FACEBOOK

Eger-Szolnok 6:8, FTC-OSC 4:9 - véget ért az alapszakasz

Eger-Szolnok 6:8, FTC-OSC 4:9 - véget ért az alapszakasz
hozzászólás, 2016.02.21.

A Szolnok és az OSC nyerte az alapszakasz két csoportját - megérdemelten, hiszen vasárnap mindketten legnagyobb riválisuk otthonában győztek. Eredmények, nyilatkozatok, gólok Egerből és a Népligetből.

A bajnoki alapszakasz utolsó fordulója következik, hatalmas rangadókkal. A tét nem egyszerűen a csoportelsőség, hanem hogy a felsőházba ki hány pontot visz magával/vesz el riválisától.

Február 20., szombat

Kaposvár-Szentes 7:8 (4:2, 0:1, 1:1, 2:4)
G.: Polovic 2, Vindisch, Sántavy, Kovács O., Klinovszky, Palotás S., ill. Vörös 3, Somogyi 2, Hegedűs B., Nagy M., Latinovics

Február 21., vasárnap

BVSC-Tatabánya 16:9 (4:2, 5:1, 2:3, 5:3)
G.: Szabó Bence, Czigány 4-4, Nagy Á., Szabó Bendegúz, Pásztor 2-2, Kovács P. Ambrus F., ill. Garancsy, Kiss Gy., Sebestyén 2-2, Regős, Dobay, Francsics

Szeged-Miskolc 12:7 (3:1, 4:2, 0:1, 5:3)
G.: Sedlmayer 4, Seman 3, Chilkó, Kiss Cs., Varga II. Zs., Palotás, Kunac, ill. Petkovics 3, Hornyák, Jakab, Kerschbaum, Somlai

Eger-Szolnok 6:8 (1:2, 2:1, 1:3, 2:2) - M4 21.42 felvételről
G.: Hosnyánszky 2, Angyal, Lőrincz, Vapenszki, Bedő, ill. Varga Dániel, Varga Dénes, S. Mitrovics 2-2, Madaras, Mezei

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


VLV-VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


Cseh Sándor az M4-nek

- Gratulálok - nem csak ehhez a mérkőzéshez, hanem az egész alapszakaszhoz, hiszen az OB1 egyetlen hibátlan és száz százalékos csapata a bajnoki címvédő Szolnok együttese. Ez nem csak egy presztízsmeccs volt, hiszen tudjuk, hogy ezek a pontok tovább mennek. Így készült a csapat? Mert azért ébresztgetni kellett a fiúkat két negyed után.


- Igen. Tudták, hogy fontos találkozó, nyilván nem ki-ki mérkőzés, de aki itt ma győz, annak kicsit könnyebb az útja a döntőbe, illetve egy Eger-Szolnok azért mindig fontos. Ébresztgetni szertintem nem kellett, vagyis igen, de nem azért, mert nem akartak. Úgy gondolom, az első negyedben látszott, hogy elég jól elkezdtük a mérkőzést, aztán egy picikét tompábbak lettünk. Itt azért már sok szó esett arról, hogy ezek a játékosok most tényleg heteken keresztül folyamatosan játszanak, és egy kicsit ott a második negyedben, a harmadik negyed elején olyan lazábban vették a dolgokat. Ettől függetlenül elégedett vagyok a csapattal. A tompaság legjobban az emberelőnyök terén és a helyzetkihasználásban érződött, ez volt ma a gyenge pontunk. Nagyon jól védekeztünk, fegyelmezettek voltunk, de egy bizonyos szakaszban a kapura lövések elég gyengék voltak, illetve nagyon jól védett az ellenfél kapusa.

- Mit gondol, ez a hatpontos előny mekkora előnyt jelenthet és mennyivel nagyobb fór a döntőbe jutáshoz a következő szakaszban?

- Ugye nyolc mérkőzésünk van még. Azt gondolom, hogy azért ez elég nagy előny, főleg egy Szolnoknak. Természetesen soha nem szeretek ilyenekről beszélni, de azt gondolom, hogy ezzel már mindenképpen döntőbe kell, hogy jussunk és elég nagy esélyünk van arra is, hogy pályaválasztóként játsszuk a döntőt.

- Köszönöm szépen, gratulálok még egyszer Cseh Sándornak.



Dabrowski Norbert az M4-nek

- Egy félidőig nagyon jól tartotta magát az Eger, utána meg tudott lépni a Szolnok és arra már valamiért nem tudott úgy reagálni az Eger együttese. Ott miért és hogy húzott el a vendég együttes?


- Szerintem nagyon egyszerű, mert abban a harmadik negyedben mi kihagytuk az emberfórjainkat, ők meg abból fordultak, szereztek vezetést, viszonylag jól értékesítették. Utána nem éreztem azt az erőt, hogy vissza tudtunk volna jönni még egyszer a meccsbe.

- Nagyon fontos lett volna ez a győzelem, ugye, itt a további pontok tekintetében, az Eger számára?

- Minden pont fontos, nem nagyon lehet számolgatni, mert ha a Tatabányával játszunk, azt is visszük magunkkal. Hát most ez elment, nyilván a Szolnoknak picit kényelmes lesz. Azért szerettem volna, hogyha nyerünk, mert akkor ők jobban csípkedték volna magukat, hogy megverjék az OSC-t, a Fradit, meg a Honvédot. Így talán egy picit kényelmesebbek lehetnek, de remélem, hogy nem lesz ez így.

- Köszönöm szépen Dabrowski Norbertnek az értékelést.



Varga Dániel az M4-nek


- Érkezik ide Varga Dániel, akitől elsőként azt kérdezem, hogy hogy van.

- Köszönöm, jól vagyok. Örülök a győzelemnek. Ami a bordámat illeti: az is egész jól van. Most nem érzem, de a buszon nagyon el fog kezdeni fájni.

- Cseh Sándor mondta, hogy egy picikét kellett csak ébresztgetni a társaságot, de akkor nagyon felébredtetek, azt kell mondanom. Te is, és a többiek is.

- Nem mondanám, hogy briliánsan játszottunk, de azért összességében jól. Érezhető volt, hogy egy-két góllal jobbak vagyunk, mint az Eger. Amikor egy kicsit belealudtunk, talán kaptunk egy vagy két elkerülhető gólt, akkor Sanyi az időkérésnél kicsit felébresztett minket, hogy így mondjam, és onnantól megint elkezdtünk jól játszani - vagy legalábbis megtartani azt a tudásbeli különbséget vagy azt a gólkülönbséget.

- Az egyetlen száz százalékos csapat maradt az OB1-ben így  a Szolnok, és ez nagyon nagy előnyt jelenthet akár már a döntőbe jutáshoz. Vagy ennyire még nem szabad előre tekinteni itt, a középszakasz előtt?

- Szerintem nem nagyképűség azt mondani, hogy ez egy nagyon nagy lépés volt a döntőbe jutáshoz. Sőt, azt kell, mondjam, hogy az alapszakasz-győzelemhez is nagy lépés volt. Ennek ellenére olyan nagyon nagy jelentőséget nem tulajdonítunk neki, hiszen a bajnokság folytatódik, a Bajnokok Ligája folytatódik. Céljaink vannak - nemcsak a végcél, hanem az, hogy közben folyamatosan jól játsszunk.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Nagy Viktor az M4-nek


- Itt áll mellettem nagy Viktor, a Szolnok kapusa. Végül hat találatig jutott az Eger itt, hazai medencében. Azért nem hozott annyira parázs mérkőzést ez a mai találkozó, mint a Magyar Kkupa döntője volt. Megrázta magát a Szolnok, mint ahogy ezt már Varga Dániellel is beszéltük, és végül magabiztosan behúzta ezt a mérkőzést. Belülről milyen volt?

- Az elején izgalmasabb volt számomra. Furcsa meccs volt ez. Nem azt mondom, hogy unalmas, mert minden ilyen nagy rangadó izgalmakkal teli, de valahogy ez most nem hozott számomra olyan nagy feszültséget, mint a korábbiak. Örülök, hogy végig vezetve - az elején talán nem mi vezettünk, de a közepétől már igen -, magabiztosan győztünk.

- Érdekes, hogy ezt mondod, hiszen ez az az alapszakasz-meccs, aminek nagy jelentősége volt, hiszen ezeket a pontokat továbbviszi a Szolnok, és így hatpontos előnye lesz a középszakaszban, amellyel fél lábbal akár már a döntőben is érezheti magát. Tehát ez nemcsak egy presztízsmeccs volt.

- Én úgy érzem, hogy leginkább presztízsmeccs volt. A jövő héten vár ránk két úgymond könnyebb meccs, és mondhatom, hogy fél lábbal már bent vagyunk a döntőben. Örülök annak, hogy ez így teljesülni látszik, mert ezt is terveztük.

- Mi következik most, ami a bajnokságot illeti? És az energiatartalékokkal hogy lehet bánni, hiszen azért több fronton kell helytállniuk a szolnokiaknak? A fáradtságot említette Cseh Sándor is, hogy felrázza a társaságot - van már ilyen?

- Én úgy gondolom, hogy a pihenés hétfőre fog kiterjedni. Ha jó edző, akkor megadja a hétfőt :-). A viccet félretéve: tényleg bízom abban, hogy a hétfői napot megkapjuk pihenőnek. És mivel a jövő héten könnyebb ellenfelet kapunk, van lehetőségünk keményebb edzésre és egy mini alapozásra - felkészülve a továbbiakra.

- Tehát akkor nyugodtan várhatja a középszakaszt a Szolnok. A többi csapathoz képest nyugodtabban?

- Úgy gondolom, hogy igen. A most következő meccsek pedig - nem nagyképűségből - edzőmeccsnek tekinthetők a részünkről. Eddig is minden meccset komolyan vettünk és száz százalékig beleadtunk mindent, megtisztelve az ellenfeleket - így lesz a jövőben is.

(Lejegyezte: Szita Mónika)

Az A csoport végeredménye:

1. Szolnok 42,
2. Eger 36,
3. Szeged 24,
4. BVSC 23,

5. Miskolc 16,
6. Szentes 14,
7. Kaposvár 7,
8. Tatabánya 3 pont


B csoport

Február 17-én játszották:

KSI-Honvéd 5:15 (0:5, 3:3, 1:4, 1:3)
G.: Miklós L. 3, Berki, Boros T., ill. Kiss G. 5, Illés 3, Simon A. 2, Kiss B., Simon R., Fazekas, Fejős, Korbán

Február 21., vasárnap

Debrecen-Pécs 10:9 (3:3, 3:2, 2:2, 2:2)
G.: Mora 3, Süveges, Kállay, Smitula 2-2, Szőke Sz., ill. Basara 3, Csacsovszky A., Csacsovszky E., Macsi, Surányi, Rakonjac, Sztojcsics

Vasas-UVSE 18:7 (5:2, 4:2, 3:0, 6:3)
G.: Bóbis, Delgado 3-3, Bencz Gyárfás T., Szarics 2-2, Várnai, Hőna, Steinmetz Á., Takács B., Simon, Fazekas G., ill. Vadovics 2, Dávid Z., Tiba, Keresztúri, Korényi, Kovács Csatlós

FTC-OSC 4:9 (0:3, 1:2, 1:2, 2:2)
G.: Avramovics, Dőry, Tóth M., Swift, ill. Bátori 3, Decker Á. 2, Juhász Zs., Hegedüs, Salamon, Német T.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:


Bisztritsányi véd

0:1 - Decker Ádám első gólja

0:2 - Bátori első gólja

0:3 - Decker Ádám második gólja

Bisztritsányi ötméterest véd

1:3 - Tóth Márton gólja

1:4 - Juhász ötméteresgólja

1:5 - Bátori csavargólja

1:6 - Bátori harmadik gólja

2:6 - Avramovics gólja

2:7 - Hegedüs gólja

2:8 - Salamon gólja

Vogel Soma véd

3:8 - Swift gólja

4:8 - Dőry gólja

4:9 - Német Toni gólja



Vincze Balázs a vlv-nek


- Gratulálok Balázs! Szerintem te sem gondoltad volna, hogy ez ilyen sima lesz...

- Nyilván nem gondoltam, de reménykedtem abban, hogy jól tudunk játszani és ezt a fiúk hozták. Remek védekezésünk volt, azt mondom, a negyedik negyed közepéig, annak a két bekapott gólnak különösebb jelentősége a mai meccs szempontjából már nem volt.

- Mindjárt az elején megnyertétek a precíz, fegyelmezett játékkal, szerinted?

- Egyáltalán nem. Azzal nyertük meg, hogy ezt a játékot tudtuk három és fél negyeden keresztül hozni.

- Tudjuk, hogy itt van a brazil center. Mennyivel fogtok vele erősödni?

- Nem tudom. Talány. A srác nem játszott, nem is nagyon edzett olyan sokat velünk, hogy kiderült volna. Ügyes, de hogy ezt a le-föl úszkálást, a védekezést, támadást hogy fogja majd bírni - meglátjuk. Most azt érzem, hogy jóval erősebbek vagyunk a "plusz hiányunk" ellenére is, mint voltunk ősszel. A fejekben azok a sebek amik akkor voltak és frissek voltak, begyógyultak. Sőt, nagyon masszívan ráálltunk egy erőteljes játékra. Ezt a Fradi ellen, amelyik talán a legerőszakosabb, legerőteljesebben játssza ezt a játékot, meg tudtuk valósítani, valószínűleg jó eséllyel meg tudjuk majd a továbbiakban is, függetlenül attól, hogy azért az Eger, meg a Szolnok a Fradihoz képest más kategóriát jelent. Az  volt a mai meccs lényege, hogy be tudjuk-e magunknak bizonyítani, hogy mi is valóban ahhoz a bizonyos kategóriához tartozunk vagy közelebb vagyunk ahhoz, mint ahogy az őszi szezonunk alatt mutattuk.

- Köszönöm szépen Balázs. Gratulálok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Varga Zsolt a vlv-nek


- Szervusz Zsolt! Érdeklődnék, hogy többre számítottál-e?

- Én úgy álltam neki a mérkőzésnek, hogy egy háromesélyes mérkőzés, amiben még mindig nagyobb az esélye annak, hogy az OSC győz ellenünk. De ettől függetlenül annak örültem, hogy olyan csapatunk van, amiben benne van az is, hogy esetlegesen meg tudjuk verni az OSC-t. A mai mérkőzés nem ezt mutatta. A legnagyobb gondnak azt láttam, hogy nem tudunk felpörögni. Tehát olyan volt, mint hogyha egy sebességfokozattal lassabban kezdtünk volna, mint az OSC. Én ezt éreztem az elején a legeslegnagyobb különbségnek, hiszen mindent gyorsabban csináltak, mint mi, az elején. Ez tartott egy negyedig. A második negyedben kaptunk két gólt - én azt gondolom, hogy egy ajándékgólt meg egy véletlen csavargólt, ami bemegy egyszer-egyszer. A másik negyed sokkal jobb volt. Utána meg azt éreztem, hogy talán egy picit úgy elment a mérkőzés hangulata. Bízom benne, hogy az a munka, amit beleteszünk, ugye Gerendás Györggyel ebbe a csapatba, az előbb-utóbb látványszerűen is ki fog jönni. Nekünk most jönnek az igazán fontos mérkőzések, szerdán, szombaton. Tehát egy pillanatra sem lehet kiengedni, megyünk tovább.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Gór-Nagy Miklós a vlv-nek


- Gratulálok, Miklós, a csoportelsőséghez! Ezt a meccset így képzelted?

- Azt kell mondjam, hogy végül is igen, bár nem az eredményt tekintve. Nem képzeltem el pontosan, hogy mi lesz, de az mindenképpen kitűzött célunk volt, hogy az történjen a vízben, amit mi akarunk, mi domináljunk védekezésben és támadásban is. Én úgy érzem, hogy ez jól sikerült, nem hagytuk a Fradit kibontakozni a támadásokban, nagyon jól védekeztünk – ez az egész csapat munkáját dicséri, illetve a kapusteljesítményeket –, elöl pedig nagyon szép akciógólokat lőttünk, úgyhogy megérdemelten nyertünk itt.

-  Mit vársz a középszakasztól?

- Azt, hogy ezt a jó formát, amit idén elkezdtünk, folytassuk tovább, és ha lehet, akkor még jobban csúcsosítsuk ki, ahogy haladunk előre.

- Ez eredményben mit jelent? Ha döntőt akartok játszani, akkor legalább a második helyet...

- Egyértelműen a legmagasabb célokért küzdünk, de tudjuk azért, hogy nehéz helyzetben vagyunk.  Ez talán könnyítheti is a dolgunkat, talán nehezítheti. Szerintem felszabadultan fogunk játszani, és bízom benne, hogy az eredmények is jók lesznek.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Nyéki Balázs a vlv-nek


- Szervusz, Süni! Én úgy láttam, hogy olyan nagyon nem vagytok csalódottak, nem láttam "kitörő rosszkedvet" a fiúkon – pedig eléggé kikaptatok, és nem sok esélyetek volt. Hogy értékeled?

- Szervusz! Nem mondanám, hogy nem vagyunk csalódottak. Én úgy érzem, hogy csalódottak vagyunk, kifejezetten, mert azért nem ezt vártuk a mérkőzéstől, de nem szabad letörnünk, hiszen a közeljövőben nagyon fontos mérkőzések várnak ránk – szerdán, ha jól tudom, és nagy csoda nem történt a másik ágon, akkor a Szegeddel játszunk, és azt kell megnyernünk. Nagyon sajnálom, hogy így alakult. Gratulálok az OSC-nek, sokkal jobban játszottak ma, ez egyértelmű.

- Min ment el ez a meccs, mit kellett volna másképp csinálni?

- Lehetne mondani az első negyedet, a második negyedet… Folyamatosan felőröltek minket, az első negyedben 0:3 volt, megkaptuk az ítéleteket, kihagytuk a fórokat. Egyértelműen minden poszton, minden szituációban jobb volt ma az OSC.

- Mit vársz a középszakasztól?

- Négybe jutást várok, ahhoz meg kell vernünk oda-vissza a Szegedet, és a BVSC-t. Ha ez meglesz, akkor nem lesz semmi probléma. És utána, hogy esetleg a bronzmeccsen mi lesz, azt majd meglátjuk, de azért jó lenne elcsípni a Szolnok-Eger párosból valamelyik csapatot legalább egyszer-egyszer.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


A B csoport végeredménye:

1. OSC 36,
2. FTC 33,
3. Honvéd 31,
4. Vasas 23,

5. Debrecen 22,
6. UVSE 9,
7. Pécs 9,
8. KSI 3 pont

A BAJNOKSÁG ÍGY FOLYTATÓDIK