FACEBOOK

Magyarország-Görögország 8:8

Magyarország-Görögország 8:8
hozzászólás, 2016.01.11.

Nagyon izgalmas mérkőzésen, döntetlennel rajtoltunk az Eb-n. Nyilatkozatok, fotók, gólok.


A Belgrádban készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A VLV EB-ALOLDALA A TELJES PROGRAMMAL, A MAGYAR CSAPAT BEMUTATÁSÁVAL, FOLYAMATOS EREDMÉNYKÖZLÉSSEL

Európa-bajnokság, csoportkör

1. forduló

Grúzia-Románia 6:12 (1:2, 3:2, 1:5, 1:3) - jegyzőkönyv

Oroszország-Törökország 17:8 (4:3, 4:0, 3:3, 6:2) - jegyzőkönyv

Németország-Olaszország 5:16 (0:2, 1:6, 3:4, 1:4) - jegyzőkönyv


Magyarország-Görögország 8:8 (3:2, 2:3, 2:1, 1:2) - jegyzőkönyv
Belgrád, Kobank Aréna, v. Koganov (azeri), Stampalija (horvát)
Magyarország: Nagy V., Bátori, Vámos, Decker Á., Varga Dániel 1, Varga Dénes 3, Hárai 3. Cs.: Hosnyánszky 1, Kis G., Gór-Nagy, Manhercz K., Erdélyi. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Görögország: Galanopulosz, Milonakisz 2, Funtulisz 2, Pontikeasz, Afrudakisz, Kolomvosz, Vlakopulosz 1. Cs.: Dervisis 1, Geniduniasz 2, Delakasz, Murikisz, Gunasz. Szövetségi kapitány: Teodorosz Vlahosz
Gól - emberelőnyből: 5/13, ill. 5/14
Gól - ötmétresből: -, ill. -
Kipontozódott: Erdélyi, ill. Derviszisz, Pontikeasz, Delakasz

A magyar csapat legközelebb szerdán, 20.15-kor száll vízbe, az oroszok ellen.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-KÉPEK A MÉRKŐZÉSRŐL

VIDEÓK (M4):


M4-videók az MTVA felszólítására eltávolítva.



Benedek Tibor az M4-nek


- A mérkőzés előtt nem állítottuk, hogy nincs benne, hogy adott esetben döntetlen lesz de hát egyik fiún sem láttam azt a hatalmas nagy mosolyt, hiszen én úgy láttam, hogy jól játszunk. Egy nagyon-nagyon harapós, agresszív győzni akaró, és győzni képes magyar válogatottat, de azért tudtuk, hogy a görögök is jók, a végén mégis sikerült nekik. Pedig, ahogy néztem a második félidőben a mutatóink is jobbak voltak. Hogy értékeli a kapitány?

- Igen, hát ez már mindenképpen egy másik csapat molt, mint amelyet a korábbi tornákon láthattak, a nézők. Ez valóban egy harcos, rendezett csapat volt. Az emberelőnyeink is javultak, nyilván, amikor két góllal vezettünk, volt egy emberelőnyünk, ha azt belőjjük, volt hátra négy perc. Azért háromgólos különbségről már minden máshogy alakulhatott volna. Sajnos azt kihagytuk és aztán nekik volt négy emberelőnyük az utolsó negyedben. Három, meg egy dupla fórral, és nekünk meg két előnyünk. Még, talán, ha van egy emberelőnyünk, akkor talán meg is nyerhettük volna ezt a meccset. Szerintem lélekben erősebbek voltunk,de a végén már nem volt lehetőségünk, hogy a labda a miénk legyen.

- Arról az utolsó másodpercekről beszélgessünk egy kicsit, mert mi is értetlenül néztük, hogy mi történik, ugye még majdnem négy másodperc volt hátra, aztán még el sem indult az óra, de már kontrát fújtak? Vagy mi történt?

- Igen, ez egy óriási játékvezetői hiba volt, vagy kettő. Mert az egyik az eldobta a labdát négy méterrel arrébb, mint a játékos aki várta, közben meg a másik fújt egy kontrát. Tehát tejes káosz, a zsűri is megértését fejezte ki.

- Elnézést kért, ahogy láttam.

- Sokra nem megyünk vele, azért lőttünk már négy másodperccel a meccs vége előtt gólt. Ez most nem sikerült, de ilyen az élet, most egy kicsit a mi kezünkben is van a sorsunk, meg egy kicsit a máséban is.

- Igen most eldőlt, hogy még nem dőlt el semmi, ami a csoportelsőséget illeti, mert hogy most a gólkülönbség lesz a lényeg. Lényegében változik akkor valami a stratégiát illetően a következő két csoportmeccsen ennek tükrében?

- Itt most úgy tűnik, hogy az orosz meccs gólaránya fog dönteni, sajnos a következő meccsen mi játszunk az oroszokkal, így a görögök már tudni fogják, hogy hánnyal kell megverniük őket ahhoz, hogy ők legyenek az elsők. Ez nem kedvező, de mi mindent meg fogunk tenni a következő mérkőzésen, hogy le tudjuk győzni  jó nagy különbséggel az orosz csapatot. Aztán majd meglátjuk, hogy mi történik. Láttunk már ilyet, láttunk már olyat, hogy 2003-ban a Barcelonai VB-n egy kapufával, egy horvát kapufával a románok ellen, változott meg az egész csoportkör. Mi meg fogjuk tenni a maximumot amit megtehetünk, aztán meglátjuk, hogy alakul.

- Ugye, csak tudjuk, hogy nagyon nem mindegy, hogy csoportelsők, vagy csoportmásodikok leszünk, ha nézzük a mi águnkat.

- Nem mindegy, de én azt gondolom, hogy nem kell kétségbeesnünk. Mi nem azért vagyunk itt, hogy elkerüljük a szerbeket. Ha a szerbekkel kell játszani akkor a szerbekkel játszunk, a szerbeket is meg tudjuk verni. Nekik is lehet rossz napjuk, benne van, hogy nekünk minden kijön, és szerintem benne van a csapatban.

- Legyen így. Köszönöm szépen az értékelést Benedek Tibornak!

(Lejegyezte: Kerbi)



Varga Dániel az M4-nek

- Végül 8:8 lett egy olyan meccsen, amelyen többször is vezettünk két góllal. Miért?

- Mire vonatkozik a miért?

- Miért tudtak több alkalommal is két gólról visszajönni?

- Ez egy olyan csapat, amely a mezőnyben talán a legjobban lövi az emberetlőnyt, a legjobb az emberelőny-kihasználásuk. Nagyon sok emberelőnyös helyzetet kaptak és náhányat adtunk is nekik. Ami a mi részünket illeti, elkövettünk egy-két olyan hibát, amit elkerülhettünk volna, ha nem vagyunk túl agresszívak, vagy egy kicsit jobban átadjuk a "fél gólhelyzetet" az akciónak és nem húzzuk vissza a játékost. Röviden szólva: rengeteg fórt kapott a görög csapat az utolsó negyedben, amiből néhányat be tudott lőni, mi pedig kevés lehetőséget kaptunk vagy tudtunk kialakítani elöl.

- Abszolút harapós magyar válogatottat láttunk és a második félidő nagyon jó volt, egy nagyon jó görög csapat ellen. Az emberhátrányos védekezésünk és az emberelőnyös játékunk is feljavult, nagyon-nagyon piciken múlt. Mennyire bosszant ez most titeket, hogy kicsúszott a győzelem?

- Még jó, hogy harapós magyar válogatott vagyunk, céljaink vannak ezen az Európa-bajnokságon, meg idén is vannak még komolyabb céljaink, azt hiszem, ez most már a minimum lesz, amit a magyar válogatott adhat magából. Ami bosszant, az az, hogy ezt a meccset meg kellett volna nyernünk. Így vagy úgy, meg kellett volna nyernünk. Jól játszottunk - néhány hibától eltekintve, de az a néhány hiba nem olyan volt, amit a görögök úgymond kikényszerítettek belőlünk, hanem mi adtunk nekik lehetőséget. Hiányérzetünk amiatt lehet, hogy ajándék kiállításokat adtunk nekik, büszkék meg arra lehetünk, hogy tényleg voltak jó momentumok is, alapvetően azért jól játszottunk.

