FACEBOOK

Magyarország-Franciaország 15:9

Magyarország-Franciaország 15:9
hozzászólás, 2016.04.09.

Válogatottunk magabiztos győzelemmel a trieszti torna vasárnapi döntőjében. Az ellenfél Olaszország lesz. Itt vannak a vasárnap esti olimpiai sorsolás kiemelései. Tudósítás Triesztből.

A trieszti tornán készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Olimpiai kvalifikációs torna, Trieszt, 7. nap

Elődöntő:

Magyarország-Franciaország 15:9 (4:2, 4:4, 2:1, 5:2)

Trieszt, Bruno Bianchi uszoda, v.: Alexandrescu (román), Willis (dél-afrikai)
Magyarország: Bisztritsányi, Zalánki, Manhercz K. 4, Erdélyi, Vámos 3, Hosnyánszky 2, Decker Á. 1, Szivós, Varga Dániel 1, Varga Dénes 1, Bedő, Hárai 3. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Franciaország: Garsau, Saudadier 1, Kovacsevics 2, Blary 1, Khasz, Simon 2, Crousillat, Izdinsky 1, Marzuki, Peisson 2, Tomasevics, Camarasa, Noyon. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo
Gól - emberelőnyből: 4/7, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

BENEDEK TIBOR a vlv-nek, közvetlenül a lefújás után:

- Mind a két csapat megnyugodva, egyenlő félként kezdhette a meccset, hiszen sikerült számukra a kijutás az olimpiára. Úgy gondolom, hogy 3-5 gól különbség biztosan van a két csapat között, ez reális.


A VLV SZÖVEGES ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA

A torna döntőjét vasárnap 17:00 órakor rendezik, az olimpiai sorsolást 19:00-kor.


A FINA nyilvánosságra hozta a riói férfi vízilabdatorna vasárnap esti sorsolását megelőző kiemeléseket. A torna két csoportját úgy sorsolják, hogy hat kalapból húzzák ki a neveket. Minden kalapba két csapat neve került, ezek nem lehetnek azonos csoportban.

A kalapok:

1. Szerbia és Horvátország
2. Görögország és Montenegró
3. USA és Ausztrália
4. A trieszti kvalifikációs torna 4. helyezettje és Japán
5. Magyarország (az egyik trieszti döntős) és Olaszország (a másik trieszti döntős)
6. A trieszti torna harmadik helyezettje és Brazília

Ez egyben azt jelenti, hogy a vasárnapi trieszti döntőnek a presztízsen kívül nincs tétje. A sorsolás vasárnap 19.00 órakor lesz Triesztben. A vlv a helyszínről tudósít.


VLV-VIDEÓK (vlv és M4 Sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz, Tibor, gratulálok a döntőbe jutáshoz! Mivel küldted ma vízbe a csapatot, mi volt a fő feladat – azon kívül, hogy meg kell nyerni a meccset?

- Mikor minden nap mérkőzés van, akkor eléggé hasonlítanak a taktikai megbeszélések. Azok, amiket elkezdtünk csinálni, azok egyre jobban kell, hogy működjenek, ehhez kellenek jó egyéni teljesítmények, jó lövések, bátor játékosok. Leginkább ezt a bátorságot kellett ma újra elővenni, és határozottnak lenni, hogy ne legyenek gyenge időszakai a mérkőzésnek.

A franciák figyeltek arra, hogy ne kerüljenek ugyanabba a helyzetbe, mint az első meccsen, hogy rögtön az elején eldől a meccs. Elég jól tartották magunkat a második negyed végéig, viszont a meccs második felében tudtunk védekezésben erősödni, és a lövéseink pontosabbak voltak.

- Amit elmondtál feladatokat, azookkal kapcsolatban elégedett vagy?

- Igen, vannak nagyon jó teljesítmények. Nyilván így, hogy kint vagyunk az olimpián, könnyen mondom, hogy nagyon fontosnak értékelem ezt a hét napot. És ennek valahogy a csúcsa lesz a holnapi döntő, ahol vagy az olasz, vagy a spanyol csapattal játszunk úgy egy mérkőzést, hogy nem egy náluk papíron gyengébb csapat játszik sokkal jobban, hanem két jó csapat játszik jól, vagy rosszul, teljesen mindegy. A lényeg az, hogy két azonos szintű csapat játszik egy mérkőzést.

- Van ezen kívül még valami fontossága ennek a holnapi meccsnek a jövő szempontjából?

- A kalapok szempontjából már nincsen, hiszen az a mai napon eldőlt, hogy aki a döntőben van, az egy kalapba kerül. A lényeg az, hogy a magyar válogatott szeretné ezt a tornát – ha nem is egyenletes teljesítménnyel, mert voltak benne hullámzások – egy magabiztos, jó játékkal befejezni, és mondjuk, győzni.

- Köszönöm, sok sikert hozzá!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Decker Ádám a vlv-nek


- Szervusz, Ádám! Gratulálok a döntőbe jutáshoz! Viszonylag sima volt, de hát ezt is vártuk el a francia csapattal szemben. Hogy látod?

- Üdvözlöm az olvasókat! Ezt is vártuk el az egész tornától, hogy sima legyen, és nem lett az. És én belül úgy éreztem, hogy ez sem az, mert azért fizikálisan már mi is fáradunk, az ellenfelünk se adta olyan könnyen a bőrét. Amikor elmentünk, utána visszazárkóztak, igaz, hogy a mi hibánkból. De a végére egy megnyugtató különbséget sikerült kialakítani. És bebizonyítottuk, hogy ez a magyar vízilabda-csapat, ez ilyen mentalitású, és nem veszünk félvállról semmit.

- Nyilván nem veszitek félvállról a holnapi meccset sem. Van-e annak valami plusz jelentősége?

- Van. Triesztben, Olaszországban, hazai pályán megverjük az olasz válogatottat, ez a jelentősége. És hagyunk bennük egy nyomot, hogy ha még nincs is tétje, és a saját közönségük előtt kell őket megverni, mi akkor is kőkemények vagyunk és megverjük őket. A lehető legjobb tudásunk szerint játszunk. Ez üzenet amúgy a külvilágnak is, a játékvezetőknek, a többi csapatnak, úgyhogy erre kell készülni.

Még annyit, hogy szeretnék jobbulást kívánni Tóni bácsinak, és üzenni neki, hogy nagyon hiányzik az egész csapatnak!

- Köszönöm szépen, az ő nevében is! Gratulálok!


- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Vámos Márton a vlv-nek


- Szervusz Marci! Hogy aludtál?

- Jól, tegnap volt egy kis ünneplés, szolid, nagyon szolid. Jól aludtunk, nem értünk haza későn.

- A délelőtt szabad volt úgyis.

- Aludtunk sokáig. Aztán volt egy ebéd.

- Aztán volt egy meccs...

- Volt egy meccs. Nyertünk hála istennek.

- Sima volt, nem?

- Háát..., meccs közben megint egy kicsit magunkra hoztuk az ellenfelet és ez nekem személy szerint nem tetszik annyira, hogy ilyen könnyű gólokat kapunk sokszor, de utána, az utolsó negyedre úgy álltunk hozzá, ahogy azt Tibi kérte a harmadik negyed után, és magabiztosan meg tudtuk nyerni. Személy szerint ennek már örülök, mert a németek ellen tegnap az utolsó negyedben rontottuk el, tehát ott hoztuk őket magunkra.

- Szép gólokat lőttél.

- Köszi.

- Gratulálok.

- Köszi.

- A holnapi meccs mennyire fontos nektek?

- Abszolút fontos, meg szeretnénk nyerni a tornát. Az lesz a nyolcadik meccsünk a nyolcadik napon, egymást követően. Hát igyekszünk, szerintem most már mindenki kipréseli, ami benne maradt a testében.

