FACEBOOK

Honvéd-Szolnok 4:10, FTC-BVSC 10:6

Honvéd-Szolnok 4:10, FTC-BVSC 10:6
hozzászólás, 2016.03.02.

A felsőház harmadik fordulójának eredményei, nyilatkozatok, gólok Szegedről, a Kőér utcából és a Népligetből.

Bajnoki felsőház, középszakasz, 3. forduló

Szeged-OSC 5:12 (1:3, 1:4, 2:4, 1:1)

G.: Chilkó 2, Manhercz K., Sánta, Kiss Cs., ill. Bátori 3, Salamon, Drasko Brguljan 2-2, Decker Á., Hegedüs, Graham, Gór-Nagy, Neto

VLV-VIDEÓK (Szeged Televízió):

Drasko Brguljan első gólja

Manhercz Krisztián ötméteresgólja

Neto akciózik

Barabás véd


Meixner véd

Bátori első gólja

Bátori második gólja

Hegedüs gólja

Neto gólja


Salamon első gólja

Sánta gólja

Chilkó második gólja

Salamon második gólja, ötméteres

Decker Ádám gólja

Bátori harmadik gólja

Kiss Csaba gólja



Vincze Balázs a Szeged Televíziónak


- Gratulálok a győzelemhez. Ezúttal is vendéként érkeztél ide, a szegedi sátor alá, és elégedetten mehetsz haza. Egy remek mérkőzésen nagyon magabiztos győzelmet arattatok. Elégedett vagy?

- Maximálisan elégedett vagyok. Nagyon nehéz találkozóra készültünk, és azt gondolom, hogy így is lett volna, ha nem tudtunk volna ilyen magas szintű védekezést nyújtani ezen a mai találkozón, hozzátéve, hogy remek és kiváló kapusteljesítményt tudott Barabás Botond hozzátenni. A támadások is remekül végződtek abban a szakaszban, abban a két és fél negyedben, úgyhogy addigra azért akkora különbség alakult ki a két csapat között, hogy a végjáték nagyjából már lefutottnak volt tekinthető. De szerencsére, és nagy örömömre, a csapat akkor is a maximumközeli játékot próbálta nyújtani, és ez többé kevésbé akkor is sikerült.

- A két csapatnak mások a céljai. A Szeged valahogy megpróbál a négy közé bemasírozni, ezzel a vereséggel most még távolabb került, ti pedig döntőre vágytok. Mit gondolsz, elérhető még?

- Én úgy gondolom, hogy elérhető, de ahogy az alapszakaszban a Szeged is jó néhány pontot elhullajtott és emiatt került olyan nehéz helyzetbe, hogy bravúrokkal kellene a négy közé jutást egyáltalán elérni, mi pont ugyanabban a cipőben vagyunk, hogy az alapszakaszban hat pontot elvesztettünk, és ezért aztán különösen - most már aztán az Eger elleni hazai verség után - extra, de hatalmas nagybetűvel EXTRA teljesítményre van szükségünk.

Hozzáteszem, hogy a 2016-os évünkben eddig nagyjából ezt a védekezést tudtuk nyújtani. Nagyon határozott, jó energikus védekezést, ezt az Eger ellen viszont nem tudtuk produkálni. Ez volt az egyik nagy kérdés, hogy azért egy szinttel magasabban jegyzett csapat ellen, amely csapatszinten és a játékosok szintjén is egy másik kategóriába tartozik, tudjuk-e hozni ezt a fajta védekezést. Nem tudtuk, de a célunk az, hogy akár már szombaton, a Szolnok ellen, vagy ugye egyből fordul már a második fordulóba a menetünk, hogy Egerben jó teljesítményt tudjunk nyújtani minden egyes mérkőzésen, ami előttünk van.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Kerbi)



Meixner Marcell a Szeged Televíziónak


- Nincsenek bennem jó érzések. Megmondom őszintén, nem tudom, mit mondhatnék most ez után a meccs után, mert úgy érzem, hogy fizikálisan jó állapotban vagyunk. Biztos, hogy fejben lehet a probléma. A Vasas ellen nagyon jól tudtunk játszani, most viszont csak árnyékai voltunk saját magunknak. Azt mondom, hogy a védekezéssel különösebben nem volt probléma, hiszen ez az OSC nagyon erős, rengeteg válogatott, illetve nagyon-nagyon jó játékosuk van. Inkább elöl voltak most problémák. Majd biztosan megnézzük a videót, kielemezzük, hogy miket rontottunk el. Biztos vagyok benne, hogy ez dekoncentráltság, ami egyes szituációkban nagyon jól látszódott.

- Igazából az a rossz a mostani helyzetben, hogy nem nagyon van időtök azon agyalni, hogy hogyan lehet belőle kilábalni, mert heti két meccset játszotok az olimpiai selejtezőig. Gyakorlatilag menetből kell magatokat kirángatnotok.

- Így van, szerda-szombat lebonyolításban folynak a meccsek. De mindenkinek ez a probléma, tehát alkalmazkodnunk kell. Én bízom benne, hogy a soron következő, Honvéd elleni meccsen majd visszatalálunk a helyes útra, és elvisszük a három pontot.

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


Eger-Vasas 19:9 (4:1, 5:0, 5:5, 5:3)
G.: Szivós, Hosnyánszky 3-3, Biros, Hárai, Angyal, Bedő, Vapenszki 2-2, Lőrincz, Mata, Szalai, ill. Simon H. 2, Várnai, Bóbis, Gyárfás T., Hőna, Steinmetz Á., Delgado, Szarics

Honvéd-Szolnok 4:10 (1:5, 0:1, 3:1, 0:3)
G.: Simon A., Kalanovics, Kovács G., Fazekas, ill. Fülöp B., Younger, S. Mitrovics 3-3, Madaras

VLV-VIDEÓK:

0:1 - Mitrovics első gólja

1:1 - Kovács Gergő gólja

1:2 - Madaras gólja

György Dávid véd

Újabb György Dávid-védés

1:3 - Mitrovics második gólja

1:4 - Fülöp Bence első gólja

1:5 - Fülöp Bence második gólja

Megint György Dávid véd

1:6 - Younger első gólja

Nagy Viktor véd

2:6 - Simon Adrián gólja

Kardos véd

3:6 - Kalanovics gólja

4:6 - Fazekas gólja

4:7 - Mitrovics harmadik gólja

4:8 - Younger második gólja

4:9 - Younger harmadik gólja

4:10 - Fülöp Bence harmadik gólja

Kardos-védés



Vad Lajos a vlv-nek


- Úgy érzem, hogy itt a két csapatt közötti ár-érték-arányról azért meg kell emlékeznünk. Én szeretnék gratulálni a társaságnak, ez az én fixa ideám, hogy csak akkor fogunk teljesíteni, ha csapatként funkcionálunk. Ez ma sikerült. Úgy érzem, hogy ez nagyon elfogadható eredmény, tehát, ugye, zakó és zakó között óriási különbség van. Így ki lehet jönni a vízből.

- Hogyan tovább?

- Most megyünk haza. :)

- És mi történik a hétvégén?

- Jön a Szeged... Mi azért mindig szeretnénk nyerni. Sokan fanyalognak, de azt szeretném mondani nekik, hogy szezon előtt, amikor ez a csapat összeállt, akkor is fanyalogtak és mondták, hogy "alsóház". Meglepetésszerűen  felsőház lett és elég sok ponttal. Nagyon sok a fiatal, nagyon nehéz elviselniük azt, hogy borzasztó magasra tették a lécet és most egy ideje alulról nézegetjük azt a fölrakott lécet - de megpróbáljuk átugrani.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


- Sanyi, gratulálok a győzelemhez. Én úgy láttam, hogy nem adtatok ki magatokból mindent és akkor finoman fogalmazok.

- Persze, hogy nem, de nyilván ez nem tudatos volt. Az első és a negyedik negyedben jól játszottunk, az a két negyed 8:1 lett, de a másodikban és a harmadikban csak két gólt lőttünk. Nagyon visszafogottak voltunk támadásban - talán ez a legjobb szó rá. Ez egy ilyen mérkőzés volt. Nyilván ez nem elég, szombaton már biztos, hogy nem lenne például elég, de amúgy se szeretnénk így játszani. Egy-egy ilyen mérkőzés belefér. Kicsit azért inkább a Honvédról szólt ez a találkozó. Én idén először láttam őket élőben és nagyon harcosak voltak, nagyon hajtottak és ami meglepő volt, mert nagyon kevés csapat szokta ezt bírni, hogy azért aránylag jól bírták négy negyeden keresztül.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Fazekas Tibor a vlv-nek

- Szervusz, köszöntelek a vlv kamerája előtt. Egy fantasztikus gólhoz tudok gratulálni, de gondolom, hogy nem vagy elégedett...

- Szia. Először is köszönöm. Jobban örültem volna, hogyha mondjuk egy ponthoz gratulálsz, de valljuk meg őszintén: ez a reális különbség a két csapat között. Szerintem nem vallottunk szégyent, nagyon hajtottunk. A gólomhoz meg annyit fűznék, hogy láttam, hogy Viktor nem figyel, már a faultnál erre készültem, ahogy megfogom a labdát, nézem, hogy Viktor figyel-e vagy nem. Láttam, hogy nem figyel, a rövidbe meglőttem, szerencsére nem ért oda. Inkább okos gól volt, mint mondjuk nagy, de ez is egy pozitívum volt a meccsben. Úgy érzem, hogy voltak pozitívumok, de azért összességében nem vagyunk elégedettek, mert kikaptunk.

- Köszönöm szépen.


Fülöp Bence a vlv-nek

- Szervusz, Bence! A győzelemhez is gratulálok meg a három gólodhoz is.

- Köszönöm szépen.

- Gondolom, hogy jó így visszamenni, elégedett lehetsz.

- Persze, elégedett vagyok, s nem csak az én játékommal, a csapatéval is, mert sikerült felőrölni a Honvédot. Védekezésben volt egy-két hiba, de ezeket kiküszöböljük, aztán jöhetnek a nagyobb mérkőzések.

- Egy  ilyen meccs előtt van valamilyen taktikátok, mit tudom én: meghajtani az elejét, hogy ne kelljen sokat izzadni?

- Persze, mindenféleképpen van taktaika, tehát nem úgy van, hogy csak beugrunk, aztán vízilabdázzunk. Akkor is, hogyha egy öszeszokott csapatról van szó, vannak olyan dolgok, amiket meg kell beszélni. Mint látható volt, 6:4-re feljött a Honvéd, tehát ez nem egy olyan csapat, amelyet félvállról lehetett venni, minden csapatot komolyan kell venni.

- Hogy érzed magad mostanában?

- Nagyon jól érzem magam, várom a mérkőzéseket, remélem, hogy a legjobb eredmélnyt sikerül elérni a bajnokságban és hát, remélem, hogy a final sixen is minél magasabb pontra jutunk el.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer!

- Én is nagyon szépen köszönöm.


FTC-BVSC 10:6 (2:2, 5:1, 1:1, 2:2)
G.: Marko Csuk 3, Marnitz G., Roach 2-2, Dőry, Nyéki, Avramovics, ill. Török, Létay 2-2, Ambrus F., Sugár

VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



Märcz Tamás az M4-nek

- 10:6-ra nyert a Ferencváros a BVSC ellenében és itt van már melettem Märcz Tamás, a vendégek vezetőedzője. Álmoskásan indult a mérkőzés, valahogy nem tudott felrázódni a BVSC. Benne volt még a lábakban és a kezekben az a bizonyos Honvéd-meccs talán?


- Nem tudom... Meg kell tanulnunk ezt is szombatra, hogy hogyan kell játszanunk Kovács Peti nélkül, azt gondolom, hogy meg fogjuk tanulni. Egy picit több kell a többiektől, azoktól, akik kívül játszanak. Kicsit álmoskás volt. A második két negyedre felébredtünk, jobb is volt, lendületesebb is volt. 7:4-nél, azt gondolom, a két 4:3-as lefordulásunkkal vissza lehetett volna zárkózni, de mindenképpen jobban játszott a Ferencváros ma, gratulálok nekik.

- Gyakorlatilag a második negyedben nagyjából eldőlt a mérkőzés, pedig az eleje még biztatóan indult a BVSC szempontjából.

- Igen, én is úgy éreztem a játék képe alapján, hogy eldőlt, kapust is cseréltem, annak ellenére, hogy nem voltam elégedetlen Györke Zsolt teljesítményével, de teret adtam Szakonyi Dánielnek is ezen a meccsen. Érezhető volt, hogy valami hiányzik ma, hogy ezt nem lehet négy gólról megfordítani. Tanulunk ebből. Azt gondolom, hogy két-három nap múlva nem ezt a BVSC-t fogjuk látni.

- A Vasas ellen, ugyebár, egy kicsit még több kell.

- A Vasas ellen, ami ennél sokkal fontosabb, számunkra tényleg egy rangadó. Azt gondolom, hogy hasonló két csapat csap össze. Mindegyikünknek megvannak az erősségei. Ez számunkra nagyon fontos, szeretnénk nyerni a Komjádi uszodában.

- Köszönöm szépen, jó munkát kívánok ehhez Märcz Tamásnak.



Varga Zsolt az M4-nek


- És érkezik ide Varga Zsolt, a Ferencváros vezetőedzője, akinek gratulálok a győzelemhez. Hát, az "álmoskás" szót az első negyedre használhatjuk, utána viszont felrázta a társaságot. Mivel? Azt gondolom, hogy ez a mérkőzés a második negyedben gyakorlatilag eldőlt.

- Úgy láttam, hogy az első negyedben egy kicsit idegesen kezdtünk, nekünk nagyon fontos volt ez a három pont, itthon játszottunk, ez a három pont tényleg azt jelenti, hogy a célunkhoz sokkal közelebb kerültünk, hiszen van még két olyan mérkőzésünk, amit igazából hoznunk kellene, a lenti Szeged-mérkőzést és a visszavágóját ennek a mai mérkőzésnek. A többire se azt mondanám, hogy nem kell, de inkább plusz.

- Nem lehet mindig, háromnaponta mérkőzést játszva száz százalékon égni, gondolom én. Ezt a terhelést is figyelembe kel venni, akár egy ilyen mérkőzésen, tartalékolni?

- Igen, teljes mértékben. Talán a sérüléseken látszott leginkább, hogy ez a sorozatterhelés meglátszik a játékosokon. Nekem van egy icipici titkom, amit a játékosokkal minden mérkőzés után végigcsináltatok, egy rehabilitációs folyamat, ez nagyon fontos része annak, hogy hogyan tudnak a játékosok pihenni a sorozatterhelés közben.

- Jön az Eger elleni mérkőzés. Milyen célokkal? És tud-e meglepetést okozni a Ferencváros? Akar-e?

- Mindig akarunk :-). Az teljesen egyértelmű. Hogy lehet-e? Láttam az Egert Egerben, nagyon határozottan, jól játszanak, talán inkább azt mondanám, hogy az egység, hogy megmaradjon az egységünk, hogy ne essünk szét, sokat tudjanak játszani azok a játékosok, akik ma kevesebb lehetőséget kaptak. Ezekkel a célokkal vágunk neki, és nyilván azzal, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el.

- Köszönnöm szépen Varga Zsoltnak és gratulálok a győzelemhez.



Marnitz Gergő az M4-nek


- És érkezik ide Marnitz Gergő, akinek szintén gratulálok a sikerhez. Fölrázta magát a társaság, bár Zsolt azt mondta, hogy ő nem fásultságot, hanem inkább egy kis görcsösséget látott az elején, ami után azért nagyon szépen belelendültetek, főleg a második negyedre gondolok.

- A BVSC elég úszós, lefordulós játékot játszik, úgyhogy a görcsösség valószínűleg emiatt volt, nem akartunk nekik könnyű gólokat adni, nem akartuk, hogy leforduljanak. Talán a második negyedtől elkezdtük játszani a saját játékunkat, kicsikét kijött a görcsösség a csapatból és sikerült magabitosabb előnyre szert tenni.

- Mennyire nehéz az ilyen mérkőzés, amely kötelező, viszont egyáltalán nem könnyű, hiszen tudjuk, hogy egy jó ellenféllel szemben kell hozni a pontokat.

- Talán az ilyen meccsek a legnehezebbek, mert rajtunk van egy izonyos nyomás, hogy ezt meg kell nyerni, a külvilág, a média felé is. Ugye, kell hozni a három pontot, és azt, hogy a négybe kerüljünk. Nagyon boldog vagyok, hogy nyertünk, hogy a csapat ilyen jól játszott és hogy így felkészültünk belőlük.

- Hát akkor most nyomás nélkül játszhattok az Eger otthonában az Eger ellen. Ott milyen Fradit láthatunk?

- Szeretnénk minél jobb eredményt elérni. Az Eger nagyon erős, nagyon jó formában lévő csapat. Ők a döntőre készülnek, remélem, hogy nagyon jó meccset fogunk velük játszani.

- Köszönöm szépen Marnitz Gergőnek, gratulálok a győzelemhez.


Az állás a 3. forduló után:

1. Szolnok 51,
2. Eger 45,
3. OSC 42,
4. FTC 39,
5. Honvéd 31,
6. Szeged 27,
7. BVSC 26,
8. Vasas 23 pont