FACEBOOK

Magyarország-Grúzia 14:3

Magyarország-Grúzia 14:3
hozzászólás, 2016.01.17.

A várt magabiztos győzelemmel jutott válogatottunk a legjobb nyolc közé a belgrádi Európa-bajnokságon. Kedden este 20.15-kor a horvátokkal játszunk az elődöntőbe jutásért. Helyszíni jelentés Belgrádból, 9 nyilatkozat, a meccs összes gólja és sok vlv-fotó:


Az Eb-n készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Európa-bajnokság, nyolcaddöntő

Magyarország-Grúzia 14:3 (4:1, 4:1, 3:1, 3:0) - jegyzőkönyv - pdf
Belgrád, Kombank Aréna, v.: Dalli (máltai), Margeta (szlovén)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Bátori 1, Vámos 2, Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Hárai. Cs.: Kis G. 1, Erdélyi 1, Hosnyánszky 2, Decker Á. 1, Manhercz 2, Bisztritsányi (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Grúzia: Strujic, Tsrepula 1, Elez, Bitadze, Jelacsa, Baghaturia, Rurua 2. Cs.: Kavtaradze, Kvedeliani, Gegelasvili, Jakhaia, Imnaisvili, Subladze (kapus). Szövetségi kapitány: Jovan Popovics
Gól - emberelőnyből: 1/4, ill. 5/11
Gól - ötméteresből: -, ill. -
Kipontozódott: Tsrepulia

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-FOTÓK

A magyar válogatott ezzel biztosította helyét az áprilisi trieszti olimpiai selejtezőtornára, amelyen 12 csapat vesz részt, tehát ha Belgrádban nem sikerül megszerezni a riói részvételi jogot, a lehetőség megmarad.

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL

VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.


BENEDEK TIBOR az M4-nek:

- Itt is áll már mellettem Benedek Tibor szövetségi kapitány, akinek gratulálok a győzelemhez! Tudtuk, hogy könnyű lesz. Annyira könnyű lett, mint amennyire számítottunk? Vagy lehetett volna nehezebb?

- Jól kezdtünk. Mindenképpen fontos volt, és a 4:0-lal meglett a hangulata a mérkőzésnek. Onnan már kicsit - a harmadik negyedben - mi voltunk, akik visszavettünk. A támadójátékban leginkább. A védekezés végig stabil volt, támadásban egy idő után már nem akartunk túl sok mindent csinálni.

- Ez már ugye az a mérkőzés, ami közben, előtt már igencsak a horvátok elleni negyeddöntőre néztünk. Ennek tükrében hova lehet ezt a találkozónkat tenni, és a formánkat meg lehet-e saccolni ebből?

- Én meg tudom saccolni. Ha nézünk egy folyamatot, mondjuk a Volvo Kupa óta, én azt gondolom, hogy folyamatosan magabiztosabban és jobban játszunk. Kialakult a saját játékunk, ami a Volvo Kupán még egyáltalán nem volt meg. Most szerintem nagyon jó, biztos a védekezésünk, megvannak azok a pontjaink, amikre számíthatunk nehéz helyzetben. Természetesen a horvát csapat az egy másik műfaj. Egy másfajta vízilabda, újra az emberelőny-emberhátrány lesz majd kiemelkedően fontos. De azt gondolom, hogy most sokkal inkább benne van a játékunkban az a lefordulás, az a kreativitás, ami kell majd egy negyeddöntő megnyeréséhez.

- Hogy készül most a csapat a horvátok elleni mérkőzésre? Előny-e nekik esetleg a plusz egy szabadnap?

- Semmi sem előny nekik. Itt minden nekünk előny.

- Mi minden?

- Az, hogy csak egy napot pihenünk, benne maradunk a mérkőzésekben, az hogy lendületben vagyunk, az hogy magabiztosak vagyunk, és hiszünk abban, hogy győzni fogunk holnapután.

- Köszönöm szépen Benedek Tibornak. Gratulálok még egyszer és jó munkát kívánok majd a negyeddöntőre!

(Lejegyezte: Kerbi)


VARGA DÉNES az M4-nek:

- 14:3-ra nyert tehát Magyarország Grúzia ellenében egy nagyon-nagyon könnyű mérkőzésen. Itt áll már mellettem Varga Dénes, aki három gólt lőtt ezen a mérkőzésen. Gratulálok. Ilyesmi forgatókönyvre és ilyen könnyű mérkőzésre számítottatok?

- Köszönjük szépen. Tulajdonképpen igen.

- Mire volt akkor ez jó? Hiszen azért a horvátok ellen mi komolyan készülünk. Mit próbáltatok leginkább gyakorolni ezen az összecsapáson?

- Hát, mindazt amit mi játszunk tulajdonképpen. A szoros védekezést, a zónavédekezést egyaránt és jól ment, tudjuk persze, hogy nem ugyanezzel az ellenállással  fogunk találkozni holnapután. De hát ez teljesen mindegy, nekünk az a lényeg, hogy folyamatosan erősítsük magunkat ezekben a gyakorlatokban.

- Hogy állsz most az energiával, az energiákkal amit említettél, hogy most körbe lengi a csapatot, úgy érzed?

- Jól. Hát itt se kellett megszakadni, hál istennek, meg Tibi is pihentetett, úgyhogy minden rendben.

- A horvátok ellen készülhetünk. Hogy várod ezt az összecsapást?

- A tétnek megfelelően. Azt gondolom, megértünk arra, hogy ezt a negyeddöntőt megnyerjük a horvátok ellen. Ez mindenkinek a fejében az abszolút kitűzött cél, úgyhogy ennek tükrében edzünk gyakorlunk egy kicsit.

- Szeretnéd akkor a pályafutásod legszebb pillanatát és momentumát itt elérni, amit nyilatkoztál?

- Igen, azt gondolom, hogy továbbjutunk a negyeddöntőbe, az elődöntőbe, ott is helytállunk, megnyerjük azt a meccset is és akkor a döntőben megverjük a szerbeket.

- Mi kiegyezünk ezzel. Köszönöm szépen Varga Dénesnek.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BISZTRITSÁNYI DÁVID az M4-nek:

- Bisztritsányi Dávid áll itt mellettem, aki egy gólt kapott, összességében is csak hármat a magyar válogatott Grúzia ellenében. Gratulálok ehhez a győzelemhez! Dénes már elmondta, hogy gyakorlatilag azért ilyen mérkőzésre számítottatok. Ez jó, egy ilyen mérkőzés a horvátok előtt, vagy nem jó?

- Ez majd kiderül a negyeddöntő után. Igazából tudtuk a mérkőzés előtt, hogy a grúz és a magyar vízilabda között azért minimum ennyi különbség van. De nem mindegy, hogy ezt hogy játszod le, hogy mi a végeredmény, meg hogy hogy jössz ki a medencéből. Azt gondolom, hogy maximálisan teljesítettük, amit elvártunk saját magunktól, úgyhogy nyugodt szívvel mehetünk be a negyeddöntőbe.

- Energikusnak tűntetek. Hogy érzitek most már a mérkőzéseket mérkőzésről mérkőzésre, hiszen itt nem csak egy meccsről van szó, hanem az egész útról.

- Nagyon jó erőben vagyunk. Azt gondolom, hogy nagyon jó formában is. Mondom, ez a negyeddöntő fogja eldönteni azt, hogy most hol vagyunk, de én nagyon bizakodó vagyok. Azt gondolom, hogy jobb csapat vagyunk a horvátnál. Jobb játékosállománnyal és jobban egyben vagyunk. De mondom, még két napot kell arra várni, hogy ez kiderüljön.

- Ami a hangulatot illeti, illetve a taktikát, hiszen ugye itt a Volvo Kupa után indult el még az az összecsiszolódás, ami lassan-lassan beérik, hiszen most már be kell érnie.

- Az összecsiszolódásunk nagyon jól halad, a taktikánkban pedig nagyon bízunk, úgyhogy mást nem tudunk csinálni, csak csináljuk a dolgunkat.

- Mi kell a horvátok ellen?

- Nagyon jó játék.

- Köszönöm szépen! Jó pihenést, és sok sikert kívánok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Gratulálok Tibor! Kötelező győzelem volt. Mennyire vagy megelégedve az eredménnyel? Gondolom, azzal mindenképpen. A játékkal?

- Meg vagyok elégedve. Amit mondtam, hogy a két csapat között körülbelül 10 gól a különbség, igazolódott. Tizenegy góllal nyertünk. Tehát amennyivel jobbak vagyunk, általam ítélve, azt teljesítette a csapat, nagyon fegyelmezett, jó védekezéssel. Végig magabiztosan vezettünk, úgyhogy igazából nem tudok semmi mást mondani.

- Volt-e mód gyakorolni valamit akár védekezésben akár támadásban?

- Rejtetten, bujtatottan gyakoroltunk, igen. Teljesen másfajta mérkőzés lesz a holnaputáni, de bizonyos részfeladatok voltak a taktikánkban, amik kellenek majd holnapután.

- Elképzelhető - kívülről nézve úgy tűnt -, hogy egy-két embert azért pihentettél is ma?

- Egy-két embert pihentettem, igen.

- Mennyire volt nehéz lelkileg a fiúkat arra "kényszeríteni", hogy ne a horvát meccsen gondolkozzanak már most?

- Profi játékosokról van szó, ez a magyar válogatott, úgyhogy ők tudják, mi a dolguk. Eddig a pillanatig a grúzok voltak a legfontosabbak. Ahogy lefújták a meccset, mostantól kezdve pedig már a horvátok. Itt már nem is arról van szó, hogy majd alszunk egyet, aztán majd holnaptól, hanem gyakorlatilag ahogy már kimásztak a vízből onnantól a horvátok elleni meccs a legfontosabb.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Összességében: jól játszottunk. Szerintem, amit kitűztünk gyakorlásként, azt megcsináltuk. A második félidőben, úgy érzem, hogy egy kicsit visszavettünk. Mennyi lett a vége?

- Tizenegy lett közte.

- Az volt kimondva, hogy minimum tízzel győzzünk. Annak örülök, hogy sok blokk volt, legalábbis a meccs első félidejében biztos. Elégedett vagyok ezzel a meccsel, jól játszottunk. Végül is kötelező győzelem volt, ugyanakkor tudtunk gyakorolni. Nagyon okosat nem tudok mondani. Most lesz két napunk felkészülni a horvát csapatból.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Gratulálok! Hogy mennek a dolgok...?

- Köszönjük szépen. Szerintem nagyon jól alakulnak a dolgok. Úgy érzem, hogy a csapat kész a horvátok elleni találkozóra és arra, hogy nyerni is tudjunk, hogy aztán esélyesként menjünk a következő mérkőzésre.

Mérkőzésről mérkőzésre próbáltunk épülni, de elég nehéz ilyen meccseken, amikor tízgólos különbségek vannak. Gyakorlatilag egy komoly meccsünk volt, ahol komoly számszerű eredmény is született, a görögök elleni, ahol jól is játszottunk. Úgy gondolom, azóta minden egyes mérkőzésen kezd összeállni a játékunk, javul a támadásunk, a védekezésünk és az összeszokottságunk.

- Hogy érzed magad fizikailag és mentálisan? Milyen kedvvel játszol?

- Fizikailag jól érzem magam, mentálisan megőrülök attól a bíráskodástól, amikor már nem tudok úgy beállni centerbe, hogy ne kapjak kontrát. Ma már nagyon ideges voltam, mert furcsa, hogy csak bemész és igazán csak tologatni tudod a másikat. Centerben birkózás van és eddig olyan hülye helyzetek voltak, hogy szinte mindig a kontrát kaptam és kiállítást csak nagy nehezen, megkínlódva. Nagyon várom már a horvát meccset, mert ott talán már tudom a képességeimet kamatoztatni, az ő játékuk jobban fekszik nekem.

- Arra gondolsz, hogy ott más lesz a felfogás?

- Biztos vagyok benne, hogy ott kőkeményen meg akarnak fogni a bekkek, úgyhogy nekem az jobb lesz.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Enikő)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Gratulálok Miki, volt-e bármi nehézsége ennek a meccsnek?

- Nem, nem volt.

- Tudtatok valamit gyakorolni? Volt valami kitűzve?

- Ki volt tűzve az, hogy ezt ugyanolyan fontos állomásnak tekintjük, mint az összes többit, azért is mert ez így is van. Nekünk minden egyes mérkőzés, ahol együtt játszunk, ahol tudjuk játszani a saját játékunkat, egy lépcsőfok ahhoz a célhoz amit kitűztünk magunknak. Úgyhogy ennek megfelelően játszottunk. Biztosan vannak dolgok, amiket jobban is lehetett volna csinálni, de ettől függetlenül szerintem elégedettek lehetünk ezzel a mérkőzéssel.

- Köszönöm szépen Miki.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Gratulálok Balázs! Az izzadtságtól csavarod a vizet a köpenyedből. Milyen meccs volt ez?

- Sima.

- Sima meccs volt, és milyen célt szolgált?

- Az volt a cél, hogy bekerüljünk a negyeddöntőbe. Ez bőven elég cél.

- Milyennek láttad a meccset? Akartatok még valamit a győzelmen kívül?

- Nagyon hamar eldőlt, aztán talán kicsit melankolikus lett a mérkőzés lefolyása is, olyan zenéket is játszottak, tehát elég lagymatag volt a második félidő, azt gondolom.

- Mennyire vagy megelégedve a saját teljesítményeddel?

- Ezt kérdezd meg a horvát meccs után!

- Esküszöm megkérdezem. Köszönöm.

(Lejegyezte: Vona Lilla)


MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- Gratulálok neked, Manó. Most is több lehetőséged volt, mint amennyit sikerült kihasználni, de azért mégiscsak sikerült, lőttél gólt és újra részese voltál ennek a győztes, negyeddöntőbe jutott csapatnak, amihez szívből gratulálok. Foglald össze kérlek, ma milyen volt!

- Köszönjük szépen. Mivel már játszottunk a grúzokkal egy Világliga-meccset, így már nagyjából tudtuk, mire számíthatunk, bár fejben már kimondva-kimondatlanul azért az egész csapat a holnaputáni horvát mérkőzésre koncentrál. Ez szerintem meg is látszott pár helyzetkihasználáson, dekoncentráltságon, de összességében szerintem jól játszottunk.

- Kezdesz felszabadulni? Már elég sokat játszottál.

- Igen, egyre inkább azt veszem észre magamon, hogy könnyedebb vagyok, bár még mindig vannak olyan nem odafigyeléseim", amiket ennek a számlájára írnék, de ezek már nagyon minimális dolgok.

- Mennyire várod a horvát meccset?

- Attól függ, mennyire lehet? Életem első Európa-bajnokságán a horvátokkal játszhatok a négybe kerülésért, életem egyik legnagyobb meccse lesz.

- Köszönöm szépen, gratulálok!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


A nap további eredményei:

Olaszország (C1)-Törökország (D4) 16:2 (4:0, 3:0, 5:1, 4:1) - jegyzőkönyv - pdf (29)

Románia (C2)-Görögország (D3) 9:15 (3:5, 3:5, 1:4, 2:1) - jegyzőkönyv - pdf (30)

Oroszország (D2)-Németország (C3) 9:6 (2:2, 3:1, 2:1, 2:2) - jegyzőkönyv (32) (az egyik játékvezető Kun György volt)



vlv-fotók