FACEBOOK

Kezdődik az EB!

Kezdődik az EB!
hozzászólás, 2010.08.28.

Vasárnap 13 órakor a magyar válogatott megkezdi szereplését a zágrábi Európa-bajnokságon. Az ellenfél Németország és nagyon-nagyon fontos lenne a jó start.

Szombat délelőtt kiadós, kétórás edzést tartott a magyar csapat. A foglalkozás késő délelőtt kezdődött, így délután két óra is elmúlt, mire visszaért a társaság a szállodába.

Mivel estére is késői uszodai időpontot kapott a csapat, Kemény Dénes úgy döntött, hogy az utazás és a vizes edzés helyett inkább videóműsort ad a fiúknak. Elsősorban a saját játékukat elemezte, de a németek is terítékre kerültek.

Ami az egészségügyi helyzetet illeti, a szokásos apróságokon kívül nincs említésre méltó. Legnehezebben Kemény Dénes kászálódik ki a torokgyulladásból.

Az esti technikai értekezlet rendben lezajlott. A csapatok vezetőinek elmondták a legfontosabb tudnivalókat. Például azt, hogy a kispadoknál milyen a helyes viselkedés. A másodedző nem szólalhat meg, a gyúró és az orvos fel sem állhat, csak akkor, ha sérülés történik... (Megjegyezzük, hogy az újságírók és a fotósok is vigyázzállásban kénytelenek végighallgatni minden verseny elején a LEN magatartási kódexének szabályait. Most például vasárnap 14 órára hívták össze az akkreditált fotósokat, hogy elmondják, mit lehet és mit nem. Mivel akkor körülbelül a negyedik negyed kezdődik a magyar válogatott meccsén, így már előre büntetésről tartunk, hiszen természetesen nem megyünk el...)

Amikor szombaton késő este arról faggattuk a kapitányt, hogy milyen a csapat a hangulat, ezt mondta:

- Elszánt, nagyon határozottak a fiúk. A gyakorláson is azt láttam, hogy nagyon koncentráltak. Sok múlik majd egy-egy kritikus pillanatban az egyéni teljesítményeken. Vasárnaptól nem engedhetjük meg magunknak, hogy bárki rosszul játsszon, közepes alá senki nem mehet!

Az idő Zágrábban is elromlott, vasárnapra azonban napsütést jeleznek előre. Emiatt Kemény Dénes nem bánkódik, hiszen - mint mondta - a 13 órás időpont miatt nem fog keresztbe sütni a nap.

VLV-VIDEÓ:


Varga Dénes a magyar-német elé

A vasárnapi program:

10:00 Törökország-Románia

11:30 Oroszország-Macedónia

13:00 Magyarország-Németország (VLV)

16:30 Szerbia-Görögország

18:00 Olaszország-Spanyolország

20:40 Montenegró-Horvátország

Az Európa-bajnokság teljes programja megtalálható most megnyitott EB-Zágráb rovatunkban, amelyben nap közben is folyamatosan frissítjük az eredményeket.

Stábunk vasárnapra virradóra utazik Zágrábba, s reméljük, nem lesz technikai akadálya az élő közvetítésnek.