FACEBOOK

Varga Tamás távozik Debrecenből

Varga Tamás távozik Debrecenből
hozzászólás, 2016.04.27.

A DVSE szerdán sajtóközleményben jelentette be, hogy nem hosszabbítják meg a férfi csapat vezetőedzőjével, Varga Tamással érvényben lévő, 2016. június 30-án lejáró szerződést. A klubnál hírzárlat van.

A szerkesztőségünkhöz eljuttatott hivatalos közlemény:

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Debreceni Vízilabda Klub és Varga Tamás, a felnőtt csapat vezetőedzője, valamint az utánpótlás csapatok szakmai vezetője, több egyeztető megbeszélés után arra a közös döntésre jutott, hogy a közöttük 2016. június 30-ig érvényben lévő szerződést nem hosszabbítja meg.

A 2015/2016-os szezon hátralévő időszakában a felnőtt csapat edzéseit és a mérkőzésekre való felkészülését változatlanul Varga Tamás irányítja.

A Debreceni Vízilabda Klub köszönettel tartozik Varga Tamás Debrecenben végzett, több éven át tartó áldozatos munkájáért, további karrierjéhez, sportpályafutásához pedig sok sikert, erőt és kitartást kíván.

DVSE vezetősége

Debrecen, 2016.04.27.


Érdeklődtünk a klubnál további információk felől, de az ügyben hírzárlat van érvényben.

A dehir.hu emlékeztet, hogy Varga Tamás 2011-ben játékosként érkezett a debreceni pólócsapathoz, 2012 decemberében választották meg a pólóklub elnökének, 2013 februárjától pedig a vezetőedzői munkát is átvette a távozó Gyöngyösi Andrástól. Egy darabig még ő maga is vízbe ugrott a meccseken, ma viszont már csak a medence széléről irányítja a csapatot. Ő felelt a klubnál a szakmai munkáért és az utánpótlásért is. A két tisztséget 2014 nyaráig vitte együtt, akkor Becsky Istvánt választották meg klubelnöknek.

"Varga kitűzött célként mindvégig azt hangsúlyozta és az is volt vele szemben az elvárás, hogy minél több debreceni fiatalt építsen be a nagycsapatba, ez azonban nem sikerült. Jelenleg két-három debreceni fiatal pólós kap kisebb-nagyobb szerepet az OB I-es meccseken, a keretben általában egy, legfeljebb két debreceni van. A legutóbbi bajnoki meccsen egy debreceni nevelés ugorhatott a vízbe, csereként.

Ugyan a DVSE-nél több hazai csapatnak nagyobb a költségvetése, az, hogy a szezon végén csak a kilencedik helyért csatázhat a debreceni pólócsapat, csalódás. A szezon elején célként azt fogalmazta meg az egyébként igen magas fizetésért dolgozó Varga Tamás, hogy szeretnének bejutni a felsőházi rájátszásba, azaz a legjobb nyolc csapat közé. Ez sem jött össze." - írja a debreceni újság.

Varga Tamást próbáltuk hívni, a telefonja ki van kapcsolva.