- Innentől kezdve hogyan tovább? A gólkülönbség fog dönteni, kis túlzással: agyon kell verni az oroszokat és a következő ellenfelet, a törököket az utolsó csoportmérkőzésen. Erre készültük akkor?

- Több mindenről szólt ez a mai meccs. Persze, arról is, hogy megnyerjük a csoportot, de önmagában egy rangadónak kezeltük, amit mindenképpen meg akartunk nyerni. Én nem tudom, hogy a görögök hogy értékelik ezt a döntetlent, mi csalódottak vagyunk, de a legjobban talán a törökök bosszankodnak most...

- Az legyen az ő bajuk...

- Legyen az ő bajuk, persze. Azt is megmondom, hogy én nem is tudtam a lebonyolítást, egyáltalán nem foglalkoztam mással, csak hogy itt, amikor este 10 óra körül beszélgetünk, akkor arról tudjak beszámolni, hogy milyen jó érzés volt nyerni. Emiatt, hogy ez elmaradt, csalódott vagyok, de azért azt hiszem, ez pár óra múlva leülepszik, előre fogok nézni és megszerezzük a csoportelsőséget.

- Köszönöm szépen!



Nagy Viktor az M4-nek


- 8:8-as döntetlen lett a Magyarország-Görögország mérkőzés vége. De akkor tényleg kezdjük a legeslegvégével, mert ugye volt még majdnem négy másodperc hátra és aztán mi se tudjuk, hogy mi történt. Van ilyen, hogy létezik holt időben fújt kontra, mert minthogyha ezt láttuk volna. Ti hogy láttátok bent?

- Azzal szeretném kezdeni, hogy valószínűleg nem ezen múlott, de hát igen sportban minden másodperc számít. Volt 3,7 másodpercünk és az egyik játékvezető öt méterrel tovább dobta el a labdát, a Daninak el kellett mennie érte és eközben a Kis Gábornak fújtak egy kontrát a másik oldalról, ilyen a világon nincs. Tehát ha Dani dob egy jó passzt, akkor lehet, hogy nem fúj kontrát, mert odaadja Kis Gábornak, szóval vicc az egész. Most nagyon ideges vagyok, mindenki az, de sajnos nem az utolsó 3,7 másodpercben kellett volna megnyerni a meccset vagy akarni megnyerni. A második félidő nagyon jól sikerült, az egész meccsen jól játszottunk, de követtünk el a végén olyan hibákat, amik megbosszulták magukat.

- Az akarás szót említetted. Én úgy láttam, hogy ez a magyar válogatott akart az első pillanattól, akár a himnusztól az utolsó pillanatig és ha már a második félidőt említed: emberhátrányos védekezésben és az emberelőnyös játékunkban is nagyon szépen tudtunk fejlődni. Piciken múlott ez a dolog. Mi az, ami miatt mégis fel tudtak zárkózni rendre a görögök?

- Nagyon magabiztosak voltunk, hittünk magunkban. A Volvo Kupán nagyon rosszul játszottunk, de tudtuk, hogy valószínűleg miért játszottunk úgy és kiküszöböltük. Nagyon jól indult a meccs, nagyon jól kezdtünk. Sajnos a végén, mondom, kisebb hullámvölgyek voltak és ez nem megengedhető egy ilyen meccsen, mert minden momentum számít.

- Köszönöm szépen Viktor.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BENEDEK TIBOR a vlv-nek:

- Tibor, gratulálok a pontszerzéshez, lehet, hogy ez még hogy sokat fog érni. Hogy értékeled - először az eredményt?

- Egy döntetlen az első csoportmeccsen mindig értékes, de nyilván így, hogy volt a kezünkben többször lehetőség, hogy nyerjünk, így azért kicsit keserű az íze. Ennek ellenére azt mondom, hogy egy nagyon egységes és magabiztos csapatot láttam, ami egy nagyon jó előmutató jel a későbbiekre. Minden mérkőzés nagyon fontos, most nyilván így az orosz meccs különösen fontos lesz holnapután.

