FACEBOOK

Märcz Tamás első sajtótájékoztatója

Märcz Tamás első sajtótájékoztatója
hozzászólás, 2016.12.16.

Hatalmas érdeklődés mellett tartotta meg első sajtótájékoztatóját a megválasztott szövetségi kapitány pénteken, egy nappal azután, hogy 13 pályázó közül őt nevezte meg Benedek Tibor utódjának a szövetség elnöksége. Märcz Tamás hétfőn ül le Kemény Dénessel és biztos a megegyezésben, tehát abban is, hogy január 1-jén megkezdheti a munkát. vlv-tudósítás fotókkal, videókkal.

A sajtótájékoztatónak a hajós Alfréd Nemzeti Spotuszoda tanácsterme adott otthont és nem túlzás, hogy az újságírók, fotósok, tévés stábok alig fértek be a terembe.

A 42 éves szakember megköszönte a szövetség elnökségének a bizalmat és mindazok gratulációit, jókívánságait, akik az elmúlt egy nap során megkeresték őt.

Märcz Tamás elmondta, hogy egyelőre telefonon beszélt Kemény Dénessel, hétfőn ülnek le, akkor kap tulajdonképpen "ajánlatot", ami természetesen a szövetség elvárásait is tartalmazni fogja. Nincsenek kétségei afelől - sőt ezt újságírói kérdésre is megerősítette -, hogy meg fognak egyezni, de csak akkor tekinthető szövetségi kapitánynak, ha ez az egyezség megszületik.

Stábjának összetételét a közeli napokban ismerteti, az is lehet, hogy nem egy ütemben, hanem több bejelentést téve, ez a még hátralévő egyeztetésein múlik.

Többen firtatták pályázatának részleteit és azt, hogy milyen kerettel gondol nekivágni négyéves kapitányi ciklusának. A leendő kapitány szavaiból az derült ki, hogy a riói keret a kiindulási alap, s nagyon sokatmondóan tette hozzá, hogy kortól függetlenül szeretné a legjobb játékosokból álló magyar válogatottat összeállítani. Konkrétan elhangzott Varga Dénes és Varga Dániel neve, ők korábban - a vlv-nek adott interjúban - bejelentették, hogy gondolkodnak a válogatottból való visszavonuláson, de legalábbis azon, hogy a most következő időszakot pihenéssel, feltöltődéssel, újabb motivációk megtalálásával töltsék. Märcz Tamás szeretné őket megnyerni az új válogatott számára.


vlv-fotó

Mindenesetre az első keret várhatóan már január elején találkozik, s a Märcz-csapat premierje a februári, várhatóan Budapesten megrendezésre kerülő Volvo Kupán várható.

A sajtótájékoztató során az asztalnál egyedül ülő Märcz Tamás a "plenáris szakaszt" követően hihetetlen türelemmel válaszolt egyenként a nyilatkozatáért sorban álló újságírók kérdéseire.

VLV-INTERJÚ MÄRCZ TAMÁSSAL

VLV-VIDEÓK (a sajtótájékoztató szinte teljes videóanyaga):


Märcz Tamás sajtótájékoztatója - 1. rész



Märcz Tamás sajtótájékoztatója - 2. rész


Märcz Tamás sajtótájékoztatója - 3. rész


Märcz Tamás sajtótájékoztatója - 4. rész



Märcz Tamás sajtótájékoztatója - 5. rész


Märcz Tamás sajtótájékoztatója - 6. rész


Märcz Tamás sajtótájékoztatója - 7. rész



vlv-fotó



MTI-fotó/Koszticsák Szilárd felvétele