FACEBOOK

Brazília-Magyarország 6:10

Brazília-Magyarország 6:10
hozzászólás, 2016.08.15.

Egyre jobb játékkal újabb sima győzelem, csoportelsőként jutottunk tovább, Montenegró következik az elődöntőért. Eredmények, nyilatkozatok és a további program:

Riói olimpia, férfi vízilabda-torna, 5. nap

Brazília-Magyarország 6:10 (0:3, 1:2, 3:3, 2:2) (A) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
Rió de Janeiro, Olympic Aquatic Stadium, v.: Buch (spanyol), Ivanovszki (montenegrói)
Brazília: Soro, Crivella 1, Oneto Gomes 1, Delgado, Da Costa, Perrone 2, Vrlics. Cs.: Franco, Alonso, Salemi, Rocha, Guimiaraes 2. Szövetségi kapitány: Ratko Rudics
Magyarország: Nagy V., Erdélyi, Vámos 2, Szivós, Varga Dániel, Varga Dénes 1, Kis G. 1. Cs.: Zalánki 1, Manhercz K. 1, Hosnyánszky 2, Decker Á., Hárai 2. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 1/9, ill. 4/9
Gól - ötmétresből: 1!1, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA

Legközelebb kedden 16.00 órakor szállunk medencébe, az ellenfél Montenegró, a tét a legjobb négy közé jutás.


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Fegyelmezettek voltunk és határozottak. Az elején a 3:0 azért már mutatta ennek az óriási közönségnek itt, -  jó ekkora uszodában játszani, Belgrádban nem volt részünk végül, hogy ennyi néző előtt játszunk, hasonló az uszoda, - megadta a 3:0 azt a nyugalmat, hogy utána abból tudtunk tovább játszani és ez hozta ezt a győzelmet, meg is tartottuk nagyjából ezt a különbséget.

- Ez is volt a terv? Tehát hogy az elejét megnyomni mindenképpen a házigazda ellen? Ne felejtsük el, ez a csapat legyőzte Szerbiát.

- Hát igen, Brazília veszélyes ellenfélnek tűnt, hát látható, hogy jobbak voltunk, de mindenképpen úgy kellett ehhez a mérkőzéshez hozzáállnunk, hogy ha vereséget szenvedünk, akkor nem jutunk be a legjobb nyolcba. Úgyhogy ennek mindenképpen volt tétje. Aztán nagyjából ennyivel le is zárnám a csoportkört, mert hiszen most következik a lényeg.

- A legfontosabb mérkőzés, a legfontosabb formaidőzítés következik és kell, hogy következzen most Montenegró ellen, hiszen már tudjuk, hogy ők lesznek az ellenfél a negyeddöntőben.

- Az attól függ, hogy mit akarunk. Ha csak azon az egy meccsen akarunk túljutni, akkor a legfontosabb, igen. És természetesen nyolcból négybe kerülni - ez óriási nagy ugrás és nem is szeretnék a távolabbi terveinkről beszélni még, hiszen ezen az úton megyünk és Montenegró előttünk áll. Úgyhogy a cél az, hogy legyőzzük őket és bejussunk a legjobb négy közé.

- Vissza fogja nézni, vagy vissza fogja pörgetni a Montenegró elleni Eb-elődöntőket, vagy azzal nem kell már foglalkoznunk?

- Hát ilyenkor két dolgot szoktunk csinálni. Végignézzük Montenegró itteni mérkőzéseit és megnézzük még azokat a meccseket, amiket mi játszottunk Montenegróval az elmúlt időszakban. Ebbe beletartozik természetesen az Eb is. Talán azért kevésbé, mert más volt a mi összeállításunk ott. Ezért jobban építünk például arra a montenegrói tornára, ahol játszottunk ellenük már idén egy meccset. De leginkább arra alapozunk, amit itt láttunk tőlük a csoportmérkőzéseken.

- Köszönöm szépen az értékelést. Jó pihenést kívánok és gratulálok még egyszer Benedek Tibornak!

(Lejegyezte: Danna)


RATKO RUDICS szövetségi kapitány a FINA sajtószolgálatának:

- Változtatnunk kell néhány dolgon, mert sokat hibáztunk védekezésben, amivel csökkentjük az esélyeinket. Megvoltak a lehetőségeink, de nem használtuk ki azokat, ami egy olyan csapat ellen, mint Magyarország, nem vezethet máshoz, mint vereséghez.

BENEDEK TIBOR a FINA sajtószolgálatának:

- Abszolút mértékben elégedett vagyok a mai teljesítményünkkel. Bebizonyítottuk, hogy nehéz helyzetben, három döntetlent követően is meg tudunk nyerni fontos mérkőzést. Fegyelmezett vízilabdát játszottunk, a védőmunkánk nagyon jó volt, Nagy Viktor pedig ismét bizonyította, hogy kiváló kapus.

Ám amikor most elhagyjuk az uszodát, el kell felejtenünk ezt a győzelmet, a figyelmünket, a gondolatainkat a negyedöntőbeli ellenfelünk, Montenegró felé kell irányítanunk. Hatalmas csata lesz, nagy fizikai küzdelem, de ha érvényesül a játéktudás, akkor azt a mérkőzést is meg fogjuk tudni nyerni.


HÁRAI BALÁZS az M4-nek:

- Itt áll már mellettem Hárai Balázs. Hát..., végre az olimpiához méltó hangulat volt. Bár, bevallom őszintén, mi örültünk amikor elcsendesedtek a házigazdák és ez elég hamar bekövetkezett. Fantasztikus mérkőzés volt!

- Igazából ilyen mérkőzéseket jó játszani, ilyen közönség előtt, még hogyha esetleg nem is nekünk szurkolnak. Hát ez már vízilabdához hasonlított, nem úgy, mint a másik medencében, ahol ilyen-olyan körülmények között kellett játszani. Azt mondom, hogy ilyen egy mérkőzés.

- És ilyen a magyar válogatott?

- Igen és ennél még jobb is lesz.

- Miben tudtatok most még többet hozzátenni ezen a mérkőzésen, hiszen ez a Brazília, ne felejtsük el, Szerbiát legyőzte a csoportban.

- Annyira készültünk rájuk és annyira sokat beszéltünk és gyakorlatilag mindent megtettünk a parton elsősorban, hogy ez így sikerüljön. És úgy látszik, ez az egyik megoldás.

- Montenegró ellen következhet most a negyeddöntő. Ismerjük őket. Akár az Európa-bajnokságról vannak rossz emlékeink, hogy készülhetünk és hogy kell készülnünk rájuk?

- Tibi feladata lesz eldönteni, hogy mennyit kell most pihenni, vagy hogy mennyit kell edzeni. Jól ismerjük őket, ennek ellenére valószínűleg fogunk még belőlük készülni, most egy kicsit másképp játszanak, mint az Eb-n. De úgy gondolom, hogy ha így játszunk, ilyen elszántsággal és akarattal, akkor megverjük őket is.

- Gratulálok még egyszer, jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Danna)


NAGY VIKTOR az M4-nek:

- Parádés formában védett Nagy Viktor ezen a mérkőzésen, hat gólt kapott egy parádés hangulatú mérkőzésen. Még akkor is ezt mondom, hogyha komoly ellenszurkolás volt, de ez már méltó volt az olimpiához ez a meccs és minden szempontból a mi játékunk is.

- Hát elmondtál mindent, ehhez mit fűzhetek hozzá? Igen, készültünk erre a meccsre is. Úgy érzem, hogy az első meccstől fogva nagyon jó játékot játszunk. Magabiztosak vagyunk. Voltak kisebb hibáink, de próbáljuk csökkenteni ezek számát. A brazil csapatnál azért szerintem ennyivel jobbak vagyunk és ezt most ki is tudtuk hozni. Ez csak azon múlott, hogy elhittük, hittünk magunkban, és végigdaráltuk a meccset. Fantasztikus hangulat volt, úgyhogy segítség is volt.

- Néha az az érzésem, hogy ha kicsi ellendrukkolásban játszunk, az még inkább feltüzel téged és még inkább a formád javulását mutatja.

- Hát nekem mindegy, csak legyen hangulat. Az a lényeg. A játék, minél parázsabb a hangulat, annál jobb.

- Montenegró ellen mennyire lesz parázs mérkőzés és parázs hangulat vajon?

- Hát..., minden Montenegró-meccsünk parázs hangulatú, úgyhogy biztos... A múltkor is egy nagyon komoly verekedős, brusztos meccs volt, úgyhogy erre számítok most is.

- Visszavágnátok egyébként az Európa-bajnokságért, vagy itt nem kell erről beszélni, nem lehet egyáltalán összehasonlítani a kettőt?

- Nem kell összehasonlítani, meg kell verni őket és akkor ezzel visszavágtunk.

- Köszönöm szépen, ehhez kívánok sok sikert és gratulálok.

(Lejegyezte: Danna)


MANHERCZ KRISZTIÁN az M4-nek:

- Nagyon komoly mérkőzésre számítottunk, hiszen Ausztráliát is megverték a brazilok, sőt, Szerbiát is, amelyet legutóbb mi vertünk meg világversenyen még 2014-ben. Ilyen hangulatban, hazai közönség előtt, mondhatjuk, hogy nagy erőt képviseltek, de azt gondolom, mind védekezésben, mind támadásban bebizonyítottuk, hogy jobban vagyunk.

- Jól bekezdtetek az elején, ez volt a terv?

- Igen, próbáltunk már az elején erőt demonstrálni, tudatosítva bennük, hogy nincs keresnivalójuk a mérkőzésen. Ez annyira nem sikerült, ahogy mi elterveztük, de 5:0-ás előnyre tettünk szert már a második negyedben és azt gondolom, ezt a tendenciát meg tudtuk tartani a mérkőzés végéig.

- Pedig volt tétje, fontos volt a győzelem a továbbjutás szempontjából is...

- Mindenképpen nagyon fontos volt, hiszen hogyha vereséget szenvedtünk volna, akkor nem jutottunk volna be a legjobb nyolcba, így pedig csoportelsőként jutottunk tovább ... :-) Ez az egész mérkőzés jó tanulság volt, hogy ha komolyan vesszük és tényleg száz százalékot beleadunk, akkor mindenkinél jobbak tudunk lenni és ezt megpróbáljuk Montenegró ellen bebizonyítani, ismételten.

- Mekkora különbség egy csoportmérkőzés és az egyenes kieséses szakaszbeli mérkőzés között, hiszen most a Montenegró elleni negyedöntő következik.

- Ha mondhatom így: teljesen más kávéház, ugyanis ott már élet-halálharc van, nincs az, ami például nekünk az első három mérkőzésünkön volt, hogy egy döntetlen beleférhet, mert meg kell nyerni rendes játékidőben a mérkőzést. Ha esetleg ez nem sikerülne, akkor büntetők döntenek, de arra nem bazírozhat egyik csapat sem, hogy majd büntetővel fog érvényesülni. Azt gondolom, hogy jobbak vagyunk, mint Montenegró.

- Mennyire örülsz egyébként, hogy velük játszunk? Gondolok itt akár az Eb-re...

- Nincs bennem semmiféle érzelem azzal kapcsolatban, hogy Montenegróval játszunk, akárkit kaptunk volna a másik csoportból, kielemeztük volna őket, felkészültünk volna belőlük és megnyertük volna azt a mérkőzést is. Megint mindent bele kell adnunk és meg fogjuk nyerni azt a meccset is.

- Milyen hajjal jössz? Most növekedni fog?

- Lejjebb vágni nemigen tudom :-). Igyekszem úgy csinálni, hogy ilyen maradjon a következőkre is.

- Köszönöm szépen, gratulálok, sok sikert kívánunk a negyeddöntőre!


KIS GÁBOR a mob.hu-nak:

- Nagyon felszívtuk magunkat erre a mérkőzésre. Jól kezdtünk az elején, a brazilok eddigi eredményei arra sarkalltak minket, hogy ne vegyük félvállról ezt a találkozót. Fantasztikus volt a hangulat, feldobott, még akkor is, ha ellenem szurkoltak.

Montenegró elképesztően kemény, fizikálisan talán a legkeményebb. Fel kell készülnünk a védőikre. Egy igazi bokszmeccs lesz, lehet, hogy nem is érünk labdához, csak kapjuk a kiállításokat, de az biztos, hogy vér fog folyni.


A VLV OLIMPIAI ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL ÉS FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ EREDMÉNYEKKEL

A nap továbbbi eredményei:

Montenegró-Spanyolország 9:9 (2:2, 3:2, 2:4, 2:1) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Darko Brguljan, Radovics, M. Janovics 2-2, Paskovics, Misics, Klikovac, ill. Molina 2, Munarriz, Roca Barcelo, Szirányi, Espanol, Tahull, Fernandez, Echenique

Ausztrália-Görögország 12:7 (5:3, 5:1, 0:1, 2:2) (A) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Cotterill, Howden 3-3, Younger 2, Campbell, Roach, Swift, Kayes, ill. Funtulisz 3, Derviszisz, Murikisz, Gunasz, Vlahopulosz

USA-Olaszország 10:7 (2:4, 3:2, 2:1, 3:0) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Obert, Samuels, Azevedo, Bonanni 2-2, Dunstan, Cupido, ill. di Fulvio, Figlioli 2-2, C. Presciutti, Bodegas, Aicardi

Franciaország-Horvátország 9:8  (3:2, 3:3, 2:1, 1:2) (B) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: Marzuki 3, Saudadier 2, Blary, Simon, Izdinsky, Peisson, ill. S. Sukno 3, Krapics 2, Burics, Bukics, Setka

Szerbia-Japán 12:8 (2:5, 3:0, 4:2, 3:1) (A) - a hivatalos jegyzőkönyv (pdf)
G.: F. Filipovics 6, Pijetlovics 2, S. Mitrovics 2-2, Mandics, Nikics, Milos Csuk, ill. Takei 5, Okawa 2, Kadono


Az A csoport végeredménye:

1. Magyarország 7,
2. Görögország 6,
3. Brazília 6,
4. Szerbia 6,

5. Ausztrália 5,
6. Japán 0 pont


A B csoport végeredménye:

1. Spanyolország 7,
2. Horvátország 6,
3. Olaszország 6,
4. Montenegró 5,
5. USA 4,
6. Franciaország 2 pont


6. játéknap, augusztus 16., kedd

Negyeddöntők

11.00 (16.00) Magyarország (A csoport első helyezettje)-Montenegró (B csoport negyedik helyezettje) (31)
12.20 (17.20) Szerbia (A4)-Spanyolország (B1) (34)
15.10 (20.10) Brazília (A3)-Horvátország (B2) (33)
16.30 (21.30) Görögország (A2)-Olaszország (B3) (32)



Illyés Tibor/MTI felvételei