FACEBOOK

Magyarország-Spanyolország 11:9

Magyarország-Spanyolország 11:9
hozzászólás, 2016.06.24.

A herceg novi nemzetközi torna második napján legyőztük a spanyolokat. Tudósítás, nyilatkozatok:

Jadran Kupa, 2. nap, Herceg Novi (Montenegró)

Magyarország-Spanyolország 11:9 (1:1, 1:0, 4:4, 5:4)
Herceg Novi, v.: Ivanovszki (montenegrói), Szavinovics (horvát)
Magyarország: Bisztritsányi, Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi 3, Vámos 2, Hosnyánszky 2, Decker Á., Zalánki, Bátori, Varga Dénes 2, Bedő, Hárai 1, Tóth M. 1, Manhercz K. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Spanyolország: Aguilar, Granados, Roca, Alarcon, Molina 3, Minguell, Szirányi, Espanol 2, Tahull 1, Fernandez, Mallarach, Echenique 3, Lopez. Szövetségi kapitány: Gabi Hernandez
Gól - emberelőnyből: 7/11, ill. 4/10
Kipontozódott: Decker Á.
Sárga lap: Benedek Tibor

A magyar csapat kapuját végig Bisztritsányi Dávid védte.

Köszönjük a címlapképet Vogel Gábor játékvezetőnek.

VLV-VIDEÓK (a stáb, Katona Norbert felvételei):


Erdélyi-gól


Még egy Erdélyi-gól


Vámos-gól


Hosnyánszky gólja


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Sokkal jobban játszottunk, mint tegnap, összeszedtük magunkat, ahogy egy vesztes meccs után szokás. Ma nem panaszkodhatok, fegyelmezett volt a csapat és nagyon küzdött. Itt most az előrelépés az lenne, ha ezt a szintet holnapra is megtartanánk, mert általában azért egy elveszített meccs után teljesen normális, hogy "kijön a büszkeség". Fejlődés akkor van, ha ezt a teljesítményt tudjuk hozni holnap is, Montenegró ellen.

- Mi az, ami ma a legjobban ment?

- Leginkább a fegyelmezett játékban voltunk jók és egységes csapatként játszottunk. Mindenki be akar kerülni az olimpiára utazók közé, de ennek hatása nem rontotta a csapat egységét, senki sem vállalta túl magát, hogy a csapat rovására bizonyítson.

- A hátrányos védekezés javult?

- A játék egy részében nagyon rossz volt, amikor elhúztunk 6:2-re és egymásután három fórt be tudtak lőni, amivel fel is zárkóztak.


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Szervusz, Marcika! Köszöntelek 24. születésnapodon, Isten éltessen! Egy szülinapi meccsnyilatkozatot kérek!

- Köszönöm! Végig vezettünk, a tegnapi hibáinkat - úgy gondolom - nagyon hatékonyan kijavítottuk és kézben tartottuk a meccset. Amikor feljöttek és egy góllal átvették a vezetést, onnan is tudtunk fordítani és a végéig mindig volt egy válaszunk az ők lőtt góljára. Elégedett vagyok.

- Süti...?

- Hát, ha azt kihoztam volna hétfőn otthonról, szerintem megromlott volna :-). Így marad akkorra, amikor már otthon leszünk.

- Holnap mi várható Montenegró ellen?

- Kőkemény mérkőzés. Ennek a hétnek ez lesz a hetedik edző- vagy tétmérkőzése. Mindenképpen szeretnénk nyerni, úgy is fogunk hozzááallni.

- Köszönöm szépen, jó pihenést/ünneplést!

- Köszi!


SZIRÁNYI BALÁZS a vlv-nek:

- Jobban játszott ma a magyar csapat - ez ilyen egyszerű. Főleg egyéni teljesítményekben nyújtottak kiemelkedőt, szerintem taktikailag is fölénk kerekedtek, végig ők irányították a játékot. Azért ezek a meccsek furcsák, ez egy felkészülési szakasz, szerintem kicsit korán van ez a torna. A magyarok kicsit régebben készülnek együtt, nálunk sokan vannak, akiknek a tegnapi vagy a mai volt az első meccse a final six óta. Nyilván még  nem állt össze a csapat, de nincs is ezzel baj. Most edzünk, alapozunk közben, tegnap még kondiztunk a meccs előtt...

- A tegnapi meccsen nagyon erősek voltatok, Montenegró csak az utolsó másodpercben tudott egyenlíteni...

- Hát igen, ez is olyan dolog, hogy nem tudni: mi voltunk erősek vagy ők voltak gyengébbek - mind a kettő, talán. De mondom, ez egy felkészülési torna, tőlönk se és tőlük se játszott mindenki, ezeket a meccseket azárt másként kell elemezni, mint amikor egy világversenyen játszik a csapat. Ez yga van rendjén, eddig csak útunk, kondiztunk, szoknunk kell egymást is, meg a kaput is.

- Ti hányan vagytok a keretben?

- Tizenhatan. Három kapus van, nagyjából lehet tudni, ki lesz a kettő, így gyakorlatilag 15-en készülünk a 13 helyre.

- Végül: most már nem azt kérdezem, hogy milyen érzés a magyar válogatott ellen játszani, hanem azt, hogy milyen a leendő klubtársaid ellen...? Volt zrikálás?

- Nem nagyon volt erre idő..., de jó érzés arra gondolni, hogy lassan megyek haza. Más szemmel nézem a magyar csapatot, a játékosokat, meg hát szinte minden mást is. Örülök, hogy jövök haza!

- Jó meccset holnapra a horvátok ellen!


BISZTRITSÁNYI DÁVID a vlv-nek:

- A legfontosabb az, hogy nyertünk. Nagyon örülök ennek.

Az elején nagyon jól működött a védekezésünk, precízek és fegyelmezettek voltunk, viszont a helyzeteket nem sikerült olyan hatékonyan értékesíteni. A második félidőre ez egy kicsit megváltozott. Elöl jó százalékban lőttük be a helyzeteket, hátul meg kaptunk elkerülhető gólt.

Ami a legnagyobb pozitívuma a meccsnek, az az, hogy amikor 6:2-ről fordítottak a spanyolok 7:6-ra,  nem estünk össze, hanem meg tudtunk újulni és hoztuk a győzelemet. Nagyon nagy tartás volt a csapatban!


A nap másik mérkőzésén:

Montenegró-Horvátország 9:8 (1:1, 2:1, 3:2, 3:4)
V.: Vogel G. (magyar), Teixidó (spanyol)
Montenegró: Radics, Drasko Brguljan, Paskovics 2, Petrovics, Popasdics, A. Radovics 1, Gy. Radovics, Cuckovics, Ivovics 4, Misics 1, Klikovac 1, Draskovics, Gyurgyics, Pjesivac 1, Lazovics (kapus)
Horvátország: Pavics, Burics, Petkovics, Krapics 1, Jokovics 1, Bukics 2, Muslim 1, Milakovics, S. Sukno 1, Pavlovics, Setka 1, Buljubasics, Bijac (kapus)
Gól - emberelőnyből: 4/7, il. 3/9
Gól - ötméteresből: 3/3, ill. 1/1


A magyar keret:

Bisztritsányi Dávid, Decker Attila, Nagy Viktor (kapusok),
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Madaras Norbert, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő (mezőnyjátékosok).


A torna további programja:

Június 25., szombat

19.15 Horvátország-Spanyolország
21.00 Montenegró-Magyarország