FACEBOOK

Görögország-Magyarország 10:13

 Görögország-Magyarország 10:13
hozzászólás, 2016.01.23.

A csapat nagyon szépen öszeszedte magát és simán legyőzte a görögöket a kisdöntőben, ezzel Eb-bronzérmet szerzett. Helyszíni riportunk. Szerbia az Európa-bajnok.


Az Eb-n készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Az Eb-t Szerbia nyerte, miután 10:8-ra legyőzte Montenegrót. A döntőben:

Szerbia-Montenegró 10:8 (1:3, 2:1, 3:2, 4:2) - jegyzőkönyv - pdf

A torna legértékesebb játékosa a szerb Andrija Prlainovics lett, a legjobb kapus Nagy Viktor, a gólkirály a máltai Steven Camilleri.

Európa-bajnokság, bronzmérkőzés

Görögország-Magyarország 10:13 (2:4, 2:4, 1:2, 5:3)
- a hivatalos jegyzőkönyv - pdf
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Schwartz (izraeli), Koganov (azeri)
Görögország: Flegkasz, Funtulisz 1, Pontikeasz, Afrudakisz 2, Kolomvosz, Gunasz, Vlakopulosz 4. Cs.: Milonakisz, Derviszisz, Geniduniasz 1, Delekasz, Murikisz 2, Galanopulosz (kapus). Szövetségi kapitány: Vlakosz Teodorosz
Magyarország: Nagy V., Erdélyi, Vámos 3, Decker Á. 2., Varga Dániel, Varga Dénes, Hárai 2. Cs.: Gór-Nagy, Hosnyánszky 2, Kis G., Bátori 2, Manhercz K. 2, Bisztritsányi (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 8/15
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Funtulisz, Pontikeasz, Delakasz, ill. Hosnyánszky

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-FOTÓK

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL

A VLV ÖSSZES BELGRÁDI FOTÓGALÉRIÁJA


vlv-képek


VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Benedek Tibor szövetségi kapitány áll itt mellettem, már amennyire halljuk majd egymás szavát, próbálunk majd beszélgetni. Szívből gratulálok ehhez a bronzéremhez. Gondolta volna, hogy az egyik legnyugodtabb mérkőzése a bronzmeccs lesz/lehet?

- Mi szerettünk volna ilyen hangzavarban játszani.

- Ilyen ellenszélben is akár?

- Igen. Ez volt az álmunk. És nem vagyok elégedetlen, nyilván jobb az első helyért játszani, de ez a csapat most bebizonyította, hogy három hét felkészüléssel, hogy vált igazi csapattá Amit én láttam, mi tudtunk. De ott van a kérdőjel, ha nem bizonyítod be az eredménnyel, akkor nem ér semmit, hogy mi tudjuk, hogy jó csapat lettünk. Úgyhogy volt egy nagyon jó Európa-bajnokságunk, egy nagyon rossz utolsó montenegrói negyeddel. És szerintem ez az Európa-bajnokság erőt adhat, hogy bármennyire is nem kvalifikáltuk magunkat még az olimpiára, de hát ha ehhez megvan most már az erő, vannak olyan játékosok, akik ebben nagyon nagyot tudnak lendíteni a csapaton és ezzel a csapategységgel ki fogjuk vívni az olimpiai részvételt. És addigra nagyon jó csapat leszünk, de ehhez nagyon kellett nekünk ez a mai bronzmeccs. Ez egy nagyon fontos része volt és én ezt elmondtam már a fiúknak és tudták ezt és ennek a tétjével tudtak ilyen jól játszani. Ez, azt gondolom, bizonyítja, hogy ez egy erős csapat lett.

- Tartásuk volt a fiúknak, úgy látszott kintről is és akarása, nagyon és hát, ha a mutatókat nézzük, most, ha a meccs végét nem számoljuk bele, szerintem abban is az egyik legjobbak voltunk, akár emberfór-kihasználásban, akár védekezésben is, most azon a részén, amíg eldőlt a mérkőzés. arra gondolok.

- Igen, mindenképpen. Hát tudtuk, hogy a görög csapat ellen szükség van erre, egy nagyon jó emberhátrányos védekezésre, de mindig mondom,hogy ezek mindig csak másodlagos dolgok, az első az ott van a szívekben.

- Köszönöm szépen Benedek Tibornak a nyilatkozatokat és az egész Európa-bajnoki szereplést és a bronzéremhez gratulálunk!

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BÁTORI BENCE az M4-nek:

- Bátori Bence áll itt mellettem, akit szeretettel köszöntök és szívből gratulálok a bronzéremhez. Gondoltad volna, hogy az egyik legkönnyebb mérkőzésünk ez a bronzcsata lehet Görögország ellenében?

- Köszönjük szépen a gratulációt. Nagyon boldog vagyok. Szerintem ez nem volt könnyű meccs. Nagyon-nagyon sokat raktunk bele igazából három negyedig és ezért lett a vége könnyebb, de nem volt könnyebb, ugyanolyan nehéz volt mint az előző, csak jobban lőttük, be a helyzeteinket.

- És talán jobban is akartatok?

- Azt nem hiszem. Nem hiszem, hogy jobban akartunk, ugyanúgy akartunk, mint az első görög meccsen. Mondom, most jobban lőttük be a helyzeteinket, ott is nagyon akartunk most is. Nagyon akartuk a bronzérmet, úgyhogy tényleg nagyon boldog vagyok hogy sikerült.

- A rögtönzött statisztikában szerintem a legjobb mutatóink voltak most a görögök ellenében akár az emberfórok belövése, akár a védekezésben, jó a legeslegvégét most már ne nézzük a mérkőzésnek amikor már eldőlt az eredmény sorsa. Lehet, hogy most kéne kezdődnie az Eb-nek?

- Nem. Büszkék lehetünk arra, hogy hátrányba, a meccs érdemi részében sokkal jobban lőttük a fórokat, mint a görögök. Ez nagy dolog, mert ők nagyon jól szokták kihasználni, de most a hátrányt is nagyon jól megoldottuk és sikerült őket hatástalanítani, a Viktor megint fantasztikusan védett.

- Egy új éremmel gyarapodik a te kollekciód is. Ez a bronzérem, ez az Európa-bajnoki bronzérem hova kerül számodra?

- Ez egy jó kérdés. Nagyon büszke vagyok rá, ahogy mondtam. Szerintem közvetlenül a vb-arany mellé.

- Köszönöm szépen Bátori Bencének. Gratulálok tiszta szívből.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


KIS GÁBOR az M4-nek:

- Kis Gábor áll itt mellettem. Akinek szintén szívből gratulálok a bronzérem megszerzéséhez: Bátori Bence már azt mondta, hogy szerinte nem akartak kevésbé a görögök mint mi. Egyszerűen ennyivel jobbak voltunk ezen a mérkőzésen. Nekünk a centerjátékunk is kiváló volt. Szórták ki rólatok az ellenfeleket. De annyira simának tűnt kívülről a mérkőzés. Belülről azért nehezebb volt?

- Hát először is köszönjük a gratulációt. Én is úgy gondolom, hogy amit a Bence mondott, hogy mind a két csapat nagyon akarta a győzelmet, viszont amit már két nappal vagy egy nappal a mérkőzés előtt mondtam, hogy a mi csapatunk sokat fejlődött az Európa-bajnokság alatt. Ugrásszerű fejlődés volt ez, megmondom őszintén szerintem most ki is jött. Tényleg nagyon akartuk ezt a meccset, nem mondom, hogy mindenképpen ennyi különbség van, öt-hat gól a két csapat között, ahogy végül is az egész mérkőzésen tudtuk ezt tartani, majdnem ezt a három-öt gól közötti vezetést, de ez a magabiztosság most tényleg, úgy gondolom, hogy ez most csak nálunk látszódott és hittünk abban, hogy nagyon sokat fejlődtünk, hogy nagyon sok munka van ebben az egész Európa-bajnokságban, és ha már nem sikerült bejutni a döntőbe, akkor is nagyon büszkék vagyunk arra, hogy sikerült megnyernünk a bronzérmet.

- Nehéz volt az elveszített elődöntő után újra felpörögni és elsősorban fejben felvenni a fonalat a görögök mérkőzésére?

- Én úgy gondolom, hogy most annyira nem volt olyan nehéz, mert tegnapelőtt tényleg kikaptunk egy olyan Montenegrótól akik jobbak voltak azon a meccsen nálunk. Megnéztük a mérkőzést és nagyon sokat hibáztunk és nem olyan hiba volt, amiért évekig kell dolgozni. Ezt ki tudjuk javítani. Egyszerűen abban a helyzetben nem tudtuk kihozni magunkból azt a pluszt amit például ma ki tudtunk, de azért nehéz volt Nem annyira vészes, mert úgy éreztem a mérkőzés után már egy órával, hogy a csapat nem adta fel, hanem egyszerűen úgy volt vele, hogy mindenképpen meg kell nyernünk a bronzmeccset, hogy a tovább vezető úton Rióig ez egy nagyon fontos pontja legyen a felkészülésnek.

- Köszönöm szépen, Gratulálok a bronzéremhez Kis Gábornak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VÁMOS MÁRTON az M4-nek:

- Milyen mérkőzés volt ez? Kívülről nagyon simának tűnt.

- Belülről is nagyon sima volt, köszönhetően annak, hogy a csapat megbeszélte, illetve úgy készült erre a meccsre, hogy meg akarja szerezni ezt a bronzérmet. Úgy gondolom, hogy ez minden játékosnak nagyon fontos helyre fog kerülni, ahol tartja az érmeit, mert ez egy nagyon nagy győzelem volt, mindazonáltal, hogy ilyen sima volt. Még egyszer mondom, nekünk nagyon fontos volt ez a meccs és örülünk.

- Az jutott eszembe, lehet, hogy jobb lenne, ha most kezdődne az Eb. Mert ívelünk fölfelé, és most játszik talán a legjobb, ha nem a legjobb formában a magyar csapat. Mit szólnál még két héthez?

- Megmondom őszintén, kicsit elfáradtunk a végére. Most kapunk ki-ki mennyi pihenőt. Ha jól tudom maximum öt napot. Megpróbáljuk kikapcsolni magunkat, legalábbis én magamat a vízilabdából. Most megnézem még ezt a Szerbia-Montenegró meccset és utána ki akarom kapcsolni magam öt napra. Hosszú idény van, eddig is nagyon hosszú idény volt az őszi, a tavaszi is nagyon hosszú lesz, és utána meg az év csúcspontja lesz, az olimpia.

- A Volvo Kupa után mondtad, hogy igazából most szembesülsz azzal, hogy egyedül vagy balkezesként és ez igenis nagy felelősséggel, nagyobb teherrel jár. Úgy tűnt itt a végére, hogy most már ezt a terhet elbírod.

- Én már tudtam a kassai tornán, hogy egyedül leszek, sőt már akkor, amikor Tibi kihirdette a keretet. Nyilván ez nagyobb felelősség, fel kell nőni hozzá. Ezen az Eb-n elindultam egy olyan úton, hogy ha esetleg nem lesz más balkezes az olimpián, vagy utána, akkor meg tudjam oldani egyedüliként is.

- Köszönöm szépen Vámos Mártonnak is és gratulálok!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Gratulálok, Dani! Azért ez mégiscsak valami!

- Hát, ez nem semmi! Ez egyrészt egy objektív elismerése az Európa-bajnoki teljesítményünknek. Tehát hivatalos, hogy a harmadik legjobb csapat vagyunk most. De azért belül ennél többet érzek. Mert ahonnan indultunk, és ha ide veszem azt, hogy Kazany után, a hatodik hely után hogy éreztük magunkat és honnan kellett felépítenünk magunkat vagy ha nem ugrok ilyen nagyot a múltba, hogy milyen volt a Volvo Kupán mutatott játék, és ahhoz képest itt az Eb-n napról napra, meccsről meccsre mennyit fejlődtünk, ez nekem az igazi öröm. Ez az igazi elismerése annak, hogy jó úton járunk. És mondom, erről már papírunk is van, és kapunk mellé egy bronzérmet.

- Ez a mai meccs milyen volt? Azzal lehetett számolni, hogy ti lesztek csalódottabbak. És aztán mégsem?

- Nem lepődöm meg ezen, talán kívülről nem is látszik az az erő, ami a csapatban van. Tegnap este beszélgettünk együtt vacsora után és én azt éreztem, hogy ez a meccs már tegnap este eldőlt. Látni lehetett mindenkinek a szemében, a kisugárzásból, hogy ez a meccs nekünk fontos. Eldöntöttük, hogy megnyerjük és azt gondolom, kétség nem fér hozzá, hogy domináltunk a meccsen. Tudtuk, hogy nekünk erre szükségünk van. Ez a bronzérem, ez egyrészt egy reális, méltó lezárása az Európa-bajnoki produkciónknak, másrészt nagyon reális és fontos visszajelzése annak, hogy amilyen úton járunk a riói aranyérem felé, az egy helyes út, és nekünk innen kell folytatni.

- Sajnálod, hogy a szerbekkel nem játszottatok? És ezt nem úgy értem, hogy itt a döntőben, hanem hogy nem tudtátok összemérni az erőtöket.

- Ennek a kérdésnek több értelme van, mert nyilván akkor döntőt játszottunk volna. Ezzel együtt sajnálom az elődöntőt, sajnálom a kvóta "nem megszerzését". De hogy a kérdésre is válaszoljak, sajnálom, mert mi úgy terveztük, hogy egy magyar-szerb döntővel vívjuk ki az Európa-bajnoki címet. Most ez nem így alakult, de nem baj. Azt gondolom, hogy az elkövetkező hét hónapban úgyis találkozunk és akkor végre meg tudjuk őket verni.

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Dumi, ez most mekkora megkönnyebbülés?

- Nem csak megkönnyebbülés, hanem büszkeséggel is eltölt. Hiszen én azt gondolom, hogy nagy dolog volt tőlünk a négybe jutni. Nagyon boldoggá tett engem, hogy megvertük a horvátokat azon a meccsen. Feltüzelt bennünket, és mélyen hittem abban, hogy meg tudjuk nyerni az elődöntőt, noha  lehet, hogy Montenegró jelen fázisban jobb csapat nálunk, de szerintem bennünk van a potenciál, hogy bárkit megverjünk.

- Játszottatok már egyszer itt a görögökkel. Ez a meccs milyen volt ahhoz hasonlítva?

- Szerintem a kulcsa az volt, hogy voltak nagyon jó egyéni teljesítmények. Nem a sajátomat értem ide. De ezt azért is említem meg, mert nagyon örülök, hogy nem kellettem hozzá, hogy így mondjam :-). Tehát rögtön, mint egy henger, elkezdtük lőni a gólokat. Kihasználtuk a helyzeteket, a centereinket nem tudták fogni, és így bedaráltuk az ellenfelet. 

- Végül egy máltai fiú megelőzött téged a gólkirályságért vívott versenyben, ha volt ilyen...

- Erről már egyszer kifejtettem a véleményemet. Szeretek akkor sok gólt lőni, amikor számít, de nem azért lövök gólt, hogy én legyek a gólkirály, hanem hogy nyerjen a csapatom. Végezetül szeretném megragadni  az alkalmat, hogy gratuláljak a lányoknak. Néztük, és azt gondolom, hogy nagy dolog volt. Szívből gratulálok nekik!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Gratulálok Balázs! Megvan a bronzérem. Erről a meccsről mondj pár mondatot légy szíves!

- Örülök nagyon, hogy teljesen határozottan, teljesen felpörögve sikerült erre a mérkőzésre kijönni, ez volt a cél. Örülök,hogy az eredmény szempontjából is azért végig simán alakult.

- Hogy érzed, hogy sikerült neked ez a torna?

- Nem tudom, erről ne engem kérdezz. Voltak hibák, sajnálom, hogy nem sikerült több gólt lőnöm. De összességében azt gondolom, rendben volt.

- Elégedett vagy a bronzéremmel?

- A mai nap teljesítménye alapján igen. Összességében nem, nyilván.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Bence jól játszottál, érmet szerzett a csapat, gondolom egész más most így hazamenni?

- Úgy ahogy mondod! Egész más, boldog vagyok most, mert megnyertük a bronzot. Boldog vagyok. Egy legyőzőre találtunk a tornán, Montenegróra, de úgy gondolom, most az döntött, ahogy mi kijöttünk arról a meccsről és bementünk az öltözőbe: egyértelművé tette mindenki saját magának és a csapatnak is, hogy meg akarjuk nyerni ezt a bronzérmet, mert nagyon nagy dolog. Sikerült, boldog vagyok, nagyon sok mindent raktunk bele, és örülök.

- Danival már beszéltem, és ő elmondta, hogy tegnap volt egy megbeszélésetek, és azt mondta, hogy ez a meccs akkor dőlt el. Mi volt ennek a lényege?

- Így van. Én is ugyanígy gondolom, ahogy a Dani. Nem feltétlenül leírható, vagy megfogható dolgok ezek. Akár csak ahogy egymásra néztünk, amilyen erőt éreztünk egymásban. Ugyanez volt a horvát és a montenegrói meccs előtt is, a Montenegró-meccsen nem jött ki. Tegnap is ugyanez volt, de nekünk a felkészülésünk ott elkezdődött, ahogy bementünk a montenegró meccs után az öltözőbe és Gyuri gyakorlatilag elkezdett velünk kiabálni, hogy nehogy lehorgasszuk a fejünket, mert nagyon fontos dolgunk van, a bronzérmet megszerezni. És már ott el is kezdtünk készülni. Ez is nagyon jó volt.

- Olyan poszton játszol, amelyre elég nagy verseny van. Sokan vannak akik most nem voltak kerettagok. Hogy érzed, milyen az esélyed? Milyen teljesítményt nyújtottál?

- Én azt gondolom, hogy egy Európa-bajnoki bronz után mondhatom, hogy jók az esélyeim, mert jól szerepelt a csapat. Voltak meccsek, amikor extrán jól ment, például az orosz, volt meccs, amikor annyira nem, a Montenegró, de azt is hozzá kell tenni, hogy ott nem kaptam annyi lehetőséget. Összességében én a saját magam teljesítményét és a csapatét is nagyon jóra értékelem ezen az Európa-bajnokságon. Ez az Eb-bronz, ér annyit, mintha a döntőbe bekerültünk volna.

(Lejegyezte: Kerbi)


DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Ádi, szólíthatlak mostantól gólvágónak?

- Nem, bekknek szólíts.

- Milyen volt ez?

- Jó volt. Sikerült megtalálni a motivációt. Én nagyon megtaláltam a sajátomat. Segítettek, Gyuri is, Viktor is, és úgy láttam mindenkin, hogy fel voltak tüzelve. Az is nagyon tetszett, ahogy tegnap este több olimpiai bajnok elmondta, hogy neki mennyire fontos ez az Eb-bronz, amire úgy gondolom, hogy kevesen lennének képesek. Nagyon motivált amikor láttam a Dumin, Danin, Gáboron, hogy igen, egy Eb-bronz is nekik lehet olyan fontos, mintha aranyért mennénk. Kicsit összeszedtem magamat fejben és csináltunk egy jó meccset. Parádés volt mindenki. Viktor szokásos, nagyjából ennyi.

- Az egésszel hogy vagy megelégedve? Még nem ülepedett le, de gondolom van már egy képed.

- Van persze. Összességében csalódott vagyok, mert jó lett volna nyerni. Nem tudom, hogy leszek-e még Európa-bajnokságon, nagy valószínűséggel nem, egy aranyat azért jó lett volna odatenni a vb-arany mellé. Én nagyon azt álmodtam meg, hogy bosszút állunk a szerbeken a döntőben, nem így alakult, de azért elégedett is vagyok. Azt hallottam nyáron, amikor hazaért a csapat, hogy válságban van a magyar vízilabda, kongatták a vészharangokat. és most bizonyítottunk, hogy a lányok fölértek a csúcsra, mi pedig megyünk egyből utánuk. Most a harmadik helyen vagyunk, de egy felfelé ívelő pályán. Úgy érzem, hogy nem kell kongatni a vészharangot, nagyon jó helyen vagyunk.

(Lejegyezte: Kerbi)


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Marci gratulálok nagyon jól játszottál. Rendkívül fontos gólokat lőttél, mert amikor még nem dőlt el a meccs, akkor kellett nagyon keménynek lenni. Egy értékelést kérek erről a meccsről!

- Úgy gondolom, mind kívülről, mind belülről nagyon magabiztosnak tűntünk. Nagyon sima meccsen tudtuk hozni ezt a bronzérmet, ami a csapatnak nagyon-nagyon fontos volt és örülök, hogy tudtam fontos gólokat lőni, egy kicsit bennem maradtak az előző meccsből ezek a gólok.

- Az mit jelent? Hogy jó lett volna ha akkor sikerül?

- Persze, hát kicsit úgy érzem, hogy maradt bennem azon a meccsen, bár..., mindegy most nem akarok arról a meccsről beszélni. Örülünk, hogy ezt a mait megnyertük. Meg fogjuk ünnepelni, mert végül is ezt az Eb-t győzelemmel zártuk, éremmel, amiért jöttünk. Hogy a kvóta nincs meg? Úgy gondolom, lesz plusz egy hetünk még a tavaszi felkészülés alatt, hogy jobban összeérjen a csapat és azt felfogjuk használni ennek érdekében.

- Összességében elégedetten mész haza?

- Igen, mert éremért jöttünk és elhozzuk. Nyilván aranyért jöttünk, de sportemberek vagyunk és tudunk örülni a bronznak is.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BISZTRITSÁNYI DÁVID a vlv-nek:

- Végig mi irányítottunk. Úgy érzem, hogy a meccs képe alapján egy percig sem volt kérdés, hogy ki fog nyerni. Nagyon boldog vagyok, hogy játszhattam és amiatt is, hogy azok a gólok, amiket kaptam, most jöttek!!! Még sosem voltam ennyire boldog három "ilyen" kapott gól után.

- Az egész Eb-t hogy élted meg?

- Nagyon gyorsan eltelt, minden percét élveztem! Ennek a csapatnak a részének lenni fantasztikus! Minden erőmmel azon leszek, hogy ez így is maradjon!

- És hogy látod erre az esélyeidet?

- Úgy érzem, hogy lesz esélyem! És nekem ennyi elég, az hogy csak rajtam múlik.

- Köszönöm szépen és gratulálok!


AZ EURÓPA-BAJNOKSÁG VÉGEREDMÉNYE:

1. Szerbia
2. Montenegró
3. Magyarország
4. Görögország
5. Spanyolország
6. Olaszország
7. Horvátország
8. Oroszország
9. Franciaország
10. Románia
11. Németország
12. Hollandia
12. Szlovákia
14. Grúzia
15. Málta
16. Törökország



vlv-képek


A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL

A VLV ÖSSZES BELGRÁDI FOTÓGALÉRIÁJA