FACEBOOK

Megkezdődtek a spanyolórák

Megkezdődtek a spanyolórák
hozzászólás, 2016.03.23.

Két nagyon komoly vizes edzés is szerepelt a Triesztre készülő magyar keret szerdai programjában - immár a spanyolokkal közösen. vlv-riport a napról.


A felkészülés programjain készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Mindenekelőtt a tényszerű információ: kedd estétől szerda estéig csak 15-en készültek, mert Lévai Márton igazoltan távol maradt, klubcsapatával bajnokit játszott.

Délelőtt egy órát magukban "múlatták az időt" a mieink a Komjádi medencéjének egyik felében, a másikban a spanyolok gyakoroltak. Az edzés második felében mindkét csapat megfeleződött, a két kapunál gyakorolták szemtől szembe az emberhátrányos/emberelőnyös játékot. Először mindkét kapunál mi támadtunk, a spanyolok védekeztek, aztán cserélt mindkét oldal.

Már ekkor látszott, hogy a spanyolok bizony nem a németek. Pörögtek, gyorsak voltak és kemények, nagyon kellett koncentrálni minden egyes akciónál.

Este nyújtás és lazítás következett, majd félórás vizes bemelegítés után rendes kétkapu a spanyolokkal, bírókkal, órával. A meccs elején elhúztunk, de aztán a spanyolok feljöttek, volt egy kis mélypont nálunk, de utána újra szépen visszajöttünk az edzőmeccsbe. Az első két negyeben Bisztro védett, utána Nagy Viktor. A kétkapu kiegyenlített volt, gyors és kemény, nagyon elfáradt mindenki.

Majdnem este 9 volt, amikor Benedek Tibor levezetésként úszatta még kicsit a fúkat, majd a Komi lelátóján még megbeszélést is tartott velük.

Szerdán délelőtt pihenhet mindenki, este újabb kétkapu Szirányi Balázs csapatával.

VLV-VIDEÓK:


Benedek Tibor a vlv-nek


- Szervusz, Tibor! Jó estét! Túl vagytok az első két kapun a spanyolokkal. Egy kis értékelést szeretnék kérni.

- Jó azért a német edzőtábor után visszatérni, egy ilyen nagyon erős ellenféllel ellen játszani. Szerintem jól ki lett találva, az egy egyszerű bemelegítés volt és most egy ilyen nehéz ellenféllel játszunk, érezzük a bőrünkön a különbséget és érezzük azt, hogy ha éppen már fáradtak vagyunk, mennyivel nehezebb játszani. Hiszen már azért nem olyan friss a csapat, mint amilyen Németországban volt. Reggel is erős edzés volt, tegnap is. Ez egy komoly, harcos két kapu volt, úgyhogy meg vagyok elégedve.

- Egymásután három nap, három két kapu lesz ugyanez a keménység várható. Mennyire hozza fel ez a csapatot?

- Szerintem mindenképpen. Holnap van egy pihenő délelőtt, az egy kis frissességet fog hozni, úgyhogy én arra számítok, hogy holnap jobban fogunk játszani, mint ma. Pénteken meg az utolsó kétkapu, az meg már a hosszú hétvége előtt, nyilván már egy ilyen utolsó lendületből, biztos, hogy jól fog menni.

- Volt a két kapu mellett is sok foglalkozásotok, videó, tornaterem, vizes edzés. Hogy látod, a program szerint alakul minden? Hogy fejlődik a csapat?

- Igen. Hát szokás szerint ez egy kicsit ilyenkor nehezebb hét  és a jövő hét lesz picit lazább, amikor már avval foglalkozunk, hogy minél gyorsabb, minél frissebb legyen a csapat. Ugye, hogy amikor ott leszünk Triesztben, akkor már a maximumot hozzuk ki magunkból.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Zalánki Gergő a vlv-nek


- Szervusz Gergő! Vége van az első kétkapunak a spanyolokkal. Az első kérdésem az, hogy mennyire fáradtál el így a második nap végén?

- Nagyon. Hát igen, fárasztó volt ez a két nap, úgyhogy ez a spanyol meccs, ez a betett... Én nagyon elfáradtam, de úgy gondolom, hogy a többiek is ugyanígy vannak ezzel.

- Nagyon erősek voltak a spanyolok, de hát ismerjük őket tavalyról, tavalyelőttről. Hogy láttad a mai meccsen őket?

- Gyorsak voltak, gyorsan úsztak, próbáltak lefordulni, ez volt leginkább a legnehezebb, hogy ezt tartsuk. A védekezés jól ment, támadásban voltak problémák.

- Lehet, hogy ők már kicsit előbbi fázisban vannak?

- Hát én ezt nem tudom. De lehetséges, igen.

- Hajrába fordul a felkészülés, és jövő hét végén már utazás van. Hogy látod a csapat helyzetét és benne a te helyzetedet?

