FACEBOOK

Székely Bulcsú a Reggeli Startban

Székely Bulcsú a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.04.08.

Az olimpiai bajnok Székely Bulcsúval elemezték a trieszti torna eddigi történéseit és latolgatták a mai negyedöntő esélyeit a pénteki Reggeli Startban.

A szakember úgy látja, hogy a Kanada elleni döntetlen kellő, időben jött figyelmeztetés volt mindenkinek. Senki nem vette ugyan félvállról az ellenfelet, de tudat alatt az lehetett a játékosok fejében, hogy "valahogy majd úgyis megnyerjük"

Székely Bulcsú szerint a támadójátékunk önmagáért beszél, védekezésben biztosan javulni kell. Szerinte Benedek Tibor és a szakmai stáb profizmusa garancia a hibák kijavítására.

Szombathy Pál műsorvezető kérdésére Székely Bulcsú legalább öt-hatra saccolta azoknak a játékosoknak a számát, akik a "peremen billegnek", most nincsenek Triesztben, de esélyük van bejutni a riói csapatba, s többen vannak olyanok is, akik Rióra ugyan még nem pályázhatnak reálisan, de utána várhatóan beépülnek majd a csapatba.

A mai sorsdöntő meccsel kapcsolatban Székely Bulcsú nagyon optimista, de kellemetlen első két negyedre számít. Szerinte amennyiben hátul stabilak vagyunk, elöl pedig tudjuk az eddigi játékunkat hozni, akkor lépésről lépésre nőhet a különbség, de a tapasztalat az, hogy az ehhez hasonló mérkőzéseknél ritkán alakul ki olyan helyzet, hogy az egyik csapat feladja a küzdelmet.

"A jó hír az, hogy a magyar csapatnak egyetlen dologgal kell foglalkoznia, saját magával. Ha mi úgy álluk oda, hogy a saját játékunkat alázattal és odafigyeléssel hozni tudjuk, akkor teljesen mindegy, hogy mit játszik Németország, akkor nyerni fogunk." - mondta Székely Csucsu.

A teljes - a vlv trieszti fotóival illusztrált - beszélgetés: