FACEBOOK

Magyarország-Oroszország 12:6

Magyarország-Oroszország 12:6
hozzászólás, 2016.01.13.

Megszerezte első győzelmét a magyar válogatott a belgrádi Európa-bajnokságon. Nem is akárhogy, sokáig emlékezetes mérkőzésen, komoly hátrányból visszajőve, s végül gólkülönbséget javítva. A helyszínről folyamatosan készítjük az anyagokat.


A Belgrádban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL

Európa-bajnokság, csoportkör

2. forduló


Németország-Grúzia 11:9 (1:3, 4:3, 3:2, 3:1) - jegyzőkönyv - pdf

Törökország-Görögország 6:21 (1:2, 3:6, 1:6, 1:7) - jegyzőkönyv - pdf

Románia-Olaszország 5:11 (0:2, 1:4, 1:3, 3:2) - jegyzőkönyv - pdf


Magyarország-Oroszország 12:6 (1:4, 3:1, 3:0, 5:1)
Belgrád, Kobank Aréna, v.: Buch (spanyol), Mercier (francia)
Magyarország: Nagy V., Bátori 5, Vámos 3, Decker Á., Varga Dániel 1, Varga Dénes 2, Hárai. Cs.: Gór-Nagy, Erdélyi 1, Hosnyánszky, Kis G., Manhercz K.,. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Oroszország: Antonov, Ogyincov 1, Bugajcsuk, Krasznov, Kholod 3, Liszunov, Ginjatov. Cs.: Magamojev 1, Bicskov, Merkulov 1, Baljakirev, Nyikolajenko. Szövetségi kapitány: Erkin Sagajev
Gól - emberelőnyből: 5/10, ill. 1/9
Gól - ötméteresből: -, ill. 1/1
Kipontozódott: Gór-Nagy, ill. Magomajev

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-KÉPEK

Legközelebb péntek reggel 9.30-kor játszunk, az ellenfél Törökország.


VIDEÓK (M4):

M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



Benedek Tibor az M4-nek


- Benedek Tibor szövetségi kapitány áll itt előttem, aki végig elég nyugodtnak tűnt. Az első negyed után is az volt?

- Belül? Nem. Belül egyáltalán nem. Tudjuk azt, hogy mi a tét, hogy minden kapott gól eggyel nagyobb súly a hátunkon és jó sokat kaptunk az elején. Úgyhogy én nehezen tudtam átmenni a félidőben a másik oldalra. De aztán elkezdtünk játszani. A harmadik negyedben kezdtünk el úgy játszani, ahogy abbahagytuk a görög mérkőzést, úgyhogy nem örülök ennek. A hat gólt talán aláírtam volna előtte. Nem rossz ez az orosz csapat, de azért hogy ennyit kellett izgulni a hat gólért, arra nem számítottam és hát nem tudom még, hogy mit ér ez a hat gól holnapután a görögök ellen.

- Megleptek bennünket az oroszok vagy saját magunkat leptük meg az elején?

- Nem. Én azt gondolom, hogy mi voltunk túl lassúak, akár a zónában, akár emberelőnyben, 3/0-ás emberelőnnyel kezdtünk, amit így, hogy ekkora volt a tét, kicsit luxusnak érzem.

- A lényeg a lényeg, 12:6-ra nyertünk nagyon magabiztosan és azért ez nem kevés gól. Mennyire lehet ez elég és egyáltalán, a görögöknek milyen esélyei lehetnek, hogy érzi a kapitány, ez ellen az orosz csapat ellen?

- Hát most nem tudom megmondani. Azt tudjuk, hogy ők mennyire verték a törököt, nyilván megpróbáljuk a török csapatot jobban megverni holnapután, mint a görögök, aztán meglátjuk, hogy mi fog történni. Ők játszanak az utolsó mérkőzésen. Biztos, hogy a török csapat ellen nem fér bele egy ilyen kezdés, mint ami ma volt. Annyira számítani fog minden lőtt gól és minden kivédekezett védekezés, hogy nem engedhetünk meg magunknak ilyen rövidzárlatot, mint most a mérkőzés elején.

- Ez a forgatókönyv talán nekünk kedvezhet, mármint, hogy mi a törökökkel zárjuk a csoportot?

