FACEBOOK

Dala Tamás: Nyúlunk a kilincs felé, csak be kell lépni a kapun

Dala Tamás: Nyúlunk a kilincs felé, csak be kell lépni a kapun
hozzászólás, 2016.01.21.

Az egykori válogatott vízilabdázó, aki nyolc évig játszott együtt Benedek Tiborral, bízik Montenegró legyőzésében és a "közvetlen" olimpiaikvóta-szerzésben. Dala Tamás a Reggeli Start vendége volt szerdán.

Dala szakkommentátor volt az oroszok elleni csoportmeccsen, s már akkor közölte mindenkivel, hogy ez a csapat döntőt fog játszani Belgrádban.

Csisztu Zsuzsa műsorvezető nagyon diplomatikusan fogalmazott, amikor megjegyezte, hogy a Volvo Kupa mérkőzései után megfogalmazódtak bizonyos kételyek a csapattal kapcsolatban...

Dala Tamás emlékeztetett, hogy a válogatottnak se karácsonya, se szilvesztere nem volt, végig edzettek, s e pillanatban azt lehet mondani, hogy a formába hozás, az időzítés jól sikerült. Ugyanakkor a minket a győri meccsek elején eléggé leiskolázó olaszok és spanyolok az 5-8. helyért játszanak az Eb-n.

Fokozatosan jön bele a magyar csapat a játékba, előbb a harmadik és a negyedik negyedben ment jól, aztán már a másodikban is, mostanában pedig már jól is kezdünk, egyből benne vagyunk a mérkőzésben.

A volt válogatott vízilabdázó szerint az oroszok elleni meccsen törték át a gátat a játékosok, amikor 1:4-ről fordítva sikerült hat góllal nyerni. Mára összeért a csapat, egy kicsit még az emberelőnyös helyzetek értékesítése terén kellene javulni - mindta a stúdióvendég.

Dala Tamás számára az elmúlt egy-két év teljesítménye alapján meglepetés, hogy Montenegró most ennyire jó, s hogy a negyeddöntőben ilyen simán, 10:7-re verték az olaszokat.

- Biztos, hogy nem lesz könnyű, itt már bármelyik mérkőzésen bármi megtörténhet, az számít, hogy az adott napon ki hogy kel fel, ki hogy tud koncentrálni, ezen fog múlni.

A teljes beszélgetés:

 


A VLV MECCSELŐZETESE A MONTENEGRÓ ELLENI EB-ELŐDÖNTŐ ELŐTT

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL