FACEBOOK

Kupaszerda - Euroliga-előzetes

Kupaszerda - Euroliga-előzetes
hozzászólás, 2011.01.17.

Utolsóelőtti fordulójához érkezett az Euroliga főtáblájának csoportköre. A továbbjutást jelentő második hely eléréséért még versenyben van a Vasas, a szegedieknek matematikai esélyt kellene megragadniuk. Előzetesünk a teljes programmal és az érintettek nyilatkozatával.


A Vasas és az Eger ugyanazon a repülőgépen utazott Zágrábból Dubrovnikba, ott váltak el útjaik. Bajzát Rafael közös csapatképe a dubrovniki repülőtéren készült kedden délután

Euroliga-csoportkör, ötödik forduló
A csoport

január 19., szerda
19.15 Primorac Kotor-Vasas
(Sport2, vlv)

STEINMETZ ÁDÁM a VLV-nek:

- Ugyanúgy ki-ki mérkőzés lesz, mint a montenegrói kupadöntő szombati visszavágója volt. Nagyon jól tudjuk, hogy ha kikapunk, akkor gyakorlatilag kiesünk az Euroligából. Nagyon nagy a tét, bízom abban, hogy összeszedjük magunkat és ha esetleg ki kell esnünk, a Primorachoz méltó módon essünk ki.A Vasas nagyon jó csapat, egy meccsen bármi lehet, én nagyon remélem, hogy tényleg odatesszük magunkat úgy, ahogy szombaton, aztán meglátjuk, hogy hogyan tovább.

KISS GERGELY (TEVA-Vasas-UNIQA) a vlv-nek:

- Fizikálisan és mentálisan is nagyon nehéz mérkőzés lesz. Nem mi vagyunk az esélyesek, talán éppen ezt fordíthatjuk a magunk javára, meg azt, hogy a Primorac-játékosok számára ez az utolsó szalmaszál, ez az utolsó mérkőzés, amit komolyan vesznek. Ha kibillennek a ritmusból, a megszokott játékukból, ha veszekedni kezdenek egymással vagy a bíróval, ha elfáradnak, akkor komoly esélyünk lehet. Természetesen nekünk higgadtnak kell lennünk, s mint egy ragadozómadárnak, minden adódó lehetőségre le kell csapnunk. Fizikálisan a maximumot kell kihozni magunkból, minden pillanatban igyekezni kell kellemetlenséget okozni az ellenfélnek bármivel, ami a sport keretein belül belefér, ami a vízilabdában még "benne van". Ami kell még: minél kevesebb hiba, lehetőleg ne legyen rossz passz, viszont minél többet blokkoljunk, jól mozogjunk az adott helyzetekben. Fizikálisan nagyon keménynek kell lennünk, tényleg mintha egy igazi harc lenne, verekedés nélkül természetesen, mentálisan pedig olyan higgadtan kell viselkednünk, mintha egy sakktáblánál ülnénk.

- Mennyi esélyt látsz?

- Azt mondom, hogy alapban 70-30 az arány a Kotornak. Nyilván őrület lesz, benne van a pakliban, hogy a Primorac minden fonalat elkap, élvezi a közönség, esetleg játékvezetés "adta" előnyöket, s akkor sok góllal is megverhetnek minket. Ha nem jön be nekik minden és mi játszunk nagyon jól, egyszerre extázisban, s közben végig higgadtan fejben, ők pedig elborulnak, elfáradnak, akkor lehet esélyünk. Különleges mérkőzés lesz az ő helyzetük miatt, az biztos. Remélem, engem nem fütyülnek ki, mint a pár hónapja az ellenlábashoz távozott Darko Brguljant múlt szombaton a kupadöntő visszavágóján...

18.00 Szeged-Jadran Herceg Novi

TÖRÖK BÉLA  (Szeged-Beton) a vlv-nek:

- Nekünk már nem nagyon van esélyünk a továbbjutásra, ez viszont egy olyan könnyedséget is adhat a csapatnak, hogy tét nélkül tudunk játszani. A célunk az,  hogy az eredménytől függetlenül egy jó meccset tudjunk játszani a Herceg Novival. Újabb sérültünk, betegünk nincs, maradtunk ugyanannyian, mint a Vasas ellen voltunk.

A csoport állása:

1. Jadran Herceg Novi 9,
2. Primorac Kotor 7,
3. Vasas 4,
4. Szeged 2 pont


B csoport

Január 19., szerda
18.00 Budva-Spartak Volgográd
20.30 Pro Recco-Vojvodina

KÁSÁS TAMÁS (Ferla Pro Recco):

- Egy meccs, amit le kell játszani, tétje nincs, ami minket illet, ettől függetlenül remek alkalom, hogy próbálgassunk dolgokat, és most is csak a győzelem az egyetlen elfogatható eredmény.

A csoport állása:

1. Pro Recco 12,
2. Vojvodina 4,
3. Spartak Volgograd 4,
4. Budva 3 pont

(A Pro Recco már csoportelső)
C csoport

Január 19., szerda
19.00 Mladost Zágráb-Olympiakosz
20.00 CN Barcelona-Partizan Belgrád

A csoport állása:

1. Mladost Zágráb 12,
2. Partizan Belgrád 7,
3. CN Barcelona 4,
4. Olympiakosz 0 pont
D csoport

Január 19., szerda

18.30 Jug Dubrovnik-Eger (A DigiSport programjában élő közvetítés szerepel 17.25-ös kezdéssel, de a meccs egy órával később lesz.)

Az Eger a beteg Binder és a térdműtétre kényszerülő Szécsi nélkül utazott el Dubrovnikba.

VARGA II. ZSOLT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Remélem, a tisztes helytállás mindenképpen meglesz a részünkről. Igazából nekik van vesztenivalójuk, mert számukra a csoportelsőség a tét. Ha sikerülne pontot szereznünk, akkor a Jug számára elúszhat az első hely. Remélem, így, hogy nincs veszíteni valónk, felszabadultan fog játszani a csapat, jó meccset játszunk, amely építő jellegű lesz a továbbiakra nézve. Sajnos a mi számunkra már elúszott a továbbjutás lehetősége, már álmokat sem kergethetünk, nem kell számolgatnunk, de mindenképpen úgy megyünk ki, hogy egy jó meccset játsszunk és ha tudunk, pontot szerezzünk. Nem lesz könnyű, mert két fontos játékos is hiányzik. Meglátjuk.

18.30 CNA Barceloneta-Primorje Rijeka

VARGA DÁNIEL (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- Nyerni megyünk Barcelonába, illetve azért, hogy megmaradjon a lendületünk a Jug elleni szombati dubrovniki Jadranska Liga-meccsre. Sokat utazunk ezen a héten, de legalább fázni nem fogunk. Remélem ráfázni sem. Sok sikert kívánok a magyar csapatoknak, remélem sikerül továbbjutnia az egyiknek!

VARGA DÉNES (Primorje Rijeka) a vlv-nek:

- A Barceloneta nagyon gyors, könnyen forduló csapat, amit az otthonukban talán még jobban tudnak kamatoztatni. És ha arra gondolok, hogy itt Rijekában csak a negyedik negyedben volt alkalmunk először vezetni, akkor bizony van mitől tartani. De az azóta eltelt több mint egy hónap alatt fejlődtünk annyit, hogy magabiztosan tudjunk nekik menni és megnyerjük a mecset.

A csoport állása:

1. Jug Dubrovnik 12,
2. Primorje Rijeka 9,
3. CNA Barceloneta 3,
4. Eger 0 pont