FACEBOOK

Magyarország-Törökország 20:5

Magyarország-Törökország 20:5
hozzászólás, 2016.01.15.

MAGYARORSZÁG CSOPORTELSŐ A BELGRÁDI EURÓPA-BAJNOKSÁGON! Válogatottunk legközelebb vasárnap 17.15-kor száll vízbe, a legjobb nyolc közé jutásért Grúzia csapata lesz az ellenfél. Az elvárható továbbjutást követően kedden 20.15-kor a Horvátország-Hollandia mérkőzés győztese következik, itt a tét már a legjobb négy közé jutás lesz.


A Belgrádban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

Európa-bajnokság, csoportkör

3. forduló

Magyarország-Törökország 20:5 (4:0, 4:1, 5:1, 7:3) - jegyzőkönyv - pdf

Belgrád, Kobank Aréna, v.: Ivanovszki (montenegrói), Schwartz (izraeli)
Magyarország: Nagy V., Gór-Nagy, Bátori 3, Vámos 3, Varga Dániel 2, Varga Dénes 6, Hárai 3. Cs.: Hosnyánszky, Erdélyi 1, Decker Á.,Kis G. 1, Manhercz K. 1, Bisztritsányi (kapus). Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Törökország: Sezer, Akszentijevics, Okman, Sutalo 2, Korolija 1, Beskardesler, Cagatay 1. Cs.: Agkurt, Gulenc, Ozbakis, Sonmez 1, Yilmaz. Szövetségi kapitány: Mehmet Alp Olcaytu
Gól - emberelőnyből: 6/7, ill. 2/7
Gól - ötméteresből: –, ill. 1/1

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-KÉPEK

VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



Benedek Tibor az M4-nek


- Megcselekedtük, amit megkövetelt a haza. Tizenöt góllal legyőztük Törökországot, ezen a kora reggeli mérkőzésen. Itt áll mellettem Benedek Tibor szövetségi kapitány. Gratulálok a győzelemhez. Nagyjából ennyi volt ebben a mérkőzésben?

- Azt mondom, hogy talán két góllal volt több. Picike dolgok döntöttek, csak keresgélni tudom a részleteket. A 8:8-as kiállítási arány a török csapat ellen, az egy kicsit furcsa. Ők valóban nem csináltak semmit, csak vártak és visszamenekültek illetve Kis Gábornak volt két olyan helyzete, ami egyértelmű ötméteres volt. Kihagytunk talán egy vagy két ziccert is. Ez összességben pont az a három-négy gól, ami nekünk kellhet. A hozzáállással, a munkával, az akarással abszolút elégedett vagyok. Szoros emberfogásban talán egy picit több labdát szerezhetnénk, hiszen az a célja. Ez nem sikerült, de azon kívül le a kalappal a fiúk előtt, mert mindent megtettek.

- Például a kezdéssel is, amely ugye az orosz mérkőzésen nem sikerült jól, annak ellenére, hogy tudtuk, hogy nagyon jól kell kezdeni és gyakorlatilag végig nyomni kell. Ez most nem látszódott a fiúkon. Most ezt a gólkényszert, mint amiben voltunk jobban viselték?

- Itt azért megmondtuk, hány góllal szeretnénk, hogy nyerjenek, úgyhogy volt egy kézzelfogható cél. Emiatt sokkal határozottabban tudtak kezdeni. Nyilván az orosz csapat jobb, mint a török, de majd este kiderül milyen erős.

- Mire számíthatunk azon a mérkőzésen? Elvileg hatnál kellene kevesebbel kikapnia az oroszoknak. Nagyjából az első sakkozgatás erről szól. Ez mennyire reális a kapitány úr szerint?

- Fogalmam sincs. Meglátjuk, tényleg nem tudok mit mondani. Lehet, hogy nyer az orosz csapat, de lehet, hogy kikap tizenöttel. Nem látom előre.

- Akkor most szurkolunk az oroszoknak?

- Szurkolunk az oroszoknak. Nyerjenek.

- Köszönöm szépen Benedek Tibornak. Gratulálok a győzelemhez. Tehát 20:5-re nyert a magyar válogatott Törökország ellen.


(Lejegyezte: Enikő)



Manhercz Krisztán az M4-nek


- Nyert a magyar férfi vízilabda-válogatott Törökország ellen. Manhercz Krisztián az első felnőtt világversenyén megszerezte első gólját is. Nem tudom, mennyire fontos ez, vagy inkább az össz-gólkülönbség az, amire hajtottatok?

- Először is köszönöm szépen. Nyilván az össz-gólkülönbség lenne a legfontosabb, mivel ugyanúgy tizenöttel verték a görögök a törököket két nappal ezelőtt. Ezért a sorsunk az esti görög-orosz mérkőzésen fog eldőlni. Ha hattal többel nyernek a görögök, akkor sajnos ők lesznek a csoportelsők.

- Hogy érzed, megtettétek, amit meg lehetett ebben a kora reggeli, nem túl optimális meccsidőpontban?

- A magunk részét szerintem megtettük. Nyilván az utolsó negyedben kimaradtak olyan helyzetek, amiknek nem kellett volna kimaradniuk, de ezzel most már nem tudunk mit kezdeni.

- Szerinted, mi lehet a forgatókönyv, mit vársz az orosz-görög mérkőzéstől? Elvileg hatnál kevesebbel kellene nyerniük. Már játszottatok mind a két csapattal. Hogyan érzed az erőkülönbséget?

- Nyilván benne van az is, hogy többel nyernek a görögök, mivel ha jól emlékszem a mi első negyedünk 4:1 volt az oroszok ellen, utána meg egy 10:2-es etapot nyomtunk ellenük. Bízunk benne, hogy egy gyengébb napot fognak ki.

- Tudom, hogy az első góloknál, első meccseknél mindig sütizés, vagy torta de most itt, Belgrádban hogy tudsz ilyesmit beszerezni? Lesz valami, egy kis ünneplés az első gólod után?

- Tudtommal, nincs egyből az első Európa-bajnoksági gól után. Ebben bízom, de a többiek döntik el.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok!

(Lejegyezte: Enikő)



Bátori Bence az M4-nek


- Bátori Bence újabb három gólt lőtt. Most simán, tizenöt góllal legyőztük a török válogatottat. Itt áll mellettem a válogatott játékosa. Gratulálok a győzelemhez. Hogy esett ez a kora reggeli mérkőzés, nagyon fájt?

- Köszönjük szépen a gratulációt. Az fájt, hogy csak tizenöttel sikerült nyernünk, hússzal szerettünk volna. A végén reális esélyt éreztem a tizenhét-tizennyolc gólra. Az fáj, hogy nem lett meg, csak tizenöt.

- De jól kezdtetek, amit már hiányoltunk az orosz mérkőzésen, pedig tudtuk, hogy gólkényszerben vagyunk. Most ezt jobban felfogtátok?

- Persze, felfogtuk. Reggel hatkor felkeltünk. A szállodában is csobbantunk, itt is nagyon komoly bemelegítést csináltunk, de azért ez a török csapat nem az orosz. Előremutató kell, legyen abból a szempontból, hogy minden csapat ellen legalább ilyen hőfokkal, ha nem nagyobbal kell kezdeni.

- Lehet esetleg egy kis külön verseny a gólkirályi címért, a csapaton belül? Hiszen Vámos Marci is hármat lőtt, mondjuk ma Dumi hatot, szóval jó harc lehet. Van esetleg ilyen a csapaton belül?

- Nem, kizárt, hogy ilyen legyen. Mi vállt vállnak vetve segítjük egymást és egyáltalán nem foglalkozunk azzal, hogy ki hány gólt lő. Csak azzal foglalkozunk, hogy lépésenként menjünk előre. Most jön a nyolcaddöntő és este kiderül, hogy kivel lesz a negyeddöntő. Szerintem amint kiderül, már arra a meccsre fogunk készülni.

- Azért te a saját formáddal is csak foglalkozol, amint látjuk,  jól megy a játék.

- Persze, készülök meccsről-meccsre, ahogyan azt eddig tettem. Örülök, hogy jól megy, jó passzokat kapok a csapattársaimtól, úgyhogy így fog menni továbbra is.

- Este nagy oroszdrukkerek lesztek?

- Szerintem igen.

- Mire számítasz?

- Nem tudom megmondani. Mondjuk 10:8-cal elégedett lennék. A görögök nyerjenek nyugodtan, az jó lenne.

