FACEBOOK

U19 - Magyarország-Montenegró 10:7

U19 - Magyarország-Montenegró 10:7
hozzászólás, 2016.09.13.

Nagyon jó játékkal Montenegrót is legyőzte a magyar válogatott és pontvesztés nélkül, csoportelsőként jutott az U19-es Eb negyeddöntőjébe. Hat nyilatkozat és a meccs magyar góljai:

U19-es Európa-bajnokság, Alphen (Hollandia)

Magyarország-Montenegró 10:7 (2:2, 2:2, 3:2, 3:1) - pdf
G.: Manhercz K. 3, Vadovics 2, Nagy Á., Szatmári, Simon, Burián, Csacsovszky

A mérkőzés alakulása:

1:0,1:1,2:1,2:2 / 2:3,3:3,4:3,4:4 // 5:4,5:5,6:5,7:5,7:6 / 8:6,9:6,10:6,10:7

A magyar csapat kapujában Vogel Somának 11 védése volt.

Legközelebb csütörtökön, 15.30-kor szállunk vízbe, már az elődöntőbe jutásért. Az ellenfelünk nagy valószínűséggel Olaszország lesz, de ez csak szerdán dől el.

VLV-VIDEÓK a stáb felvételéből (köszönjük Katona Norbert videóelemző segítségét):


Nagy Ádám gólja


Szatmári gólja


Manhercz első gólja, ötméteres


Vadovics első gólja


Simon Henrik gólja


Burián gólja


Vadovics második gólja


Manhercz második gólja


Csacsovszky gólja, ötméteres


Manhercz harmadik gólja, ötméteres


HORKAI GYÖRGY a vlv-nek:

- Nagyon pozitívan értékelem a látottakat. Jól játszottunk, harcosan, igazi komoly teljesítmény, nagy csata volt. Nagyon akartak, hajtottak és ez tetszett, még ha olykor hibákat is követtünk el. Három negyedig szoros volt, utána már egyértelműen jobbak voltunk, kijött a lülönbség, látszott, hogy jobb állapotban vagyunk mint ők, jobban bírtuk. Soma jól védett, a csapat is jól játszott, örülök, büszke vagyok rájuk. Komoly meló és komoly eredmény volt ez.

- Hogy látod a csapat fejlődését?

- Érnek össze. A Málta elleni első meccs nem volt mérvadó, de ma is jobban játszottunk mint tegnap a görögök ellen. Remélem, hogy holnapután még jobban fogunk játszani.

- Mire használod fel a csoportgyőzelemmel járó szerdai pihenőnapot?

- Most tervezgejük éppen a holnapi napot, valószínűleg elmegyünk egy hajókirándulásra, ezek mostanában beválnak. :-) Sétálgatunk a városban, délután edzés és készülünk az olaszok ellen, valószínűleg ők lesznek az ellenfeleink.

VOGEL SOMA csapatkapitány a vlv-nek:

- Teljesen másik játékstílust képvisel Montenegró, mint Görögország. Inkább a lövőikre támaszkodnak, mint a centerekre. Szerintem a tegnapihoz képest kicsit gyengébben játszottunk, az emberelőny-kihasználással akadtak problémák, de ettől függetlenül az akarással ma sem volt probléma. Ez és a ma is jól működő védekezés vezetett a magabiztos győzelemhez. Nagyon fontos meccs volt a mai. Örülök, hogy elsőként jutottunk tovább egy ilyen nehéz csoportból!

NAGY ÁDÁM a vlv-nek:

- A mai meccsen jól kezdtünk, igencsak kiélezett mérkőzés volt, fej fej mellett haladt a két csapat. Jól védekeztünk, átmentettük a jó blokkokat a görög meccsről és amikor a blokkok nem voltak a helyükön, akkor Soma javított hátul, illetve úgy érzem, hogy jobban bírtuk a meccs véget kondiban.

BURIÁN GERGELY a vlv-nek:

- Örülünk, hogy nyertünk, így csoportelsők vagyunk, holnap szabadnapunk van, aztán készülünk az olaszok elleni negyeddöntőre. Szerintem végig magabiztosak voltunk, annak ellenére, hogy nem igazán játszottunk jól, voltak hibáink, de összességében megérdemeltük a győzelmet meg a csoportelsőséget.


CSACSOVSZKY ERIK a vlv-nek:

- A meccs eleje úgy indult, ahogy egy rangadótól elvárható: nem bírtunk egymással, ezt is mutatja a 4:4-es félidő, de a második félidőben jó védekezéssel és pontosabb helyzetkihasználással sikerült ellépni tőluk és megnyerni meccset. Az egész csapat nagyon odatette magát és ezúton szeretnék gratulálni mindenkinek. Ahogy Gyuri bácsi mondta: ez igazi csapatmunka volt!


VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Sikerült megvernünk Montenegrót, ezzel meg is tudtuk szerezni a csoportelsőséget. Szinte végig mi voltunk előnyben a meccsen, néha felzárkóztak, de az utolsó negyedben már elléptünk tőlük 2-3 góllal. Összeszedetten játszott a csapat, hátul Soma remekül védett megint és a blokkok is legtöbbször jó helyen voltak. Holnapután az olaszokkal fogunk játszani, most csak arra szabad koncentrálnunk, hogy bejussunk a négybe.


A magyar csapat:

Sólyomvári Márton, Vogel Soma (kapusok),
Biros Barnabás, Burián Gergely, Csacsovszky Erik, Lukács Dorián, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Sélley Rauscher Domonkos, Simon Henrik, Szatmári Kristóf, Teleki András, Vadovics Viktor (mezőnyjátékosok)




További keddi eredmények:

Oroszország-Grúzia 16:11
Görögország-Málta 20:7
Horvátország-Azerbajdzsán 15:1
Szerbia-Törökország 19:2
Spanyolország-Szlovákia 20:3
Olaszország-Németország 18:10
Hollandia-Románia 10:10 (a mérkőzés egyik játékvezetője Vogel Gábor volt)