- Talán igen, de itt csak találgatni tudunk, mert nem tudjuk, hogy mi fog történni holnapután. Lehet, hogy a görög simán nyer, lehet hogy..., ebben az orosz csapatban minden picit benne van. Vagy a nagyon jó játék vagy a nagyon rossz, úgyhogy most talán azon múlik, hogy ez az orosz csapat egy ilyen vereség után hogy tud újra talpraállni vagy akar-e egyáltalán talpraállni, mert egy pillanatra szerintem elhitték, hogy jobbak lehetnek nálunk, még a második negyedben. Aztán kaptak egy nagy pofont a végére.

- Én gratulálok mindenesetre a győzelemhez. Jó pihenést és jó munkát kívánok Benedek Tibornak.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Bátori Bence az M4-nek


- Gratulálok! Most aztán minden kijött, csak a kezdés nem...

- Köszönöm a gratulációt az egész csapat nevében, huh, nagyon elfáradtam. Nagyon örülök, hogy egy ilyen meccset sikerült hat góllal megnyerni, amikor mondhatom azt, hogy finoman szólva sem indítottuk jól a mérkőzést, de szépen lassan felépítettük magunkat, elsősorban a védekezést és a második-harmadik-negyedik negyedben csak két gólt kaptunk, ez nagyon nagy dolog. És így életben tartottuk a reményeinket, hogy csoportelsőként jussunk tovább.

- Megleptek benneteket az oroszok az elején?

- Nem, mi leptük meg magunkat, túlságosan lassúak voltunk, ők meg fel voltak pörögve, mi meg a második negyedtől mentünk bele a meccsbe úgy, ahogy azt kellett volna. De így a végén azt mondom, hogy hattal nyertünk, elégedett vagyok ezzel az eredménnyel.

- Miben tudtatok váltani leginkább? Egyébként Benedek Tibort és titeket is elég nyugodtnak láttalak, szóval ez is egy fontos része volt a fordításnak.

- Azért annyira nyugodtak nem voltunk az első negyed után, nem is szabadott, hogy azok legyünk. Szerintem védekezésben, támadásban és fórokban, gyakorlatilag mindenben felgyorsult a játékunk és ez hozta meg a sikert és a gólokat.

- Hogy érzed, a görögöknek hasonlóan nehéz dolga lesz az oroszokkal?

- Nagyon bízom benne, hogy ugyan ilyen nehéz lesz nekik, ugye ők tizenöt góllal verték a törököket, péntek reggel nekünk is fel van adva a lecke, szerintem mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy csoportelsők legyünk, mert az megkönnyítené az utunkat!



Decker Ádám az M4-nek

- Decker Ádám áll itt előttem, sima lett a vége, nagyon szoros volt az eleje, hogyha ez volt a dramaturgia, akkor jól sikerült. Ez volt a terv?


- Nem ez volt a terv, de szerencsére mi nem izgultunk, nagyon rosszul kezdtünk, ez szerintem kicsit mentális alapon nyugszik, mert én fizikailag nagyon jól éreztem magamat, és a többieken is azt láttam, hogy nagyon megyünk, pörgünk; de kimaradnak a helyzetek. Aztán belejöttünk szerencsére, tudtuk azt játszani, amit Tibi kért, megnyugtatott minket a félidőben és lépésről lépésre, gólról gólra sikerült őket bedarálni. Nagyon fontos, hogy nem kaptunk másfél negyeden át gólt, ez az alapja a győzelemnek.

- Azért lepődtünk meg mi is, hiszen a gólkülönbség is fontos lesz, nagyon bekezdtek az elején. Nagy akarásnak nyögés lett a vége?

- Hát, pontosan. Én is azt éreztem, hogy kicsit kapkodunk, fejetlen volt a védekezésünk, könnyen átlőtték a zónánkat, ólmosan mozogtunk. Hogy majd, majd, spórolunk előre, hogy majd elöl gólt lövünk. Igazából azért tudtunk feljönni és azért tudtunk fordítani, mert jó csapat vagyunk, és hiszünk abban, amit elterveztünk. Szerintem ez nagyon fontos lélektanilag a következő meccsekre, hiába vezet 4:1-re az ellenfél, tudatosan azt a játékot játsszuk, amit gyakoroltunk már hetek, hónapok óta, amivel bárkit meg tudunk verni. Tehát a második félidőben érvényesítettük ezt az akaratunkat.

- A törököket mennyivel tudjuk megverni, és a görögök az oroszokat?

- Nem kell számolgatni, mert szerintem meg tudjuk verni őket többel is, mint ahogy a görögök tették, most nagyon elfáradtak az oroszok, tehát kicsit kikapartuk a gesztenyét a görögöknek, de ezzel nem foglalkozunk, elkezdjük a török meccset, aztán majd a végén meglátjuk, hogy mi az eredmény. Jól kell játszanunk, és akkor biztos, hogy mi fogunk elsőként végezni.



vlv-képek


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Tibor, a meccs rettentően izgalmas volt, és minden hullámzás megvolt benne, ami a vízilabdát jellemzi. Olyan mélyről jött fel a csapat, hogy az hihetetlen. Először azt mondd meg, mit történt? Mindenki mondja, hogy lassúak voltunk, nem vették fel a fiúk a ritmust, de miért volt ilyen a kezdés, meg tudod-e már mondani?

- Szerintem azért, mert még nagyon a sötétben tapogatóztunk. Hiába mondtuk el, - nyilván én is, és ők maguk között is beszélték -, hogy ez a nyolc negyed ugyanolyan fontos mint a görög meccs, mégis messze voltunk attól, hogy kézzelfogható legyen, milyen ez az orosz csapat és mennyivel fogjuk verni a törököket. Bizonytalan volt minden, és szerintem ez ledermesztette a csapatot. Én az emberelőnyökön láttam leginkább, hogy nem nagyon tudtuk, mit is akarunk csinálni, ráadásul lassúak is voltunk. Az elején 3/0-ás emberelőny-kihasználással kezdtünk, és ebből lett a végére 10/5, vagyis utána belőttünk 7-ből 5-öt. Az első negyed emberelőnyben teljes "black out", az egyikből még gólt is kaptunk. Ez nagyon sajnálatos, és bízom benne, hogy nem fog többé előfordulni, mert ezt nem engedhetjük meg magunknak.

- Az oroszok csináltak bármi váratlant ahhoz képest, amilyennek megismertétek őket?

- Nem, semmit nem csináltak. A centereik elég könnyen kapták a kiállításokat, de nem tudtak semmi váratlant húzni, hiszen játszottunk egymás ellen, és nagyjából tudtuk, hogy mit csinálnak.

- Danit is kérdeztem, hogy mi hozta a fordulatot? Mi javultunk fel, vagy ők elfáradtak, kipukkadtak?

- Mindenképpen az, hogy elkezdtünk lefordulni, és elkezdtük belőni az emberelőnyeinket, elkezdtünk sokkal agresszívabban védekezni, kivédekeztük a hátrányokat. Mind a négy fázisban nagyon sokat javultunk a meccs második részére.

- Nem lehet elmenni szó nélkül amellett, hogy a két szélső milyen teljesítményt nyújtott eredményességben. Ezt hogy értékeled?

- Ezért vannak itt.

- Gondolom, igen, csak eddig nem láttuk ezt.

- De, azért láttuk már...

- Pontosítok, mostanában nem láttuk...

- Igen, a görögök ellen nem láttuk, de bennük van, és ezt is várom el tőlük, hiszen ez a csapat akkor lesz erős, ha mindig lesznek olyan egyéni teljesítmények, amikről én ugyan tudom, hogy benne vannak a játékosokban, de ezt ki is kell hozzák magukból. Ha három-négy nagyon jó egyéni teljesítmény van, és az nem mindig ugyanaz, akkor ez a csapat nagyon erős lesz.

- Ez most kijött több embernél, Dumit is említhetném, de Dani is nagyon jól játszott. Egy ilyen meccsen a személyes sikerélmény mennyit lökhet a csapaton?

- Szerintem nagyon sokat. Pont ezt mondtam a görög meccs után, hogy csapatszinten nagyon jól játszottuk, ha még pluszban lesznek nagyon jó egyéni teljesítmények, akkor fogunk még inkább előrelépni. Ezen az úton most léptünk. Talán az egyetlen keserűségem az első negyede ennek a meccsnek.

- Így meg nagyobb lett a kontraszt, és nagyobb az öröm...

- Csak holnapután tudom megmondani, hogy mit ér ez a hat gól. Szerintem ez reális különbség a két csapat között, de hogy mi a valódi realitás, azt a görög-orosz meccs fogja megmutatni.

- Mi a különbség a török és a magyar között?

- Azt a 15 gólt biztosan tudjuk hozni, én bízom benne, hogy eggyel-kettővel még többet is tudunk.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


ERDÉLYI BALÁZS a vlv-nek:

- Gratulálok a csapatnak, mert azt gondolom, hogy egy rossz mérkőzést így kell megnyerni. Mert tényleg nagyon rosszul kezdtünk. Beragadtunk, nagyon rossz volt a zónánk is, a támadás is. De hát a második félidőben sikerült összeszedni magunkat és olyan iramot diktálni, amit végig kellett volna igazából.

- Mi történt veletek az elején?

- Megmondom őszintén, nem tudom. Lassúak voltunk nagyon, hogy miért, azt nem tudom, majd kitaláljuk este, de utána azért előjött a szívünk és beledöglöttünk a vízbe egymásért és ezért lett az a viszonylag nagy különbség a végére.

- Van most benned megkönnyebbülés?

- Lenne, hogyha az első félidőben is úgy játszottunk volna, mint a végén. Nyilván még sok fog múlni az utolsó meccsünkön, nem lehet azt se félvállról venni, sőt azt is ugyanilyen keményen, ha nem keményebben kell venni, meglátjuk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÉNES a vlv-nek:

- Van benned most egy nagy megkönnyebbülés? Gondolom azért ideges voltál?

- Igen. Ott a határon voltam, hogy elveszítsem a..., nem is tudom, a hitemet...

- Az önuralmadat?

- Nem, nem, ha az önuralmamat elveszítem abból olyan nagy probléma nincsen, mert ez csapatsportág és itt látszott, hogy vannak mások, akik nagyon jól játszanak. Úgyhogy, amikor elkezdődött a második félidő, az a roham visszatett minket a helyünkre.

- Ez óriási hangulati változás lehetett, s a játékban is óriási változás volt. Mikor kezdtél megnyugodni?

- Ahogy az imént mondtam, a második félidőben, ahogy elkezdtük azt a rohamot, akkor...

- Mi a tanulsága ennek a meccsnek?


- Talán az, hogy 4:1-es hátrányból is feltudunk állni, mert eleinte jobbnak tűnt az orosz csapat, de hát összeszedtük magunkat és így verhetővé vált.

- Az egyik gólod nagyon hasonlított egy elég jól ismert jelenetre.

- Hát ebből látszik, hogy az nem volt véletlen. :-)

- Nem nézik az oroszok a vlv-t?


- Úgy tűnik, látod? Terjeszkedni kéne...: vlv.ru

- Köszönöm szépen Dumi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi


VARGA DÁNIEL a vlv-nek:

- Szervusz, Dani! Megnyugodtál már? Gondolom, ideges voltál...

- Szervusz! Igen, de nem is az idegesség, hanem: vártam, vártam, vártam a fordulópontot. Éreztem már az első védekezésünknél, hogy lassúak vagyunk, hogy nem pörgünk föl. Oké, kaptunk egy gólt. Jó. Kihagytuk a fórt. Jó. Kaptunk még egy gólt, 2:0. Kezdett már olyan "izé lenni"... És akkor éreztem, hogy ez egy olyan nagyon nehezen belelendülős meccs lesz. Nem is az volt a kérdés, hogy nyerünk-e. Azt gondoltam, hogy a négy negyeden keresztül tuti, hogy felőröljük őket. De vártam, vártam és olyan későn jött el a fordulópont, hogy már talán ősz hajszálam is elkezdett nőni.

- A fordulópont azért jött el, mert ti feljavultatok, vagy ők kipukkadtak?

- Mind a kettő. De ők azért pukkadtak ki, mert mi feljavultunk. És igazából arról is mi tehettünk, hogy ők el tudtak menni 4.1-re. Ők nem játszottak mást, mint amit tudnak, mi viszont engedtük őket.

- Mi a veszélye egy ilyen kezdésnek?

- Mi a veszélye? Hogy hirtelen véget ér  a mérkőzés :).

- És nem mi vezetünk a végén.

- Igen. De ez a veszély ma nem állt fönt.

- Mi az, ami jó volt nagyon? Amiből merítkezni lehet? Túl azon, hogy felálltatok.

- A gólörömök. A tekintetek, az egymásra nézés, a dicséret, a buzdítás. Az, hogy mentünk előre, és küzdöttünk egymásért.

- Lehet, hogy jobb ez így, ahogy történt, mint ha nyertetek volna egy sima meccsen hat góllal?

- Faramuci a dolog, mert nem csak rajtunk múlik, hogy hányadikok leszünk a csoportban, ezért nem tudok rá válaszolni. Illetve az a válaszom, hogy majd kiderül péntek este, hogy mennyire jó ez így.