- Köszönöm szépen, jó pihenést.

- Köszi.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Szervusz Bisztro. Egy újabb végigjátszott meccs a válogatottban, húzhatod a strigulát. Egész jól ment neked is és a csapatnak is. Hogyan értékeled?

- Köszönöm szépen. Örülök, hogy nyertünk és ez a fontos. Igazából az eredménnyel is hellyel-közzel elégedettek lehetünk. Talán egy kicsit több gólt kaptunk a kelleténél, de azt gondolom, hogy magabiztosan nyertünk és ez a fontos.

- Mennyire érezted a franciákon meccs közben, hogy egy kicsit „másnaposak”?

- Abszolút nem éreztem. Vicc nélkül, azt gondoltuk, hogy nekik ez egy hatalmas bravúr, de szerintem ők is hasonlóan fogják fel, mint mi, hogy megnyugodtak, kint vannak és most még volt lehetőségük megverni a világ egyik legjobb válogatottját. Szerintem úgy mentek be a vízbe, hogy ezt megpróbálják.

- Még nem tudjuk, ki lesz az ellenfél a döntőben, de akármelyik csapat, az egy nagyon nagy meccs lesz.

- Én is így gondolom. Az előbb már említettem, hogy én ezt egy világversenynek fogom fel. Amikor a keretet kihirdették, hogy ide be lehet kerülni, akkor úgy gondoltam, ez is egy világverseny, ide be akarok kerülni. Most a döntőben vagyunk és holnap mindenféleképpen meg akarjuk nyerni, függetlenül attól, hogy az olasz vagy a spanyol csapat jön velünk szembe.

- Sok sikert kívánok és jó pihenést mára!

(Lejegyezte: Enikő)


vlv-képek



DECKER ÁDÁM az M4 Sportnak

- Itt áll már mellettem Decker Ádám a magyar válogatott játékosa. Öröm- vagy nyűgvízilabda volt ez a mai a franciák ellen?

- Szerintem nem lehet nyűg, persze nem hiányzott már senkinek egy ilyen dolog után, hogy sikerült kijutnunk az olimpiára, hogy még megfeszüljünk egyszer, de elhangzott a megbeszélésen, amit így egymás között tartottunk, hogy akár gombfociról legyen szó, akár tollasról, mi nyerni szeretünk, ezért vagyunk sportemberek. A mai meccs is azért volt ilyen mert mi nyerni szerettünk volna, úgy hogy még, azt mondom, élveztem is talán azt a részét amikor elhúztunk.

- Azért az biztos, hogy abban a tudatban ugrottatok medencébe, hogy a fontos feladatot teljesítettük és ráadásul nem biztos, hogy elhanyagolható ez a mérkőzés az eredmény szempontjából hiszen ahogy tudjuk elvileg a besorolás alapján fontos volt a döntőbe jutás. Ezen kívül milyen motivációtok volt még nektek benn a medencében?

- Nekem az egész tornának az egyik fő motivációja, hogy nem csak közhelyként pufogtatjuk azt, hogy ez egy út, amit meg kell, hogy járjunk, pontosan a tegnapi meccs volt a mintapéldája annak, hogy ilyen meccsel nem találkoztunk volna, hogy ha nem vagyunk itt és szerintem pont jó, hogy itt vagyunk és pont jó, hogy ilyen meccsel jutottunk tovább és megtapasztaltuk, hogy milyen egy rövidzárlat egy fontos meccs utolsó negyedében. És a mai meccsre is úgy ugrottunk be, hogy tapasztalatszerzés. Igazából nincs már tétje, de akkor is bele kell álljunk és az ilyen helyzeteket is szoknunk kell. De mondom még egyszer, a fő motiváció az saját magunk volt és a büszkeségünk.

- Jöhet egy döntő. Egy presztízs csata, hogy a spanyolokkal vagy az olaszokkal, mindenképpen?