- A csapat helyzetét úgy látom, hogy jó úton haladunk és szerintem jó munkát végzünk, úgyhogy szerintem jól fog menni. Az én részemet pedig..., én is csinálom a munkát és remélem, hogy benne leszek az utazó keretben.

- Három ember fog kiesni. Számolgatsz?

- Igen, egy kapus, egy center és még valaki.

- Nagyon sokan vannak a másik oldalon...

- Hát igen.

- Kicsit úgy tűnik, mint hogyha nyugodtabb lehetnél, nem?

- Hát azért annyira nem vagyok nyugodt. De igen, hát, majd Tibi eldönti.

- Ez kétségbevonhatatlan. Ha most benne leszel a csapatban és utazol Triesztbe, az mekkora lehetőség lesz?

- Nagy lehetőség. Gondolom, hogy ott meg tudnám mutatni, hogy már érett vagyok egy ilyen nagy feladatra is akár. Remélem, ha kijutok, jól fog sikerülni.

- Jó pihenést kívánok neked. Holnap estig most van egy kis szabadidőd. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Szivós Márton a vlv-nek


- Szevasz Marci! Kérdeztem itt a fiatalokat, az előbb Zalánki Gergőt, mindenki nagyon elfáradt, pedig még csak most jön a hajrá. Te meg, ahogy nézem, minden meccsen ugyanúgy odateszed magad. Te mennyire vagy fáradt?

- Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok fáradt. Én is fáradt vagyok, keményen dolgozunk, de ez itt a fáradtságnak az ideje most.

- Hogy érzed magad ebben a csapatban, nemcsak emberileg, szakmailag?

- Ugyanúgy, mint régen. Nagyon jól. Nem tudok erre mást mondani.

- Vannak-e már új feladataid?

- Hát van most, főleg a védekezés, a bekkelés területén van új feladatom. Ennyi most, ami új dolog van.

- Hogy megy?

- Szerintem nem megy rosszul, de azért sokat kell, tanuljak még.

- A csapatunk milyen lesz?

- Jó, jó lesz. Én azt gondolom, hogy jó úton járunk és szerintem jók leszünk.

- Mi fogja jellemezni ezt a csapatot? Kombinatív támadójáték, erős védekezés, mi az, amit kiemelsz?

- A mai vízilabdában azt gondolom, hogy minden ilyen erénnyel rendelkeznie kell egy csapatnak. Masszív, koncentrált, jó védekezéssel és egy kombinatív támadójátékkal. Amivel én azt gondolom, rendelkezünk is, hiszen vannak olyan képességű játékosaink, akik egyénileg is meg tudják oldani a helyzeteket, de a csapa taktikánkban is rengeteg váratlanság van.

- Mi fog minket kiemelni a többi közül?

- Amit elmondtam előbb.

- A kombinatív játék?

- Ezek mind, hogyha jól csináljuk. Márpedig azért edzünk, azért dolgozunk, hogy ezeket kellő időben jól csináljuk. Ezek fognak minket kiemelni majd.

- Trieszt jön most, aztán az olimpia. Az olimpiával kapcsolatban te talán a legkülönlegesebb ember vagy ebben a csapatban. Nagyon erősen gondolsz rá?

- Megmondom őszintén, hogy jelen pillanatban Triesztre gondolok. Fölösleges tovább nézni, most nekünk Triesztben van feladatunk, hogyha már Rióra tekingetünk, akkor bajba kerülhetünk. De hála istennek, úgy látom, hogy senki nem Rióra tekintget, Tibi is elmondta, hogy nekünk most Triesztben van feladatunk, mindenki ezt tartja szem előtt most.

- Játszottatok a németekkel, nem is egy meccset, hanem többet, hármat. Ott le tudtátok mérni, hogy Trieszt "ügyében" azért elég magabiztosan utazhattok. Nem?

- Természetesen hazudnék, hogy ha azt mondanám, hogy nem emelkedünk ki a csoportból. Azt gondolom, hogy jobbak vagyunk a csoportllenfeleinknél, de ez csak akkor jön ki, hogyha az adott napon, az adott ellenfél ellen a legjobbunkat tudjuk nyújtani..

- Marci jó pihenést kívánok neked is holnap estig.

- Köszi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



vlv-képek a délelőtti edzésröl



vlv-képek az esti kétkapuról



Új lövőfalat kapott a Komjádi - vlv-képek


A jelenlegi keret:

Bisztritsányi Dávid, Nagy Viktor, Lévai Márton - kapusok,
Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Erdélyi Balázs, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Kis Gábor, Manhercz Krisztián, Szivós Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


AZ ÁPRILIS 3-10-I TRIESZTI OLIMPIAI SELEJTEZŐTORNA PROGRAMJA