FACEBOOK

Folytassa, Fradi!

Folytassa, Fradi!
hozzászólás, 2016.12.10.

A Ferencváros két győzelemmel bejutott az Eurokupa elődöntőjébe, a BVSC kiesett. Részletek, nyilatkozatok, gólok, fotók.

Eurokupa-negyeddöntő, második mérkőzés

FTC- Primorje Rijeka 12:8 (2:0, 5:3, 3:3, 2:2)
G.: Varga Dániel 4, Szirányi 3, Avramovics 2, Tóth M., Csuk, Jansik Sz., ill. Peros, Rakovac, Radu 2-2, Mudrazsija, Vrlics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (DigiSport és vlv):


1:0 - Szirányi első gólja

2:0 - Avramovics első gólja

2:1 - Mudrazija első gólja

3:1 Szirányi második gólja

4:1 - Varga Dániel első gólja

5:1 - Tóth Márton gólja

5:2 - Peros első gólja

6:2 - Varga Dániel második gólja

6:3 - Peros második gólja

7:3 - Szirányi harmadik gólja

8:3 - Avramovics második gólja

8:4 - Rakovac első gólja

8:5 - Rakovac második gólja

8:6 - Radu első gólja, ötméteres

9:6 - Marko Csuk gólja

10:6 - Varga Dániel harmadik gólja

10:7 - Radu második gólja

10:8 - Vrlics gólja

11:8 - Varga Dániel negyedik gólja, ötmétres

12:8 - Jansik Szilárd góljaVarga Zsolt a vlv-nek

- Szervusz, Zsolt, gratulálok, azért ez mégiscsak egy nemzetközi torna elődöntőjébe jutás. Hogy értékeled a mait?


- Köszönöm szépen. Jó mérkőzés volt. Voltak benne pici hullámzások, de úgy érzem, hogy az első pillanatoktól kezdve a kezünkben volt a mérkőzés, végig vezettünk, kontrolláltuk a játékot. Talán azt éreztem az elején, hogy mintha a Rijeka úgy jött volna ide, hogy nincs esélyük, feladták, de aztán amikor bemelegedtek, azt láttam, hogy azért megtalálták a saját játékukat.

- Ismered a mezőnyt, nem tudjuk még a többi eredményt, mire viheti a Fradi az elődöntőben?

- Nagyon nagy mértékben függ attól, hogy kivel kerülünk össze. Ugye nekünk a célunk az, hogy a következő körben is továbbjussunk, meglátjuk. Itt már nyilván egyre nehezebb mérkőzések jönnek, ha van egy kis szerencsénk..., bár még azt sem tudom megmondani, mi lenne szerencse... Vannak BL-csapatok, nem tudom eldönteni, melyik a könnyebb, melyik a nehezebb. Talán így ránézésre a Nagyvárad könnyebbnek tűnhet, de ez lehet becsapós is, hiszen Nagyváradon nagyon nehéz játszani.

- Milyen így az év végén, gondolom, mindenki nagyon fáradt...

- Igen. Még magamra is mondhatom, úgy érzem, egy kicsit a végére elfáradtam, gondolom, a játékosok még sokkal inkább, hiszen vannak, akik egy teljes olimpiai felkészülést csináltak végig. Biztos, hogy ők is nagyon elfáradtak, ezt éreztem is a héten, hétfőn-kedden, akkor nagyon "nyomott" edzéseink voltak, de utána, szerda-csütörtök-pénteken már azt láttam, hogy sokkal jobban oda tudtak koncenrálni. Így már valahogy nyugodtabb voltam a hétvégére, hogy láttam az elszántságot bennük, azt, hogy ezt a mérkőzést itt meg akarják nyerni.

- Mennyi pihenőt kapnak most a játékosok?

- Most holnap és holnapután van pihenő, majd edzünk még legalább tíz napot, és utána lesz egy tíznapos pihenő.

- Köszönöm szépen, boldog új évet kívánok, ha addig nem találkozunk!

- Köszönöm szépen, viszont!Szirányi Balázs a vlv-nek


- Szervusz, Balázs! Gratulálok a győzelemhez, a továbbjutáshoz, és a személyes teljesítményedhez is! Egy kis meccsértekelést kérek szépen!

- Szia, köszönöm! Röviden: jól játszottunk. Hosszabban azt mondanám, hogy kijött az a reális különbség, ami szerintem a két csapat között megvan - még úgy is, hogy azért végül most is voltak kisebb-nagyobb hullámvölgyek a teljesítményünkben.

- Ettől a Rijekától azért mindenki többet várt a két meccsen összességében. Jó, gyengültek, de vannak még jó játékosaik.

- Vannak. Nyilván nehéz hozni azt, amit a csapat neve megkövetel, de azért ez már egy más csapat, mint ami akár tavaly, akár tavalyelőtt is volt.

- Hogy látod, ti kezdtek összeállni?

- Szerintem lassacskán igen, az eredmények - legalábbis az utolsó kettő - ezt igazolják. Nyilván, az útnak még mindig az elején járunk, de szerintem nagyon biztató jelek voltak, főleg itt az év végén.

- Hogy érzed magad itthon? Nem beszéltünk még nyár óta.

- Nagyon jól, gyakorlatilag nem voltak negatív tapasztalataim - amitől mindenki óva intett, hogy nehéz lesz. Egyelőre nem volt semmi zökkenő. Biztos lesz majd, de egyelőre nagyon élvezem, és jól érzem magam itthon.

- Köszönöm szépen, és gratulálok még egyszer!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)
vlv-képek


A további program:

Herceg Novi-Posillipo 7:8 (5:4, 1:1, 1:2, 0:1)
G.: Vidovics 2, Popadics, Kovacsics, Merkulov, Petkovics, Pjesivac, ill. Klikovac, Szubotocs, Saccoia 2-2, Foglio, Marziali

Az első meccsen a Herceg Novi idegenben győzött 9:6-ra, így 16:14-es összesítéssel jutott tovább.

Canottieri Napoli-Nagyvárad 5:8 (1:1, 1:1, 1:3, 2:3)
G.: Gitto 2, Giorgetti, Campopiano, Velotto, ill. Gheorghe, Negrean 2-2, Prioteasa, Aszanovics, Georgescu, Costa

Az első mérkőzésen a Nagyvárad 11:7-re nyert, így két győzelemmel jutott tovább.


Verona-BVSC 11:6 (3:1, 5:2, 1:1, 2:2)
G.: Razzi 3, Blary, Petkovics 2-2, Gallo, Gitto, Luongo, Mirarchi. ill. Csapó, Török B. 2-2, Czigány, Létay

A Verona két győzelemmel jutott tovább.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Azt gondolom, nagyon nagy dolog, hogy eljutottunk eddig, sőt, a negyeddöntő második meccse előtt is élt még a remény, hogy még nagyobb meglepetést okozunk. Ez most nem sikerült, mert rengeteget hibáztunk. Rendkívül kemény játékot produkált a Verona, meg kell, hogy mondjam, megszenvedtük ezt, sokszor késztettek minket hibára, sajnos. Ennek ellenére inkább összességében szeretném értékelni ezt az Eurokupa-részvételt és mindenképpen pozitívnak tartom a szereplésünket.

Ez a mai mérkőzés nem sikerült, hiába hajtottak a játékosaim, amiért egyébként elismerést érdekmelnek, hiszen nagyon küzdöttek, de ebben a meccsben most nem volt benne az, hogy meglepetést okozunk. Nem vagyok csalódott, mostantól kezdve a bajnokságra konentrálunk, oda összpontosítjuk minden erőnket.

Várható: a csapat hazaérkezése után a mérkőzés góljai.


Sorsolás szerdán.

Elődöntők: 2017. január 18. és február 18.

Döntő: március 22. és április 5.