FACEBOOK

Benedek Tibor: ,,Mindenki egészséges, az éremszerzés a cél,,

Benedek Tibor: ,,Mindenki egészséges, az éremszerzés a cél,,
hozzászólás, 2016.07.25.

Óriási sajtóérdeklődés mellett tartotta meg hétfőn az olimpia előtti utolsó nyilvános edzését a magyar válogatott. vlv-riport.

Az edzéseken készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A média képviselői az edzés utolsó szakaszára voltak hivatalosak és szinte teljes hosszában megtöltötték a Széchy medence egyik oldalán a partszakaszt. Mire ők megérkeztek, már rendesen elfáradt a társaság, mert Benedek Tibor kimerítő úszásedzést vezényelt. Röpködtek a 200 méterek, különböző utasítások kíséretében. Ilyesmire tessék gondolni: "Folyamatosan javulj, egyre jobb legyen az idő!".  Hosszabb szakaszok között ötperces pihenő alatt kellett regenerálódni - ezenközben készültek a vlv (különösen) elgyötört arcokat ábrázoló fotói.

Tetszett, hogy amikor már mindenki a fülén (is) vette a levegőt, Benedek Tibor jól érthetően azt közölte: akkor most mindenkinek 30 másodpercen belül kell lennie, ha csak egyvalaki is 30 fölé kerül, mindenki újraússza az egészet! Na, az ilyesmi rohanvást erősíti a csapatszellemet, elég mindenkinek felidézni egy esetleg megvalósuló rémképet: milyen verbális megsemmisítés vár majd rá, ha pont miatta kell túlóráznia az összes olimpikonnak (plusz Bedő Krisztiánnak és Tóth Mártonnak, akik még mindig a többiekkel edzenek)!

A történetnek heppiend lett a vége. Most vagy mindenki leúszta fáradtan is 30 alatt az adott penzumot (feje fölött az úszásával azonos tempóban haladva lebegő Damoklész kardjával) vagy Tibor csalt egy picit, amit azonban nehezen tudunk elképzelni.

Még egy fájó momentuma volt az edzésnek. Sorozatlövést gyakoroltak a fiúk, amely közben Varga Dániel bivalyerős labdája telibe fejen találta Nagy Viktort. Elsőszámú kapusunknak néhány percre abba is kellett hagynia az edzést, Dani sokáig vigasztalta, noha nem tehetett a dologról, ő úgy lőtt, ahogy máskor is szokott...

Az edzés végeztével jöhettek az újságírók. Benedek Tibor profi módon állta a rohamot, ahogy mindig. Újra és újra elmondta ugyanazt: a legfontosabbnak azt tartja, hogy az olimpiára utazó csapat minden tagja egészséges, képes arra, hogy száz százalékos teljesítményt nyújtson. A szombati elutazásig hátralévő napokban a csapat itthon készül, két edzőmérkőzést játszik az U20-as válogatottal, augusztus 4-én pedig már a brazil válogatottal tart közös edzést az olimpia helyszínén.

Mind a női, mind a férfi csapat szeretne éremmel hazatérni. "Ennyi a biztos cél" - hallottuk az érintettektől, ami még többet sejtet.

Édekes, hogy a nemzeti hírügynökség szokatlanul hosszú tudósítást közöl a hétfői eseményről, de nem tesz említést arról, hogy a "nagy felhajtás" lényegében annak volt köszönhető, hogy a Magyar Vízilabda Szövetség fő támogatója itt köszönt el a csapattól, különleges, tárgyiasult formában átadva "a magyar szurkolók szeretetét".

Az eOn cég marketingesei azt találták ki, hogy Rióba vihető hazai pályát nyújtanak át minden egyes vízilabdázónknak. Hetek óta reklámozzák, hogy - megfelelő nyeremény reményében is - mindenki vigyen vizet a környezetéből meghatározott időpontban egy-egy átadóhelyre. Az így összegyűlt folyadékot leszűrték, vegyítették egymással, mindenféle hókuszpókuszszerű eljárásnak vetették alá, majd az ily módon létrejött "hazaipálya-esszencia" cseppjeit nyakban hordható amulettekbe porciózták. (Hogy aztán ez amulett vagy kamulett, majd augusztus 20-án este megmondjuk...)

Az amulettet szép sorban most vette át összes játékosunk a cég képviselőitől, gyakorolva egyúttal az éremátadás-átvétel műveletsorát.


Fotók a délelőtti és az esti edzésről


A riói csapat:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


Mint ismert, a csapattal utazik Rióba Tóth Márton is, aki ott is segíti a tornára való felkészülést, s az olimpia megkezdése után tér haza.

Fontos információ, hogy sérülés esetén meghatározott határidőig (feltehetően a versenyek kezdetéig, de ez nem hivatalos) mód van cserére.

Az olimpia férfi vízilabda-tornáját augusztus 6. és 20. között rendezik meg.

Az olimpián az első csoportmeccset augusztus 6-án, magyar idő szerint 14 órakor játsszuk, Szerbia lesz az ellenfél.

AZ OLIMPIAI VÍZILABDA-TORNA TELJE PROGRAMJA