- Köszönöm szépen Bátori Bencének. Gratulálok és jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Enikő)


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Szervusz, Tibor! A játékosoktól már tudom, húsz gólos különbség volt a cél, ez nem sikerült. Csalódott vagy az eredmény miatt?

- Nem, nem vagyok csalódott. Mindent, amit meg tudtak tenni, a képességeik szerint megtettek. Úgyhogy nincs bennem semmiféle keserűség, hogy nem lett meg a húsz gól. Úgyis ez az utunk. Amit most megtehettek ezen a meccsen, azt ők megtették.

- Ez most egy hatalmas rohanás volt, és csak azt nézte mindenki, hogy minél hamarabb belője. Egy ilyen meccsen a csapatérés, a dolgok gyakorlása mennyire lehetett egyáltalán napirenden.

- Teljesen rendben volt. Ez a mai játékunk beleilleszkedett abba, amit összességében szeretnénk. Nem csináltunk nagyon mást, mint ami a játékunkhoz hozzá tartozik.

- Bisztricsányi Dávid most mutatkozott be. Hogy értékeled a teljesítményét?

- Volt két hatalmas védése, meg vagyok vele elégedve.

- Manó első gólját szerezte az Eb-n. Neki adhat ez egy kis pluszt lelkileg?

- Gólt lőni mindenki szeret, úgyhogy biztos jó, hogy meglőtte az első Eb-gólját. Nagyon nagy szükség van az ő jó teljesítményére a következő meccseken.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Szervusz, Dani! Gratulálok, mert azért tizenöt gól megvolt. Csalódott vagy?

- Csalódott vagyok, igen, mert legalább húsz góllal szerettem volna, hogyha nyerünk. Illetve ezt ki is mondtuk magunknak, tehát szerintem a többiek nevében is mondhatom. Persze nem kellene, hogy egy tizenöt gólos győzelem miatt csalódott legyen valaki, de igazából majd egy pár óra múlva dől el, hogy mit ér ez az eredmény.

- Nagyon sok lövés volt, amit védett a kapus, fölé is ment. A koncentrációval volt baj?

- Nem a koncentráció a megfelelő szó, nekem inkább a görcsösség jut eszembe. Megint azt tudom mondani, hogy a nagy akarásnak néha nyögés lett a vége és inkább emiatt maradtak ki azok a helyzetek, amiket általában belövünk.

- Hogy látod az esélyt?

- Azt kérdezed, hogy mennyi lesz az orosz-görög? Honnan tudjam? :)

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


DECKER ÁDÁM a vlv-nek:

- Hogy volt?

- Nem tudom, hogy volt. Így volt. 20:5 lett. Ennyi. Nagyon sok helyzetet hagytunk ki.

- Mennyi volt a reális?

- Nem tudom megmondani, mert tényleg nagyon sok helyzetet hagytunk ki, és kevés labdát szereztük ebből a szorosból. Nyilván az lett volna a reális, ha nem kapunk egy gólt sem, és lövünk 25-öt. Azért nálunk a támadásoknál sok mindent elengedtek, de ezzel nem szabad foglalkoznunk, hozzá kell szoknunk.

- Tudtatok valamint gyakorolni, vagy ez a meccs teljesen arra ment, hogy minél több gólt lőjünk?

- Ez a meccs csak arra ment, hogy a gólarányunkat javítsuk. Ez nem lehetett gyakorlás. Ennyi sikeredett. Bízom benne, hogy elég lesz, és az oroszok kellőképpen komolyan veszik majd a görögök elleni mérkőzésüket.

(Lejegyezte: Szita Mónika)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Szia Bence. Egy újabb meccsen vagyunk túl, és most már abszolút látszik, hogy  a csapat egyik húzóembere vagy - függetlenül attól, hogy az eredmény milyen. Azzal egyébként hogy vagy megelégedve?

- Nem vagyok megelégedve, mert 20 gólt szerettünk volna közé. Ez volt a cél. A vége előtt 1:40-nel volt 16 közte, ami azt jelenti, hogy 17 lehetett volna, ha nem kapjuk azt a nagyon bosszantó gólt a végén - és akkor finoman fogalmaztam. Kár érte, nagyon sajnálom. Így nagyon meleg lesz az esti meccs.

- De azért egy ilyen meccsből is tudtatok fejlődni, nem?

- Egyértelműen igen. Jól kezdtünk, pörögtünk - bár azért ez a török válogatott volt, nem az orosz. Rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, igaz, sokat ki is hagytunk. De este kiderül majd, hogy kivel játszunk.

(Lejegyezte: Szita Mónika)



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Szervusz Bisztro! Gratulálok az első Eb-meccsedhez! Egy kis élménybeszámolót kérek, milyen volt?

- Köszönnöm szépen! Nagyon örülök, hogy játszottam. Azért van, meg volt is bennem némi hiányérzet, úgy gondolom, hogy voltak olyan lövések, amiket ki lehetett volna védeni. Most az, hogy ez a tizenöt gól mire elég, háromnegyed tíz-tíz között eldől. Én bizakodó vagyok, mert azt gondolom, hogy mindent megtettünk azért, hogy csoportelsők legyünk. De azért nem esünk kétségbe, ha csoportmásodikak leszünk, mert Eb-t jöttünk nyerni, és aki Eb-t akar nyerni, annak mindenkit meg kell vernie. Nem vagyok teljesen csalódott, mert volt bravúr is azt gondolom a védések között. Mindig van jobb, úgyhogy most is lehetett volna egy kicsivel jobb.

- Volt benned már feszültség? Ez már a harmadik meccs volt, és még nem játszottál…

- Nem, nem abszolút nem. Nyilván drukk volt bennem, de ilyen minden meccs előtt van. Nincs olyan találkozó, ami előtt ne lenne, úgy gondolom, hogy ez egy nagyon jó dolog. Nem volt különösebb feszültség, vagy olyan érzés bennem, hogy még nem játszottam, vagy hogy most ez lesz az első világverseny-mérkőzésem. Próbáltam a legjobbamat nyújtani.

- Hogy tetszett a helyszín belülről?

- Elég profi…:). Elég jó érzés volt egy ilyen szép, ugye nem is uszoda, hanem sportcsarnokban játszani. Nyilván a negyed tízes kezdés az nem vetítette előre, hogy sokan lesznek.

- Jól van Bisztro sok sikert neked, remélem, hogy még találkozunk így meccsek után.

- Köszönöm szépen! Biztos.

- Szia

(Lejegyezte: Kerbi)


A nap további eredményei:

Grúzia-Olaszország 1:21 (1:5, 0:6, 0:6, 0:4) - jegyzőkönyv - pdf

Németország-Románia 13:14 (:3, 2:3, 5:5, 3:3) - jegyzőkönyv - pdf

Oroszország-Görögország 9:8 (2:2, 2:3, 2:4, 3:0) - jegyzőkönyv - pdf

Az A csoport végeredménye:

1. Spanyolország 7 (+20),
2. Montenegró (+16),
3. Hollandia 3,
4. Szlovákia 0 pont

A B csoport végeredménye:

1. Szerbia 9,
2. Horvátország 6.
3. Franciaország 3,
4. Málta 0 pont

A C csoport végeredménye:

1. Olaszország 9,
2. Románia 6,
3. Németország 3,
4. Grúzia 0 pont

A D csoport végeredménye:

1. Magyarország 7,
2. Oroszország 6,
3. Görögország 4,
4. Törökország 0 pont


A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL

BENEDEK TIBOR késő este a vlv-nek:

- Nem megkönnyebbülést érzek, hanem átfordítottam az agyamat a szerbről a horvátra. Nekünk nagyon lényeges lesz a negyeddöntő és most annyival is könnyebb dolgunk van, hogy a grúz meccs után egy pihenőnapot kapunk, ami nem lett volna, hogyha a másik ágon jutunk tovább. Ettől kezdve nyilván a horvátok ellen kell készülnünk és azokat az energiákat mozgósítani, amiket a szerbek ellen, vagy bárki ellen mozgósítottunk volna.

Ha választhattam volna, akkor nyilván én is inkább a horvátokat választottam volna, úgyhogy örülök

- Akkor most jó kedved van!

- Jó kedvem akkor lesz, ha megverjük a horvátokat.

- Akkor már jó kedved lesz vagy akkor meg azt fogod majd mondani, hogy majd ha bejutunk a döntőbe...?

- Nem, akkor már jó kedvem lesz...


vlv-képek