FACEBOOK

Szeged-Brescia 10:15

Szeged-Brescia 10:15
hozzászólás, 2016.02.10.

Épüljön már meg az a szegedi uszoda, mert Hódmezővásárhely nem hoz szerencsét... Hiba reménykedtünk az első meccs után, a Brescia simán hozta a visszavágót, így a Szeged idén nem lesz Eurokupa-győztes.

Eurokupa elődöntő, második mérkőzés

Sintez Kazany-Mornar Split 12:7 (5:1, 1:1, 3:3, 3:2)

A Kazany 19:16-os öszesítéssel jutott a döntőbe.

Szeged-Brescia 10:15 (3:3, 1:4, 2:4, 4:4)
G.: Varga II. Zs. 4, Kunac 3, Manhercz K. 2, Palotás, ill. Molina 3, Ubovics, Ch. Presciutti, Napolitano, Rizzo 2-2, Rangyelovics, Bertoli, Nora, N. Presciutti

A Brescia két győzelemmel jutott a kupa döntőjébe.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Manhercz Krisztián első gólja, ötméteres

2:0 - Varga II. Zsolt első gólja

2:1 - Ubovics első gólja

2:2 - Christian Presciutti első gólja

3:2 - Kunac első gólja

3:3 - Bertoli gólja

3:4 - Napolitano első gólja

3:5 - Molina első gólja, ötméteres

4:5 - Kunac második gólja

4:6 - Rizzo első gólja

4:7 - Napolitano második gólja

5:7 - Varga II. Zsolt második gólja

5:8 - Rangyelovics gólja

5:9 - Molina második gólja

6:9 - Varga II. Zsolt harmadik gólja

6:10 - Christian Presciutti második gólja

6:11 - Ubovics második gólja

6:12 - Rizzo második gólja

7:12 - Kunac harmadik gólja

7:13 - Nora gólja

8:13 - Palotás gólja

9:13 - Manhercz Krisztián második gólja, ötméteres

10:13 - Varga II. Zsolt negyedik gólja

10:14 - Molina harmadik gólja

10:15 - Nicholas Presciutti gólja



Varga Péter a DigiSportnak


- Azt mondtad a mérkőzés előtt, hogy ez a legfontosabb meccsetek. Ez az a teher, amit most nem bírtak el a fiúk?

- Jó kérdés. Elképzelhető. Nyilván, azt gondolom, hogy a helyzeteink meg a lehetőségeink megvoltak különösen a mérkőzés elején. Azokkal sajnos nem tudtunk élni. Illetve a védekezésünk nem úgy működött, ahogy azt mi szerettük volna, illetve ahogy kint tudtunk védekezni. Nehéz most bármit is mondani.

- Főleg azért, mert voltak tényleg olyan pontok az első negyedben meg az utolsó negyedben, amikor az látszott, hogy azért ez a Szeged tudja uralni is ezt a mérkőzést és diktálni az iramot a Bresciának. Neked is nyugtatnod kellett ott az időkérésnél a fiúkat, hogy felejtsék el az egész körítést, hogy hol vannak most.

- Igen, mert hogyha ott az eredmény után futunk, akkor a spirálba benne maradunk. Igazából, ahogy te is mondtad, az első negyedben, a második negyedben, mindig voltak olyan fordulópontok, amíg mi kaptunk egy emberelőnyt, kihagytuk, ők kaptak egyet, belőtték. Volt két-három ilyen, ezáltal kialakult a háromgólos különbség a félidőre. És onnantól egy olasz csapatot nehéz megverni. Én azt gondolom, hogy jól is játszottak, mi gyengébben játszottunk, illetve ezeket a lehetőségeket ilyen szinten nem szabad kihagyni.

- Viszont Gergely István is ott ült Kandó Tamás mellett és végig azt mondta, hogy a Szegedet nem ez alapján a mérkőzés alapján kell megítélni. Amikor még a selejtezőn találkoztunk a Népligetben, gondoltad volna, hogy idáig eljuttok, mert tényleg azért ez hatalmas eredmény.

- Így van. Jelen pillanatban ezt most nagyon nehéz egy ilyen mérkőzés után mondani. Nyilván két-három napnak el kell telnie, hogy ez leülepedjen. Én azt gondolom, hogy, mint ahogy minden sportoló, ahogy mentünk előre, úgy vágyakoztunk egyre tovább. Ma se volt ez másképp. Múlt szerda óta, ugye a lehetőség megvolt. Nem mehettünk oda erre a mérkőzésre úgy, hogy majd lesz valami. Nem, mi igenis meg akartuk mutatni, hogy le tudjuk győzni ezt a Bresciát. Úgy gondolom, hogy ma jobbak voltak. Többet hibáztunk, Megyünk tovább, mert két nap múlva mérkőzés van, úgyhogy az élet nem áll meg. Majd értékeljük ezt a mérkőzést is, illetve a helyén kezeljük majd kis idő elteltével.

- Mi azért köszöntjük szépen az eddigi eredményeket és az élményeket itt az Eurokupában és további sok sikert kívánunk a Szegednek.

- Köszönjük.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)