FACEBOOK

Október 9.: búcsúgála Biros Péter tiszteletére

Október 9.: búcsúgála Biros Péter tiszteletére
hozzászólás, 2016.09.27.

Nem nélkülözi a finomságokat, az apró,de nagyon szimpatikus gesztusokat az egri vízilabdaklub kezdeményezése, az a mód, ahogyan október 9-én, vasárnap ünnepélyes külsőségek között búcsúztatják el Biros Pétert, a világ egykor volt legjobb vízilabdázóját, aki a legutóbbi BL final six végeztével fejezte be játékos-pályafutását. Az egriek sajtótájékoztatóján jártunk és megmutatjuk annak teljes videóanyagát.

Kezdjük mindjárt azzal, hogy a hatalmas szervezést igénylő program nem azzal indul, hogy megtelik a Bitskey (efelől semmi kétségünk nincs egyébként), és sorra köszönti mindenki az ünnepeltet, majd következik a gálameccs. Nem. Biros Péter évtizedeken át volt közönségkedvenc, úgy illik, hogy SZEMÉLYESEN is el tudjon tőle (mint játékostól) köszönni mindenki, aki akar. Ezért a gála előtt az uszoda aulájában egy teljes órán keresztül bárki találkozhat Petivel, autogramot kérhet, fotózkodhat, válthat vele pár szót, személyes közelségbe kerülhet azzal a játékossal, aki annyi, de annyi örömöt okozott nekünk góljaival.

A vízilabdás közegre nagyon jellemző finom gesztus az is, hogy a rendezvény teljes bevételét nem az ünnepelt viszi haza - gondolom, ez ellen sem tiltakozna senki -, hanem a pénzt egy kétéves rákbeteg kisfiú, Tamás Marcell gyógykezelésére fordítják.

A belépőjegy 1000.- Ft. és 500.- Ft. (utóbbi nyugdíjasoknak és diákoknak), az árusítás kedden kezdődik meg a Bitskey Aladár Sportuszoda pénztárában. A vlv érdeklődésére elmondták, hogy aki nem egri, azok számára is mód van elővételre, a jegy árát átutalással kell rendezni és a belépőt legkésőbb egy órával a rendezvény kezdete előtt kell majd átvenni a helyszínen. Az ügyintézésre a titkarsag_kukac_egerwaterpolo.hu emailcímen keresztül van mód.

Ami a programot illeti: a sajtótájékoztatón sem árultak el mindent, hiszen Biros Péter számára meglepetéssel is készülnek. Ami biztos: négyszer 5 perces vízilabdameccset vív egymással a Biros Péter Barátai (BPB) valamint a ZF-Eger csapata.

Peti a meccs első felét az egyik, a másik felét a másik csapatban játssza majd végig, amiből arra következtetünk, hogy cserét nem kér, még mindig jól bírja az öreg...

A labdáért való ráúszást is két Biros végzi majd: Péter két fiának, Samunak és Vincének a párbaja dönti el, hogy melyik csapat támadhat először.

A barátok csapatában színre lép a Biroson kívüli öt háromszoros olimpiai bajnok: Benedek Tibor, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Szécsi Zoltán. Ott lesz a vízben Fodor Rajmund, Gergely István, Kis Gábor, Madaras Norbert, Varga Dániel és Varga Dénes is. Ennél nagyobb sztárparádé a világon nincs! A BPB csapatot a kispadról Kemény Dénes irányítja.

A ZF-Eger gárdája természetesen a mai csapat és mivel ők edzésben vannak, némi nehezítést találtak ki a szervezők. A játékosok ólomövben pólóznak majd és ki lesznek kötve gumikötéllel a parthoz, hogy bizonyos távolság megtétele után ne legyen kedvük olyan nagyon fickándozni. E mellett a meccs bizonyos időszakaiban csakk lábbal lőhetnek majd gólt.

A szervezők tárgyalnak tévéközvetítésről, biztosat azonban erről még nem tudni.

Az október 9-i egri gála programja:

16.00 Közönségtalálkozó
17.00 Felvezető programok
17.30 Gálamérkőzés
18.30 Köszöntések

VLV-VIDEÓK A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓRÓL:


A Biros-búcsúgála promófilmje



Sajtótájékoztató Biros Péter búcsúmeccséről - Bárány Attila klubelnök


Sajtótájékoztató Biros Péter búcsúmeccséről - Habis László polgármester


Sajtótájékoztató Biros Péter búcsúmeccséről - Kis Szabó Ervin sajtófnök



Mindeközben a leendő ünnepelt, Biros Péter nem pecázott, míg zajlott a sajtótájékoztató, edzést tartott az Eger női vízilabda-csapatának vezetőedzőjeként