FACEBOOK

Steinmetz Ádám a Reggeli Startban

Steinmetz Ádám a Reggeli Startban
hozzászólás, 2016.03.07.

Még csak 35 éves, de szombaton az 500. OB1-es meccsét játszotta Steinmetz Ádám, a Vasas olimpiai bajnok vízilabdázója, aki a hétfői Reggeli Startban Szombathy Pál vendége volt.

A BVSC elleni kisrangadó 7:7-es döntetlenre végződött, s a meccs után a felsőházba jutást és Ádi különleges jubileumát is megünnepelték egy kis piros-kék házi ünnepségen. A center emlékplakettet kapott a szurkolóktól.

Steinmetz Ádám a bűvös ötszázas számot úgy érte el, hogy közben külföldön is játszott. 1994 óta pólózik a magyar élvonalban, 14 éves volt, amikor az első OB1-es meccsét játszotta. Saját megfogalmazása szerint nem tekinthető vándormadárnak, hiszen itthon mindössze két klubban, a Ferencvárosban és a Vasasban szerepelt.

Ahogy minden sportolócsemetének, neki is édesapja (Steinmetz János kapus) volt a példaképe, szerette volna, ha eléri az ő 321-es OB1-es meccsszámát. Ezt már rég meghaladta, s bár kisebb nagyobb sérülések nem kerülik el azt, aki ilyen hosszú időn át játszik, jól van, egészséges, élvezi ma is a játékot, s nincs kitűzve pólós pályafutása befejezésének időpontja.

Természetesen szóba került, hogy az első osztályú szereplés lehetséges-e ilyen hosszú ideig, s Ádi hogy tud még ma is hétről hétre csapata húzóembere lenni. A center elárulta, hogy a fizikai hiányosságokat rutinnal pótolja. Igyekszik a legfontosabb pillanatokra, a döntő jelenetekre koncentrálni, ami nem azt jelenti, hogy a meccs többi részét "lelazsálja", csupán annyit, hogy hosszú tapasztalatának felhasználásával a lehető legjobban osztja be az erejét.

A mostani Vasas nem a régi, maga Steinmetz Ádám is középcsapatnak nevezte, de örömmel mondta, hogy az idei célt, a felsőházba jutást - részben neki köszönhetően - sikerült teljesíteni. Saját szerepével kapcsolatban fontosnak nevezte, hogy megossza tapasztalatait a csapatba egyre nagyobb számban bekerülő fiatalokkal. E téren kapott új motivációt, s immár másfél éve szakmai igazgató-helyettesként is segíti klubja munkáját.

A teljes beszélgetés: