FACEBOOK

Szolnok-Pro Recco 12:11

Szolnok-Pro Recco 12:11
hozzászólás, 2016.02.10.

Fantasztikus győzelem a Pro Recco ellen Szolnokon és sima törökverés "Galatasarayban". Nyilatkozatok, gólok, fotók.

Bajnokok Ligája, főtábla, 6. forduló

B csoport

Partizan Belgrád-Jug Dubrovnik 6:10 (1:3, 1:3, 1:1, 3:3)

G.: Szubotics 2, Gielen, Tigkasz, Tanaskovics, Sztojanovics, ill. Vrlics, X. Garcia, Perrone, Obradovics 2-2, Loncsar, Markovics

Galatasaray-OSC 9:12 (2:5, 3:3, 1:2, 3:2)
G.: Destici 3, Nikics, Gulenc 2-2, M. Janovics, Simsek, ill. Bátori 4, Juhász Zs.,  Salamon 2-2, Német T., Drasko Brguljan, Graham, Hegedüs

VLV-VIDEÓK (M4 Sport):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


VINCZE BALÁZS a vlv-nek:

- Koncentráltan, erőteljes védekezést mutatva és a támadásokban elég komoly játékerővel tudtunk játszani. Aztán valószínűleg ennek a mérkőzésnek az alakulása és az előző meccs eredménye és játéka egy kis rövidzárlatot vagy kisebb koncentrációcsökkenést okozott és emiatt a meccs második fele nem úgy sikerült, ahogyan szerettem volna. Kevesebb jó megoldásunk volt, elsősorban védekezésben.

- De azért, gondolom, elégedett vagy.

- Elégedett vagyok, mert ilyenkor akár egy egygólos zakóba is bele lehet futni. Örülök, hogy sikerült ezt a meccset is magabiztosan hozni.

- Mit kell tudnunk még a meccs körülményeiről?

- Kovács Gábor ma nem játszott, kisebb sérüléssel bajlódik. Nagy Ádám játszott. Reméljük, ahogy hazaérünk ez rendeződni fog.

- Holnap jöttök haza?

- Nem. Két napja itt vagyunk és még egy napot maradunk. Holnap, a délelőtti edzést követően megnézzük a helyi látványosságokat, a Kék Mecsetet és elmegyünk a Bazárba.

- Köszönöm szépet. Jó szórakozást holnapra és jó utat!

(Lejegyezte: Enikő)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Nagyon örülök, hogy a második győzelmünket is megszereztük a Bajnokok Ligájában. Készültünk arra, hogy ugyanúgy kezdjünk, mint Budapesten és ez sikerült. Igaz 1:0-ra ők vezettek de utána az egész meccsen nagyon magabiztosan játszottunk, vezettünk három-négy góllal. Most egy kicsit sok gólt kaptunk az előző meccsekhez képest, de szerintem nem is játszottunk olyan jól, mint azokon a meccseken. A magabiztos, erős kezdés hozta magával a győzelmet.

- A vége felé egy kicsit feljöttek. Ott nem volt egy kis veszély?

- Nem, mert két gólnál közelebb soha nem jöttek és két gólon is csak nagyon rövid ideig voltak. Úgy érzem, hogy végig kézben tartottuk a meccset. Azt tudtuk, hogy nem lesz olyan sima, mint otthon, de örülök, hogy ilyen, úgymond közepes játékkal is simán meg tudtuk verni a Galatasarayt.

(Lejegyezte: Enikő)



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


Szolnok-Pro Recco 12:11 (4:3, 3:2, 2:3, 3:3)

G.: Vámos, Alekszics, Varga Dénes 3-3, Mitrovics 2, Gocics, ill. Di Fulvio, Pijetlovics, S. Sukno 2-2, Gitto, Filipovics, Figlioli, Prlainovics, Mandics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

