FACEBOOK

Miskolciak a Reggeli Startban

Miskolciak a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.05.27.

Az OB1 idei újoncánál emelik a tétet: jövőre a legjobb nyolc közé jutás a cél. Bachner András szakmai vezető és Sike József vezetőedző beszélt a klub elképzeléseiről a pénteki Reggeli Startban.

A Miskolc az idén tizedik lett, s a vezetés a szezon elején a 9-12. helyek valamelyikének megszerzését tűzte ki célul.

Feladat volt az is, hogy legyen a miskolci csapatnak saját arculata. Sike József úgy kezdte ezt a szezont, hogy mindössze hat olyan játékosa volt, aki legalább néhány (tíznél kevesebb) OB1-es meccset tudhatott a háta mögött, illetve három olyan szerb, aki nem szerepel országa válogatottjában.

Sike József szerint az első teendőjük az volt, hogy megmutassák: helyük van az első osztályban. Az eleje nagyon jól is sikerült, de aztán a riválisok "kivideózták" a csapatot, megértették a vezetőedző ars poeticáját, s ettől kezdve már sokkal nehezebben ment a bizonyítás. A meglepően jó rajtot szerinte az eredményezte, hogy kondícióban, úszásgyorsaságban még az Egerrel is partiban voltak az alapszakasz elején.

Bachner András úgy látja, hogy a Miskolc az új lebonyolítási rendszerű OB1 alapszakaszában az erősebb csoportba került, onnan vitte magával azt a 15 pontot a középszakaszra, amire még további győzelmeket szereztek, s 31 ponttal, "nagyon tisztességesen" zárták az évet. Hírek szerint a jövő évi budapesti vb miatt a lebonyolítási rendszer egyelőre nem változik, s a szakmai vezető úgy látja: a most következő lesz minden idők legerősebb magyar bajnoksága.

Szombathy Pál műsorvezető érdeklődött Sike Józseftől ama bizonyos ars poetica részleteiről.

A szakember azt emelte ki, hogy bár a vízilabda alapvetően egyszerű játék, a sokfajta bírói felfogásokhoz való alkalmazkodás gyors reagálást, alkalmazkodást, improvizációt követel, olykor meccs közben is változtatni kell, annak megfelelően, hogy milyen a játékvezetés. Ehhez kifogástalan erőállapot és úszó-állóképesség kell, Sike szerint csak ilyen vízilabdázó alkalmas az OB1-ben való szereplésre.

A Miskolc a bajnokság elején nyerni tudott Kaposváron, akkor vette észre először a szakma, hogy az újoncra figyelni kell. Otthon simán legyőzték a BVSC-t, de volt mélypontjuk is, Bacher András a tatabányai vereségüket említette, mint olyan meccset, amelynek eredményét soha nem fogják tudni megemészteni.

A PannErgy Zrt. geotermiai vállalat továbbra is támogatja a csapatot, csütörtökön írták alá a következő évi együttműködésről szóló szerződést "némi emeléssel". Ez biztos hátteret jelent, anyagi gondjaik nem lesznek, de természetesen a büdzsé ahhoz a elváráshoz igazodik, hogy a csapat a középmezőnyben, hasonló lehetőségekkel bíró csapatok között végezzen.

A teljes beszélgetés: