FACEBOOK

Eurokupa-elődöntő: Brescia-Szeged 9:8

Eurokupa-elődöntő: Brescia-Szeged 9:8
hozzászólás, 2016.02.04.

A Szeged kiválóan helytállt Bresciában, még a győzelem sem tűnt reménytelennek. Február 10-én este hatra mindenki Hódmezővásárhelyre! Varga Péter és Manhercz Krisztán a vlv-nek.

Eurokupa, elődöntők, 1. forduló

Mornar-Sintez Kazany 9:7 (2:1, 3:2, 1:2, 3:2)
G.: Viskovics, Burics 3-3, Gluhaics, Goreta, Buha, ill. Zinnatullin, Ogyincov, Antonijevics, Ryzov-Alejnyicsev, Nagajev, Latipov, Sepeljev

Brescia-Szeged 9:8 (4:3, 2:3, 0:2, 3:0)
Brescia, v.: Buch (spanyol), Peris (horvát)
Brescia: Del Lungo, Guerrato, C. Presciutti, Rangyelovics, Molina 1, Rizzo 2, Damonte, Nora 2, N. Presciutti 1, Bertoli 1, Ubovics 2, Napolitano, Dian. vezetőedző. Bovo
Szeged: Meixner, Sánta, Pellei 1, Sedlmayer, Palotás, Kiss Cs., Seman 1, Varga II. Zs. 1, Manhercz K. 2, Manhercz Á. 1, Kunac 1, Chilkó 1. Vezetőedző: Varga Péter

A visszavágó február 10-én 18 órakor lesz Hódmezővásárhelyen.

VARGA PÉTER (ContiTech Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Azt gondolom, hogy a védelem nagyon jól működött, Meixner Marci vezetésével, aki szenzációs napot fogott ki. A negyedik negyedben volt egy másfél-két perces rövidzárlatunk, amibe három hiba belecsúszott, és ezt kihasználta a Brescia. De ezen kívül, én azt gondolom, hogy nagyon jól játszott a csapat, és amiért jöttünk, hogy életben tartsuk a továbbjutás reményét, az abszolút mértékben megvan.

Megpróbáljuk Hódmezővásárhelyen (február 10-én, 18 órakor) kivívni a továbbjutást. Bízom benne, hogy nagyon sokan ki fognak jönni, akik szeretik a vízilabdát. Remélem, Szegedről is sokan érkeznek, illetve Vásárhelyről és Szentesről is jönnek, mert szükségünk lesz rájuk nagyon!

- Köszönöm szépen, Pepe, gratulálok!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)


MANHERCZ KRISZTIÁN (ContiTech Szeged Diapolo) a vlv-nek:

- Jó meccset játszottunk, és nem szabad elfelejtenünk, hogy ez egy kétmeccses párharc, tehát jövő szerdán még van egy visszavágója ennek a történetnek. Jól játszottunk, a védekezésünk nagyon összeállt, és a harmadik negyed végén kétgólos előnyünk is volt, de a végén sajnos be tudták hozni, mert az utolsó negyedben kaptunk három akciógólt, és így egygólos vereséget szenvedtünk.

- Igen, láttam, hogy az utolsó negyed 3:0 volt oda, gondoltam, hogy biztos emiatt nem leszel elégedett.

- Nyilván. Megkapták azt a hazai pályát, amit "kellett", a második félidőnek volt egy olyan fele – a harmadik negyed második része, meg a negyedik negyed utolsó része –, amikor egy kicsit megsegítették az olaszokat, több kiállítással. De például akkor volt egy extra teljesítményünk, Sedlmayer Tamásé, aki úgy bekkelte le azt a szűk egy negyedet, hogy nem is tudták beadni az olaszok a centerbe a labdát! Az ilyen extra teljesítmények kellenek ahhoz, hogy mi tovább tudjunk jutni.

- Most függetlenül az eredménytől: szemtől szemben játszottatok egy meccset, az ellenfél játéka, teljesítménye, ereje alapján hogy látod az esélyeket? Nem az egy gól hátrány miatt kérdezem, hanem az alapján, amit ők nyújtottak.

- Tovább tudunk jutni. Az látszott, hogy fizikálisan jobban bírjuk, több lefordulásunk van, illetve nem szabad elfelejtenünk, hogy három akciógólt kaptunk az utolsó negyedben, és így tudtak csak eggyel nyerni. Ha ezeket a hibákat nem követjük el a hazai mérkőzésen, akkor simán nyerhetünk, ráadásul nem fogják megkapni azt a hazai pályát sem, amit fontos szituációkban itt megkaptak.

- Az, hogy Vásárhelyen van a meccs, mennyire zavar meg titeket?

- Megmondom őszintén, még nem játszottam Vásárhelyen, úgyhogy nem tudom, hogy milyen hangulata lesz az egésznek. De nem szabad, hogy megzavarjon minket.

- Köszönöm szépen, Manó! Gratulálok neked a két gólhoz, meg a jó eredményhez is!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)