- Köszönöm szépen, Dani! Gratulálok!

- Én is köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Bence! Az jutott eszembe meccs közben, hogy egy ilyen dologról álmodhatsz, csak nem egy csoportmeccsen, hanem mondjuk egy Vb-döntőn.

- Szóval neked akkor ilyenek jutnak eszedbe. Én nem ezen agyaltam, én azon agyaltam, hogy nagyon jó lenne olyan különbséggel nyerni, ami életben tartja a reményeinket a továbbjutásra. 4:1-nél nem így nézett ki, de nagyon örülök, hogy ilyen erő van ebben a csapatban, és ez ki is jött, hogy 4:1-ről ilyen munkával fordítottunk 12:6-ra. Ez a hat gól azért életben tartotta a reményeinket, hogy pénteken jobb gólkülönbséggel mi jussunk csoportelsőként tovább. Úgy gondolom, hogy az a görög meccs még tart, és azt a görög meccset akkor nyerjük meg, ha jobb gólkülönbséggel mi jutunk tovább elsőként. Tibi is ezt mondta.

- Amire én céloztam az elején: ez egy csapatsport, de vannak húzóemberek, akik kritikus pillanatokban döntenek, fontos döntéseket hoznak, és megnyernek meccset, vagy megfordítják az eredményt, és ma te vállalkoztál erre. TElvállaltad azokat a dolgokat amiket mások szoktak elvállalni, és bejött, sikerült. Így értettem ezt a személyes sikert.

- Értem, köszönöm a gratulációt, örülök is neki. Azért vagyok itt, hogy így játszak. Ezt azért nagy részben a csapattársaknak is köszönhetem. Amikor tényleg ott volt, Marcika megúszott és átadta kettő a nullába…

- Nem arra gondoltam…

- Értem-értem, de ez ma extrán jól sikerült, nagyon örülök neki, de nem tulajdonítok ennek sem túl nagy jelentőséget, nem is szabad. Boldog vagyok, hogy hattal nyertünk mert kellet már.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)


NAGY VIKTOR a vlv-nek:

- Gratulálok, Viktor! Az elején teljesen összesz**tuk magunkat...

- Ezt így fogod írni? :)

- Így fogom! :)

- Nem érzem így. Nagyon akartunk, nagyon elszántan mentünk bele, és hogy mi miatt, azt nem tudom, de ez teljesen nem látszódott. Amennyire éreztem magunkon az önbizalmat meccs előtt, annyira nem éreztem magunkban az önbizalmat meg a dinamikát a meccs elején. Ez azt hozta, hogy ők vezettek sokkal, de azért ez megmutatja az erőnket is. Szerintem kevés csapat tudna egy ilyen rossz kezdés után ennyire jól játszani.

- Várj, ne lépjünk ezen át! Mitől volt a rossz kezdés, mi történt? Lefagytatok? Egyszerűen nem lehetett érteni, hogy mi van a vízben!

- Nem tudom a választ, szerintem többen vagyunk ezzel így. Lassan védekeztünk, lassan támadtunk, mind dinamikailag, mind fejben, de hogy miért, arra nem tudom a választ. Viszont így utólag már nem is nagyon érdekel, mert a végén hat gól lett a különbség. Persze most hazamegyünk a szállodába, és le fogunk ülni, vissza fogjuk nézni a hibákat, meg fogjuk beszélni, hogy ki mit érzett, és akkor lehet a válaszokat keresni. Így most én magamtól nem fogom tudni megfejteni ezt, nem is akarom, nem az én tisztem. Beszélgetni fogunk, és ez alapján fog kiderülni, ki hogyan érezte magát meccs előtt és a meccs első negyedében. Nyilván nem jól éreztük magunkat, amikor ekkora volt a különbség...

- De azt te is tudod, hogy egy komoly csapat ellen egy ilyen kezdés az végzetes...

- Igen, ezt természetesen tudjuk. Egy ilyen meccsen is, ahol papíron gyengébb ellenféllel játszunk, nagyon meredek egy ilyen kezdés, főleg amikor a gólkülönbség számít. De végül 12:6 lett, örülök annak, hogy győztünk és örülök, hogy ebből a kezdésből ezt hoztuk ki! Ezzel a lendülettel kell továbbmennünk!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Hohl Zsófi)


vlv-képek