- A görögök azt játszották amire számítottál? Erre készültél, amit kaptunk?

- Igen. Gyakorlatilag arra számítottam, hogy a semmire kapnak 13 kiállítást, ezt meg is kapták. Abból két dupla fór.

- Mi hogy álltunk?

- Mi 14-et kaptunk, ők 13-at.

- Változtat-e bármit az, hogy most nagyon sokat számít az, hogy hány gólt lövünk a meccseken. Tehát készültök-e erre külön, lesz erre külön taktika vagy figyelem?

- Ezt meglátjuk, most még nem tudom megmondani. Valami biztos lesz, de egyelőre rendezni kell a sorainkat és aztán van most másfél-két napunk, hogy készüljünk erre az orosz meccsre. Az, hogy játszottunk két edzőmeccset az oroszokkal december végén, ebben a pillanatban nem tudom, hogy előny- e vagy hátrány ebből a szempontból.

- Ha azokat az elemeket amikkel kijöttünk ide, amit mondtál, hogy az erősségünk lesznek, a két center ugye, nem kérdés ma. A gyors széleken hogy volt ma?

- Még kevés azért a lefordulásunk, nyilván egy ilyen meccsen bőven elég kettő, nem kell minden támadásnál lefordulni. Két lefordulásgóllal már ki lehet zökkenteni az ellenfelet. Úgyhogy ezek még kellenek a jövőben. Ez most azért annyira nem volt meg, de azt se felejtsük el, hogy több játékosnak itt ez most az első megmérettetése volt.

- A centerekkel elégedett voltál?

- A centerekkel elégedett voltam. Főleg amíg jó passzokat is kaptak addig nagyon-nagyon veszélyesek voltak. Sajnos a negyedik negyedben volt két nagyon rossz centerpassz, ami addig nem volt jellemző.

- Köszönöm szépen, jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


BÁTORI BENCE a vlv-nek:

- Szervusz Bence! Egy rövid értékelést kérnék!

- Nagyon kemény volt! Eladtuk a végén a kétgólos előnyt, de ezen az úton megyünk tovább amit elkezdtünk, mert látszik hogy jó, és csoportelsők leszünk.

(Lejegyezte: Kerbi)


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Szervusz, Miki! Nagyon kemény volt ez a meccs?

- Kemény volt, de nem a szó hagyományos értelmében, hanem inkább egy nagyon koncentrált és nagyon izgalmas meccs volt. Én úgy érzem, hogy a taktika, amit kitaláltunk, az végig nagyon jól működött. A zónával igazából abszolút megöltük az ő játékukat. Kettővel is el tudtunk menni az utolsó negyedben, az nagyon szép volt. Sajnos a végén kaptunk két gólt, illetve volt két rossz passzunk centerbe. Az, hogy a bírók mit ítéltek és mit nem, az tőlünk független körülmény, azzal nincs okunk foglalkozni.

- Mennyire ítéled biztatónak magát a játékot, a teljesítményt?

- Nem is feltétlenül a játék képe az, ami biztató, hanem az az óriási tűz, ami van bennünk. És most ha lehet ilyet mondani, ez a döntetlen, úgy érzem, egy olyan dacot hozott elő bennünk, amiből szerintem nagyon sokat fogunk táplálkozni. Úgyhogy ebből a szempontból hálásak lehetünk ennek a két úriembernek a parton.

- Köszönöm szépen és gratulálok!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)


VÁMOS MÁRTON nyilatkozata a vlv-nek:

- Gratulálok a bemutatkozáshoz, pontot is szereztetek. Mennyire vagy elégedetlen, vagy elégedett?

- Ha nem nyerünk meccset, még ha x is, elégedetlenek vagyunk, nyilván. A nyitó meccset meg akartuk nyerni, mert úgy akartunk elindulni ezen az Eb-n, hogy megverjük ezeket a görögöket. Nem sikerült, nyilván voltak olyan bírói ítéletek a legvégén, amikre most nem akarok reagálni, nem akarom elemezni. Úgy gondolom, hogy mi vezettünk végig, így ők ezáltal csak kapaszkodni tudtak.

- A közepén ők vezettek.

- Jó, vezettek a közepén, de a meccs végén és elején mi vezettünk, úgyhogy ezen az úton kell továbbmenni, a gólarányban pedig jónak kell lenni.

- Meglesz?

- Meg.

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


HÁRAI BALÁZS nyilatkozata a vlv-nek:

- Pufi, gratulálok, jól is játszottál, mind a két center nagyon jó volt és nagyon sok kiállítást hoztatok, gólokat dobtál. Mit érzel, mennyire vagy elégedett?

- Elégedett lennék, hogyha megnyertük volna a mérkőzést. Úgy gondolom, hogy jól be tudjuk tölteni Kicsivel azt a pozíciót, amit Tibi nekünk szánt, viszont sokkal többet kell beletennie az egész csapatnak védekezésben, mert ott hibáztunk. Ugyanannyi energiát kell belefektetni a védekezésbe, mint a támadásba vagy a góllövésbe, és ugyanúgy kell figyelni a passzokra is, mintha gólt akarnánk lőni belőle.

- De nem a végén, a legvégén ment el...?

- Nem, nem a végén ment el, közben csináltunk hibákat hátrányban. Például otthagytunk egy embert üresen középen, és persze, hogy belőtte. És még a végén is belőhették volna, amit szerencsére nem tettek.

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


KIS GÁBOR a vlv-nek:

- Nagyon jó voltál Kicsi. Nem is számoltam, hány fórt hoztál...

- Köszönöm szépen. Sajnos nem volt elég a győzelemhez, de összességében nagyon dühös vagyok. Nem szomorú, hanem dühös, hogy kiengedtük a kezünkből ezt a meccset, mert Pufi góljával azt hiszem kettővel vezettünk már az utolsó negyedben. Hát így sikerült. Viszont az az egy biztos, hogy ha döntetlen is lett, akkor is egy jó mérkőzés volt, ahol azt tudtuk játszani, amit szerettünk volna. Készültünk nagyon erre a mérkőzésre. Egy szerencsétlen dolog volt ez a végén, de az biztos, hogy ebből lehet merítkezni, meg táplálkozni a jövőre nézve.

- Mi volt a végén tulajdonképpen? Mondd el légy szíves. Te értetted, hogy mi van?

- Hát az volt, én is úgy szedtem össze az infót, mert én kaptam a kontrát, azt hiszem, vagy legalábbis én is birkóztam elöl. Az volt elvileg, hogy Danihoz odaadta a labdát a bíró az időkérés után, akkor valami 3-4-5 méterre dobta el tőle és nem a kezéhez, és nem tudtuk egyből megjátszani. Emiatt meg fönt lehetett birkózni, mert már elindult, csak Dani meg úszott a labdáért, mi meg bunyóztunk, meg mindenki bunyózott, hogy helyet csináljon magának, és lehet hogy mondjuk nem fújnak kontrát, hogyha a kezébhez dobják a labdát, mert nincs ennyi holt játék és nincs ennyi álló helyben való bunyó.

- De még el sem indult a játék.

- Igen, kontra volt, még el se indult... De nem ezen múlt szerintem a meccs.

- Most számít majd, hogy hány gól esik a meccseinken, azt hiszem csak ez dönt, nincsen más kavarás. Mire lehet számítani?

- Nagyon gólerős játékot próbálunk majd játszani a következő meccseken. Hát, hogyha így leszünk csoportelsők, még talán jó is, kemény orosz meccsre számítok. Úgy gondolom, hogy az oroszok semmiképp nem úgy fognak ellenünk beszállni a vízbe, hogy örülnek, hogy velünk játszhatnak. A török meccs valószínűleg könnyebb lesz, de hát ezek szerint akkor ezer góllal kell megverni mindenkit, ha tudunk.

- Biztos vagy benne, hogy csoportelsők leszünk?

- Dehogy vagyok benne biztos! Most már nem csak rajtunk múlik ilyen szempontból, csak tehetünk érte hogy azok legyünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Danna)



vlv-képek