FACEBOOK

Benedek Tibor: ,,Az eredményen kívül nincs hiányérzetem,,

Benedek Tibor: ,,Az eredményen kívül nincs hiányérzetem,,
hozzászólás, 2016.08.22.

Még hevenyészett értékelés, de értékelés: Benedek Tibor a MOB kamerája előtt, Rióban. Tudósítás és a beszélgetés teljes felvétele:

A szövetségi kapitányt először arról kérdezték, hogy számára mi a legfontosabb tanulsága a riói olimpiának.

- Talán az, hogy nyerni kell, nincs nagyon más választás. Ezt várják el tőlünk, ezt várjuk el magunktól. Nincs más út. Nem kell jól játszani, nem kell bravúrokat csinálni, meg kell nyerni a negyeddöntőt, az elődöntőt meg a döntőt, különben sikertelen az olimpia.

Benedek Tibor a következő kérdésre azt mondta: egy rövid interjúban nehéz kifejteni, hogy van-e valami, amit másként csinálna. Úgy ítéli meg, hogy alapjában véve nagyon jó csapatot épített fel., jó rendszert, jó stábot alakított ki. Hogy az az egy gól hol megy el egy fontos helyzetben - az valószínűleg a hiba, amit elemezni kell, hogy mitől volt.



- Hogy mi történt a csoportban, annak nincs jelentősége. Annak van jelentősége, hogy Montenegró ellen nem tudtunk nyerni - reagált arra a felvetésre, hogy a csapat lényegében veretlenül végzett az 5. helyen.

- Természetes, hogy amíg a helyosztókért játszunk, addig elsősorban az van a fejünkben, hogy azokat meg kell nyerni, utána pedig elkezdünk gondolkodni azon, hogy mit rontottunk el. Én általában mindig magamban keresem a hibát, úgyhogy leginkább azon gondolkodom, hogy én mit rontottam el, a játékosok pedig nyilván azon, hogy ők mit rontottak el. de egy olimpián nem jól szerepelni, ötödiknek lenni nem egy háromperces tanulság, hanem sok-sok éven keresztül tart ennek az emléke. De nyilván azért vagyunk sportemberek, azért vagyunk férfiak, hogy ebből minél gyorsabban fölálljunk és a tapasztalatokat levonva újrakezdődjön a harcunk. Hogy ez a harc hol lesz, mint lesz,  milyen formában lesz, azt nyilván majd a jövő megmondja.

- Hogy a csapat jó csapat, egységes csapat, azt mutatja, hogy egyáltalán nem esett szét a negyeddöntő elvesztése után. Bármennyire is többet gondoltunk magunkról, a csalódottság mégsem volt annyira erős, hogy megakadályozza, hogy egységesek tudjunk maradni az utolsó két mérkőzésen - tette hozzá.



Benedek Tibor szerint a szerbek kiemelkednek a mezőnyből, de a tét őket is nyomta, ez látható volt, amikor botladoztak a csoportkörben. A többi csapat nagyjából egy szinten van, közöttük a pillanatnyi forma döntheti el, hogy azt a bizonyos, győzelmet jelentő egy gólt melyikük szerzi meg a meccs végén.

A szövetségi kapitány úgy érzi, hogy Montenegrónál jobbak voltunk ("a papírforma szerint"), de az első negyedben nyújtott rossz teljesítményünk megnehezítette, hogy kétgólos hátrányból feljöjjünk a végén. "Ami azért sikerült és azt gondolom, hogy bármennyire is a csoportmeccseknél háromszor is az utolsó pillanatban jött fel az ellenfél döntetlenre (...) azt gondolom, hogy lélekben erősek voltunk, ki tudtunk egyenlíteni Montenegró ellen a legvégén, de az ötméteres-párbajt elveszítettük, úgyhogy mégsem voltunk elég erősek..."



- Ha négy év múlva vagy nyolc év múlva visszagondolsz, hogy "Rio de Janeiro", akkor milyen emlék marad meg ebből? - szólt az utolsó kérdés.

- Nekem nagyon jó emlék az eredményen kívül. Hiszen minden úgy történt, ahogy terveztem, ahogy szerettem volna. Olyan csapatot hoztam, amelyről úgy gondoltam, hogy a legjobb, meg tudtam valósítani minden olyan elképzelést, akár a nyár folyamán, akár a mérkőzések alatt, amit szerettem volna, úgyhogy nincs az eredményen kívül semmilyen hiányérzetem.

A teljes videóinterjú:


A magyar csapat szerdán reggel érkezik haza Rióból, 9 órakor a Syma Csarnokban lesz az ünnepélyes fogadtatás.

A VLV RIÓI ALOLDALA AZ EREDMÉNYEKKEL

Címkék:
Benedek Tibor Rió