FACEBOOK

Benedek és Madaras az olaszokról

Benedek és Madaras az olaszokról
hozzászólás, 2010.09.08.

Válogatottunk szerda kora délutáni edzésén már részt vett a makacs megfázásból lábadozó Madaras Norbert, ezúttal viszont Kis Gábor hiányzott. A center "biztonsági okokból" hagyta ki az edzést, ugyanis rajta is megjelentek a kellemetlen tünetek, s mivel - mint sok vlv-cikkből is tudjuk - Kicsi erősen hajlamos az arcüreggyulladásra, jobbnak tűnt már az elején megfogni a dolgot.

A Mladost uszodában a magyar csapat - az alagsori konditerem gépinek igénybe vétele után - az olaszokat váltotta a medencében. Így volt alkalmunk személyesen is meggyőződni arról, hogy egyik alapemberük, Maurizio Felugo keze be van gipszelve, így játéka lehetetlen a csütörtök esti elődöntőn. (A reccós játékos lövő kezének egyik, bizonyos információk szerint két egymás melletti ujja tört el a németek elleni meccsen.)

A két részre osztott medence közepén, a vízben puszival köszöntötte egymást Stafano Tempesti és egykori reccós csapattársa, Szivós Márton, majd az olaszok el-, a magyarok pedig belehúztak.

A kiadós úszáspenzum teljesítése után ismét gyorsító-gyakorlatok következtek, majd Kemény Dénes irányításával jó fél órán át az emberelőny értékesítését gyakorolták a fiúk. Közben a kapitány felhívta a figyelmet azokra a hibákra, amiket a németek elkövettek az olaszok elleni negyeddöntőben.

A két kapus az edzés első részében Mátéfalvy Csabával mókázott, reflexfejlesztő gyakorlatokat végeztek, de a lusta Nagy Viktor néha vetődés helyett lábbal próbált védeni.


A csapatra szerdán este még egy vizes edzés vár, s természetesen most már a videófoglalkozások is "tematikusak": célzottan az olaszok játékának kiismerésére, az ellenszer megtalálására irányulnak.

Ki mást kérhettünk volna kameránk elé edzés után, mint az olasz póló legjobb ismerőit, a két reccóst, Benedek Tibort és Madaras Norbertet. Kértük őket, mutassák be a jelenlegi olasz csapatot, s fogalmazzák meg, mire van szükség a legyőzésükhöz.

VLV-VIDEÓ:



VLV-FOTÓK:


Edzés az elődöntő előtti napon


EB-ROVATUNK AZ ÖSSZES EDDIGI EREDMÉNNYEL
EDDIGI TUDÓSÍTÁSAINK AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGRÓL:

Start előtt

Visszavágtunk a németeknek

Lélekemelő győzelem Szerbia ellen


Az első szünnap Zágrábban

Pontvesztés a görögök ellen

Edzésriport a görög meccs után

VB-részvételt ért az oroszok elleni győzelem!

Fakultatív edzésen jártunk

Variációk egy témára - kiszámoltuk a másik csoport végeredményének lehetséges változatait

Játék a zászlóért - eredményhirdetés

Zágrábi EB-mozaik

Edzés labda nélkül

BIROS PÉTER: 300!