FACEBOOK

Beneveztünk a riói olimpiára!

Beneveztünk a riói olimpiára!
hozzászólás, 2016.07.19.

Persze ez formaság, de fontos hivatalos aktus. Ma megtörtént.

A Magyar Vízilabda Szövetség már napokkal ezelőtt elküldte a női és férfi válogatott riói névsorát a Magyar Olimpiai Bizottságnak - mondta a vlv érdeklődésére Nemcsik Balázs, az MVLSZ főtitkára, hozzátéve: a MOB rugalmas volt és lehetővé tette, hogy a női csapatlistát kicsit később adja le Bíró Attila szövetségi kapitány.

Mint ismert, a riói hivatalos nevezési határidő július 19., vagyis a mai nap. A MOB kedden délben hivatalosan közölte, hogy elküldte a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak a magyar olimpiai csapat névsorát, amely 158 (157+1 tartalék) nevet tartalmaz. A londoni létszám 157 fő volt.

A magyarok Rióban 21 sportágban: asztaliteniszben, atlétikában, birkózásban, evezésben, cselgáncsban, kajak-kenuban, hegyikerékpárban, műugrásban, ökölvívásban, öttusában, súlyemelésben, sportlövészetben, teniszben, tornában, tollaslabdában, triatlonban, úszásban (medencés és nyíltvízi úszásban), vitorlázásban, szörfben, vízilabdában és vívásban versenyeznek. A csapatsportok közül Magyarország egyedül vízilabdában tudta megszerezni a részvétel jogot, itt viszont női és férfi szakágban egyaránt szerepel válogatottunk.

Benedek Tibor szövetségi kapitány a vlv kérdésére kedden megerősítette, hogy a riói tornán részt vevő magyar férfi válogatott tagjai a következő játékosok:

Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


Mint ismert, a csapattal utazik Rióba Tóth Márton is, aki ott is segíti a tornára való felkészülést, s az olimpia megkezdése után tér haza.

Fontos információ, hogy sérülés esetén meghatározott határidőig (feltehetően a versenyek kezdetéig, de ez nem hivatalos) mód van cserére.

Az olimpia férfi vízilabda-tornáját augusztus 6. és 20. között rendezik meg.

A RIÓI PROGRAM


A magyar válogatott tagjai a hétfői szabadnap után kedden korán reggel találkoztak a Margitszigeten. Rövid vizes edzés után buszra szálltak és Belgrádba utaztak, hogy csütörtök estig a szerb válogatottal együtt készüljenek az olimpiára. A két csapat négy edzőmeccset játszik, az utolsót csütörtök este, "félhivatalosan", nézők előtt a Tasmajdan uszodában.

VLV-VIDEÓ:


Benedek Tibor a vlv-nek a belgrádi edzőtáborozásról


- Most a legfontosabb ebben a négy kétkapuban az, hogy van egy olyan csapat, amely papíron erősebb nálunk. Velük fogunk négy kétkaput játszani úgy, hogy két éve nem játszottunk a szerb válogatottal, legutóbb a pesti Eb-n. Itt vannak olyan játékosok, akik még soha nem tapasztalták a bőrükön a szerb válogatottat és én azt akarom, hogy ez a részünkké váljon és a négy kétkapu alatt ebbe beleerősödjünk. Azt várom, hogy minden kétkapunál egy picit jobban fel tudjunk zárkózni Szerbiához. Ez tökéletes alkalom arra, hogy a papírforma szerint erősebb csapattal tudjunk készülni.

A belgrádi edzőtáborozásra a csapattal tartott Bedő Krisztián és Tóth Márton, akik továbbra is tehermentesítik centereinket.


Ebéd Szegeden - út közben (forrás: ContiTech Szeged Diapolo)