- Presztízs, abszolút presztízs. Ha már itt vagyunk, akkor nyerjük meg ezt a tornát, én azt mondom.

- Mert mi másról szólhat az a mérkőzés a holnapi döntő számotokra?

- Semmi másról, az egy üzenet a külvilágnak, meg saját magunknak, hogy jó úton járunk és mi így se fogunk kikapni tőlük, úgyhogy én úgy gondolom, hogy meg is fogjuk nyerni azt a holnapi mérkőzést és látni fogja mindenki, hogy hol tartunk éppen.

- Van még erő? Van még energia?

- Persze. Amíg meccs van, addig van, kell lennie.

- Köszönöm szépen Decker Ádámnak. Gratulálok a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



VÁMOS MÁRTON az M4 Sportnak

- Gratulálok Vámos Mártonnak. Mennyire volt ez nehéz mérkőzés annak tudatában, hogy az Olimpia már megvan és hát biztos vagyok benne, hogy eléggé fáradtak vagytok?

- Ez már a hetedik mérkőzésünk volt hét nap alatt. Személy szerint én elég elfáradtam ez alatt a hét nap alatt. Az volt a célunk, hogy ezt a francia válogatottat legyőzzük, ez sikerült is egy magabiztos játékkal. Úgy gondolom, hogy a tegnapi örömködés az megvolt, mindenki lezárta magában. És innentől kezdve pedig az olimpia lebeg előttünk, mert már megvan a repülőjegyünk.

- Ez a mérkőzés annak az állomása volt? Gondolok arra is, hogy mint kiderítettük elvileg bele számít az olimpiai kvalifikáció a torna illetve a kalapok sorsolásába is. Ezt tudtátok előre?

- Tudtuk, de ha jól tudom nem számít sokat. Tehát vagy az olaszt kerülöd el vagy spanyolt a csoportodban. Ahogy mondtad ez egy állomása volt és a  holnapi nap is egy állomása lesz. Nagyon fontos állomása lesz, úgyhogy azt a meccset is meg szeretnénk nyerni.

- Tényleg könnyen le tudtátok zárni azt, hogy ott vagyunk az olimpián és hátra tenni és erre a mérkőzésre fókuszálni vagy azért nehéz volt újra felpörögni?

- Egy kicsit ünnepeltünk tegnap. Szerintem egész jól félre tudtuk ezt tenni, mondom sportemberek vagyunk és nem számít hogy mi volt tegnap, mindig a ma számít, úgyhogy megyünk tovább és a mait ma lezárjuk és a holnapira koncentrálunk.

- Akkor a cél a tornagyőzelem?

- Kimondhatjuk, hogy igen.

- Köszönöm szépen, jó pihenést és sok sikert kívánok a holnapi mérkőzéshez is Vámos Mártonnak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A nap többi eredménye:

Németország-Hollandia (az 5-8- helyért) 7:8 (2:1, 3:0, 2:3, 0:4)
G.: Jüngling 3, Preuss, Schüler, M. Stamm, Restovics, ill. Winkelhorst, Lindhout, Koopman 2-2, Reuten, Spijker

Kanada-Románia 14:7 (5:3, 4:0, 2:1, 3:3) (az 5-8. helyért)

Elődöntő

Spanyolország-Olaszország 5:6 (1:0, 0:1, 2:1, 2:4)

G.: Espanol, Mallarach 2-2, Echenique, ill. Nora 2, Figlioli, Giorgetti, Luongo, Bodegas

A spanyoloknál Szirányi Balázs nem játszott, megsérült a bal keze.

Vasárnap 17.00 órakor, a torna döntőjében: Magyarország-Olaszország.

A teljes vasárnapi program:

11.00 Németország-Románia (a 7-8. helyért)
12.30 Hollandia-Kanada (az 5-6. helyért)

15.30 Franciaország-Spanyolország (a 3. helyért)
17.00 Magyarország-Olaszország (döntő)