrenalin az érintett játékosokból a Magyar Kupa megnyerésével.

ZSIVKO GOCICS (Szolnoki Dózsa-Közgép) a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon kemény meccs lesz egy hazai pályán mindig jól játszó ellenféllel szemben, amelynek nagyszerű olasz és délszláv játékosai vannak. Az európai Szuperkupáért vívott mérkőzésen hat góllal kikaptak a Jug Dubrovniktól, most nyilván bizonyítani akarják, hogy annál többre képesek. Nem lesz könnyű, igyekszünk majd a legjobb formánkat hozni, hogy megnyerjük a találkozót.

ALESSANDRO BOVO (Brescia) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

- Már játszottunk az Olymiakosz és a Jug ellen és most megint egy olyan csapattal kerülünk szembe, amely esélyes a torna megnyerésére. Nagyon nehéz meccsre számítok. A Szolnok támadóereje félelmetes, nagyon agresszíven kell játszanunk ellenük. Készen kell állnunk arra, hogy komoly áldozatokat hozzunk a támadó soruk megállítása érdekében.


19.30 Spandau 04-OSC

Az OSC kedden megérkezett Berlinbe és elfoglalta szálláshelyét - a hétfő esti merénylet helyszínétől mintegy 500-600 méterre lévő szállodában. A környék utcái le vannak zárva és az egész városban óriási a készültség. Úgy tudjuk, hogy a mérkőzés elhalasztása nem került szóba, kedd esti információ szerint a városban valamennyi tervezett rendezvényt megtartanak, de természetesen mindenütt, ahol nagyobb létszámú közönség várható, erős lesz a rendőri jelenlét.

VINCZE BALÁZS (A-Híd OSC) a vlv-nek:

- Pihenőt adtam a fiúknak a szombati kupaelődöntő után, hétfőn este találkoztunk újra. Fontos mérkőzés előtt állunk, nagyon meghatározó lesz a BL-szereplésünkkel kapcsolatban, hogy mit érünk el. Nyilván egy jó eredmény nagymértékben feldobná a karácsonyi és az év végi időszakot és megkönnyítené a januári újrakezdést is.

Hétfő este óta készülünk - legalábbis együtt, én már az azt megelőző két napban is készültem erre a mérkőzésre. A közös foglalkozások során hosszú videózásokat iktattam a programba és igyekszünk mind fizikálisan, mind mentálisan a lehető legjobb állapotba kerülni az alatt a másfél nap alatt, amennyi időnk volt erre. A lehető legjobb állapot pedig egyenlő kell, hogy legyen egy olyan állapottal, amivel nyerni tudunk szerdán este Berlinben.

- Melyik a nehezebb most a fizikális vagy a mentális felkészülés?

- Talán most a fizikális állapotot érzem nagyobb problémának, mert nem láttam a csapaton azt a sebességet, azt a dinamikát, amivel egy elődöntőben egy ilyen szintű csapat ellen, mint az Eger, nyerni lehet. Remélem, hogy ez a nagyjából két nap pihenő majd a következő másfél nap az utazással együtt is elegendő ahhoz, hogy ezen változtatni tudjunk. Ami a mentális helyzetet illeti, úgy gondolom, mindenki érzi, hogy milyen jelentősége van az előttünk álló mérkőzésnek.

- Mondtad, hogy te már a pihenőidő alatt is a Spandaura készültél. Mit tudsz mondani a tapasztalatokról, milyen most ez a berlini csapat?

- Abszolót verhető csapatról van szó és ezt nem csak hazai pályára értem, hanem az idegenbeli mérkőzésre is. Ilyen volt a korábbi években is. Három éve jártam ott legutóbb, akkor a Szegeddel és magabiztos győzelmet arattunk. Nyilván nem adják könnyen a bőrüket, mint ahogy egyik csapat sem, ezt még a középerős Nizzával szemben is éreztük, hiszen félidőben csak egygólos előnyünk volt. Több külföldi játékosunk van, de összességében azt mondom, hogy ennek az OSC-nek nyernie kell és nemcsak azért, mert kell ez a győzelem a final sixbe való bejutáshoz, hanem azért is, mert a mi csapatunknak messze jobb a játékoskerete és természetesen csapatszinten is jobb helyzetben vagyunk a Berlinnél, akármilyen körülményk lesznek a mérkőzésen.

- Vannak-e egészségi problémák?

- A kupaelődöntőben Drasko (Brguljan - a szerk.) kapott egy ütést a combközelítőjére, Lukas Semannak az egyik sapka fülvédője elvágta az ujját, remélem, játékra készek lesznek, bár Drasko lábsérülése miatt kicsit aggódom.

DRASKO BRGULJAN (A-Híd OSC-Újbuda) a LEN sajtószolgálatának:

- A Spandaunak montenegrói edzője van, akit nagyon jól ismerek fiatal koromból, s ennek alapján azt várom, hogy komoly fizikai küzdelem lesz a meccsen. Úgy gondolom, hogy a Spandau csapata nagyon erős, különösen hazai pályán veszélyes minden ellenfél számára. De mi is kemények leszünk és remélem, hogy a végén megnyerjük a mérkőzést.


B csoport

A csoport állása két forduló után:

1. Pro Recco 6,
2. CNA Barceloneta 4,
3. Jug Dubrovnik 3,
4. Eger 3,
5. Hannover 1,
6. Partizan Belgrád 0 pont

December 21., szerda

19.00 Hannover-Partizan Belgrád

19.15 CNA Barceloneta-Jug Dubrovnik


20.30 Eger-Pro Recco - M4, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy a világ legjobb csapatával játszunk szerdán. Ez a megállapítás lehet szubjektív, de hogy ők vannak most a legjobb formában az biztos! Objektív mérce, a legutóbbi néhány meccsük eredménye mutatja ezt. Dubrovnikban 11:5-re vezettek a harmadik negyed végén, utána 13:2-re verték a Veronát - ez azért elég masszív teljesítményt mutat. Úgyhogy sok jóval ez sem kecsegtet, meg persze az sem, hogy milyen állapotba kerültünk a hétvégi kupadöntő harmadik negyedének közepére. Nem látom még a fényt a alagút végén, azt, hogy ezt hogy fogjuk megoldani, de remélem, meccskezdésre már lesznek kialakult elképzelések. Hazai pályán kötelezettségeink vannak.

- Tudni már, hogy a Recco milyen csapattal érkezik, nem pihentetnek kulcsjátékosokat?

- Ezt nem tudom, csak azt, hogy nálunk Angyal Dani és Cuckovics nem játszik, Mitrovics szereplése kérdéses, ő lázasan védett már a kupadöntőben is, kedden délelőtt egyikük sem edzett. Hosnyánszky bordasérülést szedett össze, szenvedett az úszásnál a délelőtti edzésen.

A meccset természetesen nagy várakozás előzi meg, ez lesz az utolsó hazai mérkőzésünk, igyekszünk helytállni.

ERDÉLYI BALÁZS (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

- Vegyes érzéseim vannak a Magyar Kupa döntője után. Remélem, hogy a Recco ellen hazai pályán képesek leszünk arra, hogy a legmagasabb szinten teljesítsünk. Mindenki tudja, hogy a Recco külön kategória a vízilabdában, de sokszor bebizonyosodott már, hogy őket is le lehet győzni.

VLADIMIR VUJASINOVICS vezetőedző (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

- Kemény meccs vár ránk, de tudjuk, hogy a Bajnokok Ligájában nincsenek könnyű mérkőzések. Tartani akarjuk a Dubrovnik ellen mutatott jó formánkat.

PIETRO FIGLIOLI (Pro Recco) a LEN sajtószolgálatának:

- Az Eger uszodájában nagyon nehéz nyerni. A magyar csapatok mindig nagyon jól játszanak, óvatosnak kell lennünk. Ez az év utolsó meccse és mi szeretnénk mglepni magunkat egy kis karácsonyi ajándékkal...