0:1 - Pijetlovics első gólja

1:1 - Alekszics első gólja

1:2 - Gitto gólja

2:2 - Alekszics második gólja

2:3 - Filipovics gólja

3:3 - Vámos első gólja

4:3 - Varga Dénes első gólja

5:3 - Vámos második gólja

Mitrovics érvénytelenített gólja

5:4 - Di Fulvio első gólja

6:4 - Vámos harmadik gólja

6:5 - Di Fulvio második gólja

7:5 - Gocics ötméteresgólja

7:6 - Sukno első gólja

8:6 - Mitrovics első gólja

8:7 - Figlioli gólja

8:8 - Pijetlovics második gólja

9:8 - Alekszics harmadik gólja

10:8 - Varga Dénes második gólja

10:9 - Sukno második gólja

10:10 - Prlainovics gólja

11:10 - Varga Dénes harmadik gólja, ötméteres

12:10 - Mitrovics második gólja

12:11 - Mandics gólja

Nagy Viktor bebiztosítja a győzelmet



Cseh Sándor a Sport TV-nek


- Mindent megmutattatok a vízilabdából amire a közönségnek kíváncsi lehet. Mi nagyon jól szórakoztunk, nézőként.

- Köszönöm. Természetesen először gratulálok a játékosoknak, mert emberfelettit küzdöttek. Aki ismeri a vízilabdának az elmúlt egy-két évét nemzetközi, válogatott és klubvonalon, az tudja, hogy ez milyen eredmény. Azt gondolom, hogy bár nyilván nem nyertük meg a BL-t, de ez az elmúlt évek egyik legnagyobb sikere és nagyon remélem, hogy ez egy áttörés valamilyen szinten. Azt gondolom, hogy a világ legjobb csapata a Recco és a legjobb hét-nyolc játékosból legalább öt-hat ott játszik. Mi arra készültünk, hogy elkapjuk őket. Fantasztikus érzés és tényleg nagyon nagyot küzdöttek a játékosok.

- A múlt heti meccs, amikor 5:0-ás vezetésről vesztett a csapat, az úgy tűnik, mintha inkább doppingolta volna a társaságot, hogy meglehet verni ezt a Reccót.

- Igen, egyrészről igen, másrészről pedig megmutatta azt, hogy mi az, amiben fejlődnünk kell és itt nem elsősorban a fizikalitásra gondolok, mert az megvan, hanem az, hogy fejben, bármilyen fáradt vagyok, nem adom föl. És ebben egy hét alatt nagyon sokat fejlődtünk, hittünk is magunkban. Azt beszéltük meg a csapattal, hogy a Reccót lelassítani úgy lehet, hogy akkor maximum egy pár góllal kapunk ki. Nem akartuk lelassítani a Reccót, egyetlen egy mód van megverni őket, ha egy adott napon az ember még gyorsabb, még agresszívabb, még keményebb. Nyilván ezt mi megpróbáltuk. Nem mindig sikerült ebben föléjük nőnünk, de egy góllal meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

- Azok a holtpontok, amikor visszajött a Recco és úgy tűnt - az első meccs után, arról beszéltél, - hogy fáradtság is mutatkozott a csapaton. Ez, amit mondasz, hogy fejben, ezek szerint fizikálisan nyilvánvaló fel van készítve a csapat, csak fejben dől el?

- Kettéosztanám, mert nyilván fizikálisan se vagyunk még a csúcson, nem is lehet. Egy Európa-bajnokság után visszajöttünk, háromnaponta meccseink vannak, de ez lehet, hogy elmondható egy kicsit a Reccóról is. Ami nagyon fontos, az az, hogy nyilván a mi csapatunkban van három-négy-öt olyan játékos, aki ezt bírja fejben és vannak a cseresorban olyan játékosok akik pedig még nem. És a hullámzás ennek is köszönhető, de ma tényleg mindenen túl tudtunk lendülni ez egy kivételes alkalom volt. Ettől függetlenül a tavaszunk nem lesz könnyebb. Ennek ma nagyon kell örülni, ez még benn marad egy ideig, hogy meg tudtuk verni a Reccot, de se a BL, se a bajnokság nem lesz ettől könnyebb.

- A BL-folytatásban mire számíthatunk ezek után. Sikerült elvenni a Recco veretlenségét, mindenki nyilván azt várja tőletek, hogy "a határ a csillagos ég".

- Eddig is azt vártuk magunktól, de az egy teljesen más műfaj, a final six. Nekünk az első feladatunk, hogy bejussunk a final sixbe. Valószínűleg csoportelsők nem leszünk, de meg kell próbálnunk csoportmásodiknak lenni, minimum -harmadiknak. Addig még lesz rengeteg mérkőzés, lesz - remélhetőleg velünk - egy bajnoki döntő. A final sixben már mindig az a fontos, hogy ott aktuálisan milyen három-négy napja van egy csapatnak és azért a szerencse is sokat számít.

- Miben lehet még fejlődni? Mi az, amit láttál ezen a meccsen, ami esetleg még javítandó?

- Azt gondolom, hogy nagyon sok mindenben lehet fejlődnünk továbbra is. De a vízilabda amilyen bonyolult sportág, amilyen sokat gyakorlunk és ami nem látszik, egyébként annyira egyszerű is. Ha egy játékos és egy csapat hisz magában - a legfontosabb. A Szolnoknak ebben kell fejlődnie, hogy higgye el minden egyes mérkőzésen, hogy azt a mérkőzést, meg fogja nyerni.

- Nagyon szépen köszönöm és gratulálok a sikerhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Viktor a Sport TV-nek


- Sokat gondolkodtam azon, hogy kit lehetne hívni a meccs végén interjúra, hiszen mindenki letett valami nagyot az asztalra, végül az döntött melletted, hogy a végén ezt a fantasztikus védést ezt bemutattad a ziccernél, de hát világklasszis teljesítmények voltak az egész csapat részéről.

- Köszönjük. Két nagyon jó csapat csapott össze ezen a mai találkozón. Nagyon brusztos, kemény meccs volt. Szerintem egyik csapat sem játszotta ki magából azt, amit nagyon tud, de ennek ellenére fantasztikus meccs volt, fantasztikus hangulattal. A közönség extázisban volt, velük együtt mi is. Amióta itt vagyok Szolnokon, ez volt a legeslegélvezetesebb meccsem, úgyhogy köszönöm a szurkolóknak, nagyon jó hangulatot varázsoltak ide.

- A Recco elleni első meccs milyen hatással volt rátok? Nekem úgy tűnt, mintha dacot szült volna vagy összerántotta volna a bandát, a lényeg az, hogy mintha pozitív lett volna a végkicsengése.

- Számunkra is meglepően jól kezdtünk, azt terveztük, hogy nekik esünk és nem várunk a jobbnál jobb helyzetekre, hanem az egyszerűen jót választjuk és belőjük és ezáltal több góllal tudtunk vezetni. Majd utána "nyilván" a hazai pályát megkapta a Recco, ebben felőrlődtünk és elfáradtunk, de hát ezt úgy értékeltük, hogy nagyon jó meccset játszottunk és tudunk tanulni ebből és mehetünk tovább ezen az úton. Megyünk tovább, ma bizonyítottuk, hogy igenis ott vagyunk a topcsapatok között. Jó meccs volt.

- Nagyon jó meccs volt és fantasztikus győzelem. Köszönjük szépen és gratulálunk.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


JANSIK DÁVID a vlv-nek:

- Nagyon örülünk, hogy hazai pályán meg tudtuk verni a Reccot. A csoportelsőség szempontjából valószínűleg nem nagyon befolyásol semmit, de mindenféleképpen nagyon fontos győzelem volt, mert így látjuk, hogy jó úton járunk és bebizonyítottuk, hogy meg tudunk verni egy ilyen szintű csapatot is, mint a Recco.

Úgy gondolom, hogy idegenben az 5:0-ás kezdéssel megleptük őket és emiatt még agresszívabban jöttek ide. Ezt éreztem már rögtön az elején, nagyon pörgős, brusztos meccs lett, amiből a végén mi tudtunk kijönni győztesen. Megyünk tovább, holnap este már edzünk, szombaton bajnoki és utána készülök a válogatottra.

- A válogatottnál milyen "terveid" vannak?

- Örülök, hogy bekerültem, szeretnék bizonyítani és magabiztos győzelmet várok a grúzok ellen.


A csoport állása hat foruló után:

1. Pro Recco 15,
2. Jug Dubrovnik 15,
3. Szolnok 12,
4. Partizan Belgrád 6,
5. OSC 6,
6. Galatasaray 0